Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

26 Ağustos 2012 Pazar

Fenerbahçe : 3 - Gaziantepspor : 0 (Spor Toto Süper Lig 2.hafta maçı) SKOR, KİMSEYİ ALDATMASIN !!



Sezonun ilk iç saha maçına çıkan Fenerbahçe, hafta içinde terör saldırılarıyla sarsılan Gaziantep kentinin takımı karşısında farklı galip gelmesine rağmen, özellikle rakibe verdiği gol pozisyonları nedeniyle, Spartak Moskova maçı öncesi taraftarlarını endişeye düşürdü.

Kuşkusuz ki bu akşam ortaya konan futbol, Spartak Moskova maçında tekrarlanmayacaktır, taktik anlamıyla..

Ancak ne olursa olsun, Fenerbahçe gibi bir takımın, kendi taraftarı önünde rakibine en az 3 net gol pozisyonu vermesi alışık bir durum da değil.

Maç öncesinde Alex De Souza'nın maç kadrosuna alınmamasıyla suni bir kriz yaşayan Fenerbahçe tribünleri, maçta da Başkan Aziz Yıldırım'ın bizzat ikaz ve uyarılarıyla karşılaştı.

Son maçlardaki Alex De Souza'sız takım sevdasına kapılan Aykut Kocaman'ın bu akşam da aynı tercihi sergilemesi, aslında bu krizin temel noktası.

Son 8 sezonda bu kadar verimli olan ve bu kadar takımına direkt katkı sağlayan bir futbolcuyu, bu şekilde kadroda düşünmediğinizi veya geçici çözümler getirmenizi kimse doğru bulmaz.

Emre Belözoğlu'nun takımdan gitmesi konusunda gösterilen tavır, Alex De Souza konusunda da tekrarlarsa eğer, olası kötü bir gidişatta en büyük tepki tribünlerden gelecektir.

Fenerbahçe taraftarlarının üzerinde adeta titrediği Alex De Souza, takımda belki yer bulamayabilir, formsuz da olabilir ancak bu şekilde de kenara itilemez.

Başkan Aziz Yıldırım ikazlarında sonuna kadar haklı olabilir ancak Aykut Kocaman'ın da bu duruma kimseyi incitmeden çözüm bulması şarttır.

Maça dönecek olursak;

Fenerbahçe takımıyla ilk defa 11 de bir maça başlayan Milos Krasiç, maça önce sol kanatta başladı, sonra bir ara sağ kanada geçti.

Maçın ilk yarısında Krasiç'in bireysel anlamda geliştirdiği ataklarla rakibi karşısında etkili olmaya çalışan Fenerbahçe, bu dakikalar içerisinde de kalesinde ciddi tehlikelerle karşılaştı. Krasiç'ten söz açılmışken, toplu oyunda bireysel yeteneklerini ön plana çıkartan Krasiç, takım savunmasında ise özellikle Hasan Ali'ye yardımcı olmayan bir görüntü içerisine girdi. Umarız Krasiç, bu konuda da gerekli çalışmaları yapar.

Transfer olduğu günden bu yana oynadığı futbolla beklentilerin uzağında kalan ve sıkça eleştirilen Mehmet Topal, bu akşam sahada görevini eksiksiz şekilde yerine getirirken partneri Selçuk Şahin de maçın gizli kahramanlarındandı.

Özellikle maçın sıkıştığı anlarda attığı ters toplarla oyunun yönünü değiştiren Selçuk Şahin, Moussa Sow'a yaptığı asistle de, hızlı hücumun nasıl olumlu anlamda sonlandırıldığını gösterdi.

Gaziantepspor'un son derece diri ve hızlı hücum geliştiren ataklarının karşısında Mert Günok'un tek başına adeta set olması, gecenin düşündürtücü anlarından birisiydi.

Mert Günok'un göstermiş olduğu bu performans, Fenerbahçe'yi maç içerisinde dirençli duruma getirirken tam tersine ise Gaziantepspor'un beraberlik ve öne geçme umutlarını da iyice köreltti.

Yobo ve Egemen'in arkaya adam kaçırarak oynamalarının yanında sol bek Hasan Ali Kaldırım'ın geçen maçlara oranla biraz daha hücumu düşünerek oynaması da Fenerbahçe'nin artılarındandı.

Maçın 3-0 Fenerbahçe lehine sonuçlanması ise kesinlikle aldatmaca olmasın.

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi Gaziantepspor'un yakaladığı ve atamadığı çok ciddi pozisyonlar var ve bu pozisyonların verilmesi, Fenerbahçe gibi bir takıma yakışmayacak saha içi olaylardır.

Dirk Kuyt yine çalışkan bir görüntü sergilerken Moussa Sow ise, asıl mevkisi olan santrafora geçtiği ilk pozisyonda attığı golle, asıl mevkisinin de neresi olduğunu bir kez daha gösterdi bize.

Şimdi önümüzde çok önemli ve telafisi mümkün olmayan bir maç var.

Gaziantepspor forvet oyuncularının yakalayıp atamadığı pozisyonları Spartak Moskova forvetlerinin asla ve asla affetmeyeceklerini tekrar hatırlatarak bu konudaki endişelerimizi de peşinen iletelim.

Maçın hakemi Halis Özkahya'ya gelecek olursak;

Bazı pozisyonlarda yorum farkı getirse de, özellikle Mehmet Topal'ın attığı goldeki topun ele çarpmasını gol olarak yorumlaması, maçtaki en ciddi yanılgısıydı belki de. Ancak bu pozisyonda da yardımcı hakem Serkan Gencerler'in de etkisi var.

Darısı, Spartak Moskova maçına..
Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu


Hakemler: Halis Özkahya, Baki Tuncay Akkın, Serkan Gençerler

Fenerbahçe: Mert Günok, Gökhan Gönül, Yobo, Egemen Korkmaz, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topuz (Dk. 78 Caner Erkin), Selçuk Şahin, Mehmet Topal, Krasic (Dk. 63 Cristian), Sow (Dk. 85 Recep Niyaz), Kuyt

Gaziantepspor: Karcemarskas, Binya, Kecojevic, Şenol Can, Ivan de Souza (Dk. 72 Ekrem Dağ), Ismael Sosa (Dk. 46 Cenk Tosun), Serdar Kurtuluş, Yasin Pehlivan, Turgut Doğan Şahin (Dk. 72 Bekir Ozan Has), İbricic, Muhammet Demir

Goller: Dk. 32 Mehmet Topal, Dk. 78 Sow, Dk. 84 Kuyt (Fenerbahçe)

Sarı Kart: Dk. 28 Mehmet Topal (Fenerbahçe)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder