Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

9 Mart 2011 Çarşamba

Fenerbahçe tarihinde bugün (09 Mart)

09 Mart 1923

Fenerbahçe : 4
Galatasaray: 0




Fenerbahçe Futbol Takımı, İstanbul Ligi maçında Taksim Stadı’nda Galatasaray’ı 4-0 mağlup ederken gollerini Sabih Arca, Ömer Tanyeri, Zeki Rıza Sporel ve Alaaddin Baydar attı.

***

09 Mart 1941

Fenerbahçe : 2
Galatasaray: 0




Fenerbahçe Futbol Takımı, Dörtler Kupası maçında Şeref Stadı’nda Galatasaray’ı 2-0 mağlup ederken gollerini Fikret Kırcan ve Yaşar Yalçınpınar attı.

***

09 Mart 1946

Fenerbahçe : 2
Galatasaray: 0




Fenerbahçe Futbol Takımı, Milli Küme maçında Şeref Stadı’nda Galatasaray’ı 2-0 mağlup ederken gollerini Melih Kotanca attı.

***

09 Mart 1952

Fenerbahçe : 1
Galatasaray: 1




Fenerbahçe Futbol Takımı, İstanbul Profesyonel Ligi maçında Selahattin, Müjdat, Orhan, Nedim, Kamil, Akgün, Fikret, Fahir, Burhan, M.Ali ve Abdullah’tan oluşan kadrosuyla Mithatpaşa Stadı’nda Galatasaray ile 1-1 berabere kalırken golünü Fahir Ülgür (Dk.66) attı.

***

09 Mart 1966

Fenerbahçe : 68
GalatasaraY: 58

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, İstanbul Ligi şampiyonu oldu.




Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, İstanbul Erkekler Basketbol Ligi Final 2.maçında Batur 2, İlker 5, Erdal 18, Ferhan 22, Hüseyin 19 ve Emin 2’den oluşan kadrosuyla Galatasaray’ı 68-58 mağlup ederek İstanbul Basketbol Erkekler Ligi şampiyonu oldu.

***

09 Mart 1974

Galatasaray: 97
Fenerbahçe: 88




Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, Basketbol Erkekler 1.Ligi maçında, Tunç 18, Hür 10, Erdim 16, Tuncer 14, Eric 18, Kayhan 9 ve Hakkı 3’dan oluşan kadrosuyla Galatasaray’a 97-88 mağlup oldu.

***

09 Mart 1975

Fenerbahçe : 2
Kayserispor: 1




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Türkiye 1.Futbol Ligi 20.hafta maçında Yavuz (Adil) Niyazi, Yılmaz, Alpaslan, Serkan, Ersoy, Ziya, Zafer, Mustafa, Osman ve Aydın’dan oluşan kadrosuyla İnönü Stadı’nda Kayserispor’u 2-1 mağlup ederken gollerini, Mustafa Kalpakaslan (Dk.9) ve Osman Arpacıoğlu (Dk.16) Kayserispor’un golünü ise Mustafa (Dk.56 pen.) attı. Fenerbahçe, ligin 20.haftasını 30 puanla lider olarak tamamladı.

***

09 Mart 1988

Fenerbahçe : 1
Sakaryaspor: 5

Fenerbahçe, kendi sahasında tarihinin en ağır mağlubiyetini aldı. Abdülkerim, Müjdat, Hasan ve Zafer süresiz kadro dışı bırakıldı.




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Türkiye Kupası 6.tur 1.maçında Lukovcan, İsmail, Hasan, Abdülkerim, Sedat, Durmuş (Kayhan) Pesiç (Müjdat) Şenol, Önder, Erdi ve Rıdvan’dan oluşan kadrosuyla Fenerbahçe Stadı’nda Sakaryaspor’a 5-1 mağlup olurken golünü İsmail Kartal (Dk.42 pen.) Sakaryaspor’un gollerini ise Serdar Şenkaya (Dk.3 ve 25) Oğuz Çetin (Dk.10) Aykut Kocaman (Dk.67) ile Özcan (Dk.71) attı. Fenerbahçe, 1960 yılından itibaren kendi sahasında bir Anadolu takımına karşı en farklı mağlubiyetini aldı. Bu arada maç sonu toplanan Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu, Profesyonel Futbol Takımı oyuncularından Müjdat Yetkiner, Abdülkerim Durmaz, Hasan Özdemir ve Zafer Tüzün’ü süresiz kadro dışı bıraktı.

***

09 Mart 1991

Trabzonspor : 3
Fenerbahçe : 0




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Türkiye 1.Futbol Ligi 22.hafta maçında Schumacher, Ahmet Suphi (Şenol Çorlu Dk.29) Ercan, Jacolcewicz, Semih, Serdar, Oğuz, Şenol Ustaömer, Rıdvan, Vokri ve Sercan’dan oluşan kadrosuyla deplasmanda Trabzonspor’a 3-0 mağlup olurken Trabzonspor’un gollerini Kemal (Dk.12) Hamdi (Dk.73) ve Cukiç (Dk.89) attı. Hakem Engin Kurt, Fenerbahçeli Vokri ve Sercan’ın attığı golleri iptal etti.Fenerbahçe, ligin 22.haftasını liderin 15 puan gerisinde 4.sırada tamamladı.

***

09 Mart 2008

Fenerbahçe : 4
Vestel Manisaspor: 1




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Turkcell Süper Lig 25.hafta maçında Serdar Kulbilge, Diego Lugano, Edu Drecena, Gökçek Vederson, Mateja Kezman (Semih Şentürk Dk.83), Mehmet Aurelio, Önder Turacı, Alex De Souza (Ali Bilgin Dk.89), Selçuk Şahin, Uğur Boral (Kazım Kazım Dk.87)ve Deivid De Souza’dan oluşan kadrosuyla Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda Vestel Manisaspor’u 4-1 mağlup ederken gollerini Marco Aurelio (Dk.12) Mateja Kezman (Dk.19 ve 57) Selçuk Şahin (Dk.43) Manisaspor’un golünü ise Burak Yılmaz (Dk.88) attı. 2003-04 sezonundan itibaren forma giyen Mehmet Aurelio, Fenerbahçe formasıyla ligdeki son golünü attı.

Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı Teknik Direktörü Arthur Zico, maçın ardından açıklamalarda bulundu. Mükemmel bir maç çıkardıklarını ifade eden Zico, şampiyonluk yolunda ilerlediklerini ifade ederek, “İstediğimiz kulvarlardan biri de şampiyonluk. Şampiyon olalım ki Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edelim” dedi.

Avrupa maçlarından sonra puan kaybetmelerinin en önemli sebebinin toparlanma sürecinin az olmasından kaynaklandığını belirten Arthur Zico, “Bu sefer salı oynadık, pazar günü maça çıktık. Dinlenmiş olarak maça başladık. Bu nedenle diğer Avrupa maçlarına oranla farklı bir sonuç aldık” yorumunu yaptı. Zico, gazetecilerin, Ahmet Çakar’ın bikini iddiasını hatırlatması üzerine, “Allah’tan hava şartları güzel. Bikini giymek için bir sıkıntı yok” dedi. Zico, sözleşmesi ile ilgili olarak da şunları söyledi: “Zamanı geldiğinde anlaşmamız gerekirse anlaşırız. Şu anda burada olmaktan çok mutluyum. Mayıs ayına kadar görevimizi yapacağız. Ama futbolda devam etmeler bazı şeylere bağlıdır. Gerektiği zaman gerekli konuşmaları gerçekleştireceğiz.”

***

Kaynak : Milliyet arşivleri-kişisel arşiv

1 yorum: