Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

10 Mart 2011 Perşembe

Fenerbahçe tarihinde bugün (10 Mart)

10 Mart 1962

Fenerbahçe : 1
Ankara Demirspor: 1




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Türkiye 1.Futbol Ligi maçında Üner, Atilla, Özcan, Necati, Naci, Şeref, Hüseyin, Lefter, Yüksel, Nedim ve Selim’den oluşan kadrosuyla kendi sahasında Ankara Demirspor’u 3-1 mağlup ederken gollerini, Necati Toker (Dk.18), Lefter (Dk.35 pen.) ve Yüksel Gündüz (Dk.51) attı.

***

10 Mart 1973

Fenerbahçe : 1
Eskişehirspor: 0




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Türkiye 1.Futbol Ligi maçında Datcu, Timuçin, Yılmaz, Cevher, Levent, Ostojiç, Ziya, Canan, Necati, Cemil, Nedim (Bünyamin) den oluşan kadrosuyla kendi sahasında Eskişehirspor’u 1-0 mağlup ederken golünü, Nedim Doğan (Dk.10) attı.

***

10 Mart 1984

Fenerbahçe ve Milli Takımın golcü futbolcusu Selçuk Yula'nın, Milli Takım kampında ayağı kırıldı.




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı oyuncularından Selçuk Yula’nın, A Milli Futbol Takımı’nın Lüksemburg ile deplasmanda oynayacağı maç için bulunduğu Lüksemburg’ta, antrenmanda Galatasaraylı İsmail Demiriz ile girdiği mücadelede ayağı kırıldı. Selçuk Yula'nın sezonu kapattığı açıklandı.

***

10 Mart 1985

Denizlispor : 0
Fenerbahçe : 0




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Türkiye 1.Futbol Ligi 24.hafta maçında Nurettin (Yaşar) İsmail, Hasan, Abdülkerim, Erdoğan, Tuğrul (Cem) Müjdat, Hüseyin, Pesiç, Selçuk ve Şenol’dan oluşan kadrosuyla deplasmanda Denizlispor ile 0-0 berabere kalırken ligin 24.haftasını liderin 3 puan gerisinde 33 puanla 2.sırada tamamladı.

***

10 Mart 1990

Fenerbahçe : 115
İTÜ : 101




Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, Basketbol Erkekler 1.Ligi maçında Can 10, Ferhat 16, Serdar 14,Fatih 20, Richard 30, Hakan 8, Aliço 7, Necdet 6 ve Mustafa 4’dan oluşan kadrosuyla İTÜ’yü 115-101 mağlup etti.

***

10 Mart 1996

Beşiktaş : 1
Fenerbahçe: 2




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Türkiye 1.Futbol Ligi 24.hafta maçında Engin, İlker, Uche, Högh, Erol, Bülent, Kemalettin, Oğuz (Tarık Dk.72) Tayfun, Boliç, Aykut ve Atkinson’dan oluşan kadrosuyla İnönü Stadı’nda Beşiktaş’ı 2-1 mağlup ederken gollerini Elvir Boliç (Dk.1) ve Oğuz Çetin (Dk.55) Beşiktaş’ın golünü ise Johnsen (Dk.90) attı. Fenerbahçe, ligin 24.haftasını 61 puanla lider olarak tamamladı.

***

10 Mart 2007

Fenerbahçe : 3
Konyaspor : 0




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Turkcell Süper Ligi 24. Hafta maçında, Serdar Kulbilge, Stephan Appiah (Tümer Metin Dk.84), Ümit Özat, Mateja Kezman, Tuncay Şanlı, Mehmet Aurelio, Alex De Souza, Deniz Barış (Mehmet Yozgatlı Dk.75), Serkan Balcı, Diego Lugano ve Edu Drecena’dan oluşan kadrosuyla Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda Konyaspor’u 3-0 mağlup ederken gollerini Mehmet Aurelio (Dk.45) Mateja Kezman (Dk.55) ve Alex De Souza (Dk.60) attı.

Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı Teknik Direktörü Arthur Zico, maçın ardından bir basın toplantısı düzenledi. Zico, Konyaspor karşısında üç puana ulaşan futbolcularını kutladı.

İkinci yarının başından bu yana oynadıkları diğer karşılaşmalardaki gibi, bu maçın da zor olacağını bildiklerini söyleyen Zico, "İlk başta rakibimiz kapandı. Ancak futbolcularım saha içinde savaştı, mücadele verdi. Hedeflerinin ne olduğunu bildiler ve sonuca gittiler. İkinci yarıda da aynı ruh devam edince durum 3-0 oldu. Bunun ardından rakibimiz açılınca daha fazla pozisyon bulduk. Aslında bu dakikadan sonra skoru artırma şansımız da vardı. Fakat bu tür maçlarda önemli olan üç puandır. Kaç gol attığımızın önemi yoktur" diye konuştu.

Zico, bir gazetecinin, Deivid ile kavga edip etmediği sorusuna ise imalı bir yanıt vererek, "Tedavisi sürüyor. Tendonunda bir problem var. Doktorlar izin verdiğinde idmanlara başlayacak. Eğer benim bir ikizim varsa (!) kavga eden odur, bilmiyorum" dedi. Appiah'ı sağ kanattan orta alana alma gibi bir düşüncesi olmadığını da söyleyen Fenerbahçe Teknik Direktörü, şöyle devam etti: "Maçlar iyi giderken, tur atlarken bu tür sorular gelmiyordu. İşler ne zaman kötü gitmeye başladı, bu sorular soruldu. Bir futbolcu sadece bir mevkiiye bağlı kalmaz. Üst düzey bir futbolcunun bir mevkiide oynama lüksü yoktur. Ronaldinho'yu hangi mevkiiye koyarsanız koyun iyi işler yapar. Bir Messi de birçok bölgede görev alıyor. Zaten Appiah ile de konuştum, bu konuda kendisinin bir sıkıntısı yok." Alex'in iyi futboluna da değinen Zico, şunları söyledi: "O’nun gibi oyunculara eleştirilerin gelmesini normal buluyorum. Kötü sonuçların ardından tenkit edilir. Biraz kıpırdandığı zaman güzel görüşler ortaya çıkar. Alex'e özel çalışmalar uygulayarak, kendini güvende hissetmesini sağladık. Sadece Alex değil, ilerleyen dönemde yetersiz görünen oyuncular da daha iyi olacak."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder