Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

7 Kasım 2016 Pazartesi

Akhisar Belediye ve Gençlik Spor : 1 - Fenerbahçe : 3 ( Spor Toto Süper Lig 10.hafta maçı ) DIŞ KULVARDAN GELİYOR !!



Son haftalarda aldığı seri ve farklı galibiyetlerle kendine güveni gelen Fenerbahçe, Akhisar deplasmanında da kendisinden beklentileri boşa çıkarmadı ve milli maç arasıyla birlikte, 11.haftada Kadıköy’de oynayacağı Galatasaray maçına da moralli girdi.

Hafta içi İstanbul’da İngiliz devi Manchester Unıted’i mağlup ederken ortaya koyduğu güzel futbolla taraftarının da gönlünü alan Fenerbahçe, derbide de şartlar ne olursa olsun dolu tribünler önüne çıkmayı haketti.

Gerçi Akhisar maçının sonucu ne olursa olsun, Kadıköy’de oynayacağı Galatasaray maçında taraftarı Fenerbahçe’yi asla yalnız bırakmayacaktır.

Geçen hafta İstanbul’daki Karabükspor maçında uzun zaman sonra forma şansı bulan ve hem oynadığı futbolla, hem de attığı golle kendisine gelen Aatıf, bu hafta da 11 de başladığı maçın adamıydı.

Hem Robin Van Persie’ye kritik dakikalarda attırdığı golle, hem de ikinci yarıda Akhisar Belediye’nin tam da baskı kurabilecek bir zaman diliminde attığı golle maçı da kopartırken, Akhisar’ın da gardını iyice kırdı.

Aatıf, forvet arkasında oynadığı futbolla aslında hem her iki ayağını kullanmanın avantajını kullanıyor, hem de golcü kimliğiyle de goller atıyor.

Bu özelliğini Sivasspor forması altında yaşadığı gol krallığında da bütün Türkiye’ye ispat etmişti ve bu özellikleriyle Fenerbahçe’ye transfer olmuştu.

Ancak Perreira zamanında bulamadığı şansı, Dirk Advocaat’ın ilk aylarında da bulamadı.

Ne zaman ki Dirk Advocaat, o bölgede oynayacak oyuncu sıkıntısını iyiden iyiye hissetmeye başladı, Aatıf’ı denedi ve başarılı oldu.

Umarız Aatıf, bu yükselen formunu ligin sonraki haftalarına da yayar ve Fenerbahçe’nin  aradığı oyuncu olur.

Zira Fenerbahçe’nin Aatıf’a ihtiyacı olduğu gibi, Aatıf’ın Fenerbahçe’ye daha fazla ihtiyacı var.

Çünkü Fenerbahçe’ye transfer olmak ne kadar zor ise, tutunmak ta  bir o kadar zordur.
Fenerbahçe’nin son haftalarda düzelmesindeki en büyük etkenlerden birisi, hiç kuşkusuz ki Robin Van Persie’nin yükselen formu.

Golcü kimliğini bütün dünyanın kabul ettiği Robin Van Persie, hem oynadığı futbolla, hem de saha içerisindeki lider kimliğiyle Fenerbahçe’nin aradığı kandır ve ihtiyacı olan isimdir.

Güçlü bir Robin Van Persie, Fenerbahçe’yi şartlar ne olursa olsun maç içerisinde bir adım öne çıkartıyor.

Bu akşam da Robin Van Persie, hem attığı golle, hem de golden önce oynadığı futbolla Fenerbahçe’yi öne taşıyan isim olurken, sakatlanarak oyundan çıkması ise büyük bir şanssızlıktı.

Mehmet Topal’ın Muğdat’a yaptığı hareket ne kadar net penaltı ise, Robin Van Persie’ye yapılan hareket te tartışmasız bir şekilde penaltıydı.

Çünkü Robin Van Persie’nin sakatlandığı pozisyonda, rakip oyuncu topla hiçbir oynama isteği olmadan direkt olarak Robin Van Persie’ye doğru hamle yapıyor.

Üstelik te sakatlayıcı bir şekilde.

Birgün önce Beşiktaş maçında Querasma’nın koşu yolunu kapatan defans oyuncusuna ceza olarak penaltı çalan Türk hakemleri, konu Fenerbahçe olunca o kadar cimri, o kadar kıpti ki, bütün dünyaya hakemlikte çifte standart nasıl olunur, bunu gösteriyorlar.

Bu akşam da öyle oldu.

Fenerbahçe bu akşam farklı galip gelerek aslında hakemi de kurtarmış oldu.

Fenerbahçe, şimdi milli maç arasına giriyor.

5 oyuncusu Türk Milli Takımı’na, 3 oyuncusu da ülke milli takımlarına gidiyorlar.   
      
Hocası ise, memleketine..

Daha önceki milli maç aralarında bu sıkıntıları çokça yaşayan, milli maç arasına formda girerken milli maç dönüşlerindeki bütün maçlarda puan kayıplarını yaşayan Fenerbahçe, milli maç dönüşü ise Galatasaray ile oynayacak.

Hem ligdeki varoluş maçlarından birisi olması, hem de rakibin Galatasaray olması açısından çok önemli bir maç.

Şimdilik eksik, Mehmet Topal.

Ozan Tufan’ın da olmadığı Fenerbahçe orta sahasında, büyük bir sıkıntı ve eksiklik.
Takımda her oyuncunun alternatifi olabilir belki, belki günü kurtarabilirler ama Mehmet Topal’ın olmadığı Fenerbahçe, hem savunmada, hem de savunmadan topu ileriye taşımada büyük sıkıntılar yaşar.

Karşılarında oynayacak oyuncuların Selçuk İnan, Tolga Ciğerci ve De Jong olduklarını düşünecek olursak, sanırız bütün Fenerbahçeliler daha şimdiden sıkıntı içerisindedirler.

Umarız ki Fenerbahçe’nin o akşam oynayacak oyuncusu, Mehmet Topal’ı aratmayacak bir oyun ortaya koyar.

Ve yine dileriz ki daha önceki Milli maç dönüşlerinde yaşadığı sıkıntıları, bu aradan sonra yaşamaz..

Akhisar Belediyespor: 1 - Fenerbahçe: 3

Stat: Manisa 19 Mayıs

Hakemler: Halil Umut Meler, Ali Saygın Ögel, Erdinç Sezertam

Akhisar Belediyespor: Fatih Öztürk, Tolga Ünlü, Serdar Kesimal, Caner Osmanpaşa, Ömer Bayram, Mervan Çelik (Dk. 59 Vaz Te), Sissoko, Nguemo, Muğdat Çelik (Dk. 78 Soner Aydoğdu), Özer Hurmacı, Rodallega

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Kjaer, Skrtel, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, De Souza, Lens (Dk. 79 Neustaedter), Volkan Şen (Dk. 59 Alper Potuk), Van Persie (Dk. 40 Emenike), Chahechouhe

Goller: Dk. 26 Van Persie, Dk. 65 Chahechouhe, Dk. 77 Fatih Öztürk (kendi kalesine) (Fenerbahçe), Dk. 90+3 Rodallega (Akhisar Belediyespor)

Sarı kartlar: Dk. 31 Mehmet Topal, Dk. 47 Volkan Şen, Dk. 66 Lens, Dk. 79 Chahechouhe (Fenerbahçe), Dk. 73 Serdar Kesimal, Dk. 88 Sissoko (Akhisar Belediyespor)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder