Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

10 Nisan 2016 Pazar

Torku Konyaspor : 2 - Fenerbahçe : 1 ( Spor Toto Süper Lig 28.hafta maçı ) VİTOR'DAN TAKTİK DERSLERİ (!!)



Geçen hafta sahasında Osmanlıspor’a puan kaptıran ve “ligin en iyi kontratağa çıkan takımın” önlem (!) alan Vitor Pereira, bu hafta da 2016 yılında mağlup olmayan ve ligin en iyi savunma-pres ve hücum yapan takımı Torku Konyaspor’a mağlup olarak, altın tepsi içerisinde kensdisine sunulan “kalan bütün maçlarını kazan ve şampiyon ol” fırsatını elinin tersiyle itip attı.

Öyle ki, her ne kadar hakem hatası da içerisinde bulunan şok bir golle maça başlayan Fenerbahçe, ilerleyen dakikalarda oyunu rakip alana yıksa da gol yollarında etkisizdi, beceriksizdi, silikti.

Hatta 31.dakikada Fernandao’nun 1 metreden kaleye gönderemediği pozisyonda olduğu gibi maçı kazanmaktan da acizdi.

Sezon başından bu yana elindeki kadroya inat şekilde oyuncuların sürekli yerleriyle oynayan, performanslarını arttıracağı yerde onları iyice geriye iten Pereira, bu akşam da bütün takımla birlikte adeta sonucu izledi kenardan.

Maçın gidişatına saha içerisinde isyan edercesine hücum geliştiren, Fenerbahçe’yi rakip kaleye en hızlı ve direkt taşıyan oyuncusu olan Volkan Şen’i, gol lazım olduğu dakikalarda oyundan alan, orta alanda Diego-Ozan değişikliğiyle “önce yemeyeyim” mantığını karşı takımın “Kocaman” hocasına sunan Pereira, cevabını da çok geçmeden aldı.

Pereira’nın bu korkak hamlesini gören Aykut Kocaman ise, Diego-Ozan değişikliğinin hemen 2 dakika sonrasında yaptığı değişiklikle hem forvetini ikiledi, hem de hücum nasıl yapılır Pereira’ya gösterdi.

Baljiç-Rangelov forvet hattı karşısında Periera ise, Hasan Ali-Caner değişikliğiyle cevap vermek istedi aklınca.

Evet doğrudur, Fenerbahçe’nin kadrosunda ikinci bir forvet oyuncusu yoktu oyuna sokacak.
Ama şurası da daha doğrudur ki, bu takımı Vitor Pereria yaptı sezon başında.

Siz bir takım düşünün ki, mücadele ettiği bütün kulvarlarda, (Avrupa dahil) şampiyonluğa oynasın ama kadrosunda 2 tane forvetle sezona başlasın.

Moussa Sow’u sezonun ikinci haftasında astronomik bir rakamla satan Fenerbahçe Yönetimi de, en az Pereira kadar suçludur gelinen bu noktada.

Robin Van Persie-Fernandao ikilisine haftalar boyunca umut bağlayan Fenerbahçe, bu ikilinin alternatifi olabilecek bir forveti eğer kadrosunda barındıramıyorsa, şampiyonluktan da söz etmesin.

Hayal da kurmasın.

Zira şampiyonluk yolundaki rakibinin kadrosuna baktığımız zaman, Gomez-Cenk Tosun-Mustafa Pektemek forvetlerine ilave olarak Sosa-Qureasma-Gökhan Töre gibi hücumcuları da sahaya sürebiliyor.

Hal böyle olunca da Fenerbahçe maçları gol açısından sıkıntılı, bulabilirse eğer 1 gol ile maçı tamamlamaya çalışıyor.

Eğer öyle olmasaydı, sezonun 28.haftasında 44 gol ile şampiyonluk kovalayan bir takım olmazdı karşımızda.

Torku Konyaspor gibi diri bir takıma karşı bile kazanması gereken yerde savunmaya çekilerek, korkarak oynayan, takımı ileriye taşıyacak isimlerden olan Volkan Şen’i kenara alırken, “risk planını” devreye sokmayan Pereira, maç sonu “Beşiktaş ta puan kaybedecek” sözleriyle ise, kendisine “züğürt tesellisi” sunmaktadır.

Aynı zamanda da milyonlarca Fenerbahçe’yi ise, en hafif ifadeyle “enayi” yerine koymaktadır.

Bu saatten sonra Beşiktaş puan kaybetse bile, oynanan bu oyunla Fenerbahçe’nin sezonu şampiyon olarak tamamlaması, ancak “suya yazılabilecek bir yazı” kadar gerçektir.

Geçen hafta şampiyonluk trenine “el freni” çektiren Pereira, bu akşam itibariyle de o treni “raydan çıkarmıştır.”

Toparlaması da zordur.

Şimdi hedefte sadece Türkiye Kupası kalmıştır.

Rakip ise, yine Torku Konyaspor.

Umarız Pereira, bu akşam boyunun ölçüsünü iyi almıştır Aykut Kocaman’dan.

Ve buna göre de kupa randevularına hazırlar takımı.

Maç içerisinde orta alanda sadece Mehmet Topal’ın kazanacağı toplara bel bağlayan, Volkan Şen’in dikine oyunundan medet uman , savunmada ise Kjaer-Alves ikilisinin fiziki gücüne güvenen Pereira, maalesef ki bu akşam bu umduklarından da yanıt alamadı.
İçlerinde sadece Volkan Şen vardı bu oyunculardan.

Kjaer, 1.golde, Alves 2.golde yerlerini kaybederek hata yaparlarken, en güvenilir yönler olan kanat bekleri de bu akşam beklentilerden uzakta kaldılar.

An itibariyle Fenerbahçe mağlup ve 1 maçı eksik.

Rakibi ise, Pazartesi günü kendi stadı açılışında kazanırsa, puan farkı 6 olacak.

Kalan hafta ise erteleme dahil 7.

Bu rakiplerden ikisi, bütün sezonun planlarını sahalarında oynayacakları Fenerbahçe maçlarına göre ayarlamışlar.

Başarısız geçen sezonun ardından onlar için en büyük başarı, Fenerbahçe’yi kendi sahalarında mağlup ederek taraftarlarıyla barışmak.

Diğer iki deplasman ise, Avrupa Ligi hedefindeki Başakşehir ve kümede kalması muhtemelen son haftaya kadar devam edecek Sivasspor.


Varın siz hesaplayın şampiyonluk şansını..

Torku Konyaspor: 2 - Fenerbahçe: 1 

Stat: Büyükşehir Torku Arena

Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran (Dk. 46 Orkun Aktaş), Tarık Ongun

Torku Konyaspor: Serkan Kırıntılı, Skubic, Ali Turan, Vukovic, Mehmet Uslu, Volkan Fındıklı (Dk. 64 Bajic), Ali Çamdalı, Ömer Ali Şahiner, Holmen, Meha (Dk. 78 Traore), Rangelov (Dk. 90 Selim Ay)

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Kjaer, Alves, Hasan Ali Kaldırım (Dk. 83 Caner Erkin), Mehmet Topal, De Souza, Volkan Şen (Dk. 72 Alper Potuk), Diego (Dk. 61 Ozan Tufan), Nani, Fernandao

Goller: Dk. 2 Rangelov, Dk. 85 Ali Çamdalı (Torku Konyaspor), Dk. 41 Fernandao (Fenerbahçe)

Sarı kartlar: Dk.18 Alves (Fenerbahçe), Dk. 90 Skubic (Torku Konyaspor)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder