Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

4 Nisan 2016 Pazartesi

Fenerbahçe : 0 - Osmanlıspor : 0 ( Spor Toto Süper Lig 27.hafta maçı ) HAYALLERE VEDA !!



Lige verilen aradan önce son lig maçını Kayserispor ile oynayan, ardından Braga’da “Katil Bebek” darbesi yiyen, daha sonra ise terör nedeniyle maçı ertelenen Fenerbahçe, üstüne üstlük bir de milli maç arası nedeniyle tam 3 hafta resmi maç oynamadı.

Fenerbahçe’ye öteden beri uzun aralar hiç yaramadı.

Önceki sezonlara baktığımızda da bu böyleydi, bu sezon da hemen hemen aynıydı.

Aradan sonra çıktığı bütün maçlarda bocalayan, sanki ilk defa birbiriyle oynuyormuş gibi acemice işler yapan futbolcular, bu akşam da aynıydı.

Rakip, ligin en iyi kontratağa çıkan takımı Osmanlıspor’du.

Ligin ilk yarısında Ankara’da mağlup ettiği Osmanlıspor karşısında Vitor Pereira, maç öncesi çıkardığı kadroyla resmen “rakibe önlem almış” görüntüsü verdi.

Halbuki rakibin Fenerbahçe’ye önlem alması gerekliydi.

Orta alanda Diego Ribas’ı yedek soyunduran, son maçların formsuz ismi Luis Nani’yi kulübede bekleten Pereira, koca ilk yarı boyunca sadece kenarda takımın bu umutsuz oyununu izlemekle yetindi.

İkinci yarıda ise kazanmak için kozlarını sahaya sürdüyse de sonuç değişmedi.

Robin Van Persie’yi maçın son yarım saatinde forvet arkasında deneyen, Fernandao’yu ise sadece sahaya sokan ancak birtürlü cezasahası içerisine sokamayan Pereira, maç sonunda  basın toplantısında söylediği bir sözle aslında sezonun özetini çıkartıyordu:

“Para, transfer yapar ama kadro yapmaz.”

Çok doğru bir söz aslında.

Fenerbahçe’nin kadro derinliğine baktığımız zaman bütün futbolcular isim bazında belki de Avrupa’nın en iyi oyuncuları arasında.

Ama takım olma yolunda büyük eksiklikler var.

Fenerbahçe, kazandığı maçlarda bile birkaç maç hariç oyunuyla kimseyi tatmin etmedi.

Bu akşamki maçta ise Fenerbahçe, yukarıda da bahsettiğimiz gibi resmen rakibe önlem aldı.

Eğer öyle olmasaydı, ligin en fazla kanat akınları yapan ve kanatlardan getirdiği toplarla büyük tehlikeler oluşturan Fenerbahçe, Gökhan Gönül ve Hasan Ali Kaldırım’ı neredeyse maçın genelinde kullanamadı.

Çünkü akıllar hep rakibin hızlı kanat oyuncularındaydı.

N’daye ve Oumar, Fenerbahçe beklerini oldukça ürkütmüştü maç öncesinde.

Orta alanda Osmanlıspor’un dikine oynamayı seven ön liberosu Rahim Lawal’ı ilk yarıda Fenerbahçe orta sahası durdurmakta zorlandı.

Forvette, “Fenerbahçe emeklisi” Pierr Webo, Fenerbahçe stoperlerine ve ön liberolarına oyunda kaldığı süre içerisinde hırslı ve baskılı oynayarak oyun kurmalarına engel oldu.

Hal böyle olunca da Fenerbahçe geriden oyunu kuramadı, orta alanda organize olamadı ve forvet bölgesine tehlikeli sayılabilecek asistler üretemedi.

Bununla birlikte maç genelinde Osmanlısporlu oyuncular, özellikle orta alanda taktik faullerle Fenerbahçe’nin hızını kesmeyi denediler ve bunda da büyük ölçüde başarılı oldular.

Şansa ve karambole gelen toplarda ise forvet oyuncuları beceriksizce bu fırsatları harcadı.
Nihayetinde Fenerbahçe, şampiyonluk yolunda çok çok önemli bir kayıp yaşadı.

Şimdi artık herşey Beşiktaş’ın elinde.

İsterlerse şampiyon olacaklar, istemezlerse altın tepsi içerisinde fırsatı Fenerbahçe’ye verecekler.

Olur mu?

Bizce olmaz.

Ama Pereira’ya göre olur..

Sezon başında bu yana her türlü süslü laflar etmeyi seven Pereira, ne gariptir ki oyunu bir türlü süslü hale getiremedi.

Lafla peynir gemisi yürüseydi..


Fareler, kervanbaşı olmaz mıydı? 

Stat: Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi
Hakemler: Ali Palabıyık, Fevzi Demirhan, Serkan Çimen

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Kjaer, Alves, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, De Souza (Dk. 46 Diego), Alper Potuk (Dk. 62 Nani), Ozan Tufan (Dk. 62 Fernandao), Volkan Şen, Van Persie

Osmanlıspor: Ahmet Şahin, Muhammed Bayır, Uğur Demirok, Numan Çürüksu, Pinto, Musa Çağıran, Mehmet Güven, Ndiaye, Lawal (Dk. 62 Dzon), Umar (Dk. 84 Erdal Kılıçaslan), Webo (Dk. 70 Rusescu)

Sarı kartlar: Dk. 39 De Souza, Dk. 71 Fernandao, Dk. 81 Gökhan Gönül (Fenerbahçe), Dk. 44 Musa Çağıran, Dk. 67 Muhammed Bayır, Dk. 88 Ndiaye (Osmanlıspor)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder