Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

7 Mart 2016 Pazartesi

Akhisar Belediyespor : 0 - Fenerbahçe : 3 ( Spor Toto Süper Lig 24.hafta maçı ) ŞEN OLA FENER, ŞEN OLA !!



Fenerbahçe, geçen hafta Beşiktaş’ı mağlup ettikten sonra yeniden ele geçirdiği liderliği pekiştirmek ve Beşiktaş galibiyetini anlamlandırmak adına, son 3 sezonda sadece 1 defa kazandığı, üstelik 2 sezonda İstanbul’da mağlup edemediği Akhisar Belediyespor karşısına, “zemin” korkusuyla çıktı.

Üstelik te bu maçtan önce kadrosunda ciddi eksiklikleri vardı.

Defansın belkemiği Bruno Alves,sol beki Caner Erkin cezalı, ayrıca Fenerbahçe’nin en etkili oyuncularının başında gelen Gökhan Gönül ile yine aynı kadanın müdavimi Luis Nani de sakatlıkları nedeniyle kadroda yoktu.

Oynayan oyuncularından Mehmet Topal’ın ise sakatlığı devam ediyordu ve her an nüksedebilirdi.

Bunlara ilave olarak başta da söylediğimiz gibi Manisa 19 Mayıs Stadı’nın zemini belki de en fazla düşündüren unsurdu Fenerbahçe’yi.

Zira Fenerbahçe gibi teknik oyuncuların fazla olduğu ve pasa dayalı bir futbol ortaya koyan bir takımın, adefa bir tarlayı andıran zeminde bu oyununu oynaması çok çok zordu.
Pereira’nın maç sonu basın toplantısında “zemine göre bir oyun planı ortaya koyduk” cümlesi ise, maçın başında nüksediyordu.

Zira Fenerbahçe maça kontrollü başlamasının yanısıra genelde uzun pasa dayalı oyun ortaya koymaya ve dış şutlarla kaleyi yoklamaya başladı.

Defanstan gönderilen uzun topları Robin Van Persie, en yakınındaki oyunculara doğru bir zamanlama ile indirirken hemen sağbek ve solbekler ileri çıkarak kanatlara oyunu açıyorlar, göbekten gelen Diego ve Josef De Souza ise Akhisar Belediyespor defansını ortadan delme çabaları içerisine giriyorlardı.

Bunda da ilk yarı itibariyle başarılı oldular.

Diego Ribas’ın yaklaşık 30 metreden gönderdiği sert şutun gol olmaması şanssızlıkken, birkaç dakika sonra bu defa Şener Özbayraklı’nın yine aynı yerden gönderdiği güdümlü füze ise, Akhisar kale direğine çarparak Fenerbahçe’yi öne geçiriyordu.

Golden sonra oyun kontrolünü iyice eline alan Fenerbahçe, devreyi de önde bitirdi.
İkinci yarının başında, yine aynı oyun planına devam edilirken bu defa ilk golün kahramanı Şener  Özbayraklı, sağ kanattan seri çalımlarla içeri girerek kale sahası üzerindeki Volkan Şen’e “al  da at” tarzından bir pas attı.

Son haftalarda form durumu gittikçe yükselen Volkan Şen, bu akşam da golünü atarken Fenerbahçe’yi de hem rahatlattı hem de Akhisar Belediyespor’un gardını düşürdü.

Maç boyunca Akhisar kalesine az şut gönderen ama isabet ettirdiği 3 şutu da gol olan Fenerbahçe ise, “ekonomik oynadı” ama 3 gol buldu.

Fenerbahçe orta sahasında Mehmet Topal yine çok çalışkan, defansında Kjaer ise yine çok dikkatli ve başarılıydı.

Akhisar Belediyespor gibi hızlı kontratağa çıkan bir takım karşısında bile oyun ciddiyetinden ödün vermeyen Fenerbahçe defansı, Volkan Demirel’i de fazlaca zorlamadı maç içerisinde.

Sonradan oyuna giren Jose Fernandao’nun uzatma dakikalarında attığı golün ise “yedek-as” noktasında önemi büyüktü.

Zira golden sonra, daha önceki maçların aksine oyundan çıkan Robin Van Persie “takımdaşlık adına” olumlu görüntüler verdi.

Fenerbahçe'nin bu akşam gollerini atan oyuncuların tamamının da sezon başında Bursaspor'dan transfer edilmesi ise, bir başka ilginç tesadüf..

Şimdi Fenerbahçe’nin önünde çok önemli bir maç daha var.

UEFA Avrupa Ligi’nde Çeyrek Finale gitme yolunda Portekiz’in Braga takımı ile İstanbul’da oynayacağı ilk maçta alacağı sonuç, turun da şeklini belli edecek.

Gol yemeden atılacak her gol, turun habercisi olacak.

İlk şart, gol yememek..

Sonrası zaten gelecektir.


Darısı Braga maçına..

Akhisar Belediyespor: 0 - Fenerbahçe: 3

Stat: Manisa 19 Mayıs

Hakemler: Hüseyin Göçek, Orkun Aktaş, Kemal Yılmaz

Akhisar Belediyespor: Lukac, Ahmet Cebe, İsmail Konuk, Caner Osmanpaşa, Alper Uludağ (Dk. 73 Orhan Taşdelen), Vaz Te (Dk. 60 Grbic), Custodio, Nguemo, Muğdat Çelik, Soner Aydoğdu (Dk. 60 Aykut Çeviker), Rodallega

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Kjaer, Kadlec, Hasan Ali Kaldırım, Alper Potuk (Dk. 90+3 Meireles), Josef de Souza, Mehmet Topal, Volkan Şen (Dk. 66 Ozan Tufan), Diego, van Persie (Dk. 84 Fernandao)

Goller: Dk. 35 Şener Özbayraklı, Dk. 50 Volkan Şen, Dk. 90+4 Fernandao (Fenerbahçe)

Sarı kartlar: Dk. 71 Ahmet Cebe (Akhisar Belediyespor), Dk. 79 Alper Potuk (Fenerbahçe)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder