Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

25 Şubat 2016 Perşembe

Lokomotif Moskova : 1 - Fenerbahçe : 1 ( UEFA Avrupa Ligi son 32 turu rövanş maçı ) DARISI, SONRAKİ TURLARA !!



Fenerbahçe, geçen hafta İstanbul'da ezici bir üstünlükle oynadığı Lokomotif Moskova maçı rövanşında, deplasmanda temkinli, geride oyunu kabul ederken, özellikle Volkan Şen ve Luis Nani sayesinde de rakip kaleye gitme düşüncesindeydi.

Lokomotif Moskova, maçın ilk yarısında "ofsayt" gerekçesiyle kesilen ancak bize göre ofsayt olmayan bir pozisyon haricinde Fenerbahçe kalesinde etkili olamazken, Fenerbahçe ise Luis Nani'nin hücum bölgesinde ve hücuma çıkarken kaptırdığı toplar yüzünden etkili olamadı.

Devrenin 0-0 bitmesi beklenirken Fenerbahçe'nin sol kanattan kazandığı korneri, eveleyip geveleyince, bu defa da maçın bize göre en etkili oyuncusu Volkan Şen'in ayağında fazlaca topu tutması ve baskıyı gördükten sonra ise defansına dönmesine rağmen, defansın rahat pozisyonda olması mümkünken Faiano'nun kısa düşen pasın rakibe gitmesi neticesinde golü yedi.

İkinci yarıda ise Fenerbahçe, rakibinin üstüne daha fazla gitmeye gayret göstermesine rağmen, özellikle orta alanda üretken olamamasının sıkıntılarını yaşadı.

İlk maçın yıldızı Josef De Souza bu akşam tutuk, partneri Mehmet Topal ise her zamanki gibi sağlamdı.

Ozan Tufan, görev yaptığı süre boyunca Manuel Fernandes'i adım adım takip ederek üretkenliğini kısıtlarken, yukarıda da söylediğimiz gibi Fenerbahçe'nin en etkili oyuncusu, Volkan Şen'di.

Topu her ayağına aldığı zaman rakibi için tehlikeler oluştururken, Robin Van Persie'ye ikinci yarıda "al da at" dercesine gönderdiği ortanın gol olmaması ise, hem Volkan için, hem de Robin Van Persie için şanssızlıktı.

Robin Van Persie, uzun süre sonra ilk defa 90 dakikanın tamamında oyunda kalırken, zaman zaman etkili ataklar başlattı.

Ancak gol bölgelerinde üretken değildi.

Fernandes'in oyundan çıkmasıyla birlikte çift forvete dönen Lokomotif Moskova'nın bu hamlesine karşılık ise Vitor Pereira, Ozan Tufan-Michal Kadlec değişikliğine gitti.

Aslında teorik olarak baktığınız zaman doğru bir değişiklik gibi görünse de, o dakikada skorun 1-0 Moskova lehine olması ve yenilecek bir golde bile uzatma dakikalarında, takımı iyice defansa gömecek bir oyuncunun tercih edilmesi, biraz da düşündürücüydü.

Uzun zaman sonra Luis Nani, ilk defa oyundan alındı.

Nani'deki büyük form düşüklüğü hızla devam ediyor.

Euro 2016 öncesi Nani'nin bu formsuzluğu, hem Fenerbahçe için hem de kendi milli takımı için handikap.

Nani'nin oyundan çıkmasıyla birlikte oyuna giren Alper Potuk ise, mümkün olduğunca topu ileride tutma amacını güttü. Ki oyuna alınış gayesi de buydu.

Mehmet Topal'ın Fenerbahçe kariyerinde attığı ilk Avrupa golü, bu akşama kısmetti.

Şimdi Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde son 16 takım arasında.

Çeyrek Finale yükselmek adına verilecek mücadelede, artık gelecek takımların isimlerinin pek te bir farkı yok.

Kura şansı yanında olsun..


Darısı, sonraki tura..

Lokomotiv Moskova 1 – 1 Fenerbahçe

Stat: Lokomotiv

Hakemler: Ivan Kruzliak, Martin Balko, Tomas Somolani (Slovakya)

Lokomotiv Moskova: Guilherme, Pejcinovic, Corluka, Durica, Denisov, N’dinga (Dk. 13 Mikhalik), Kolomeytsev, Kasaev (Dk. 81 Zhemaletdinov) , Fernandes (Dk. 73 Petar Skuletic), Samedov, Miranchuk

Fenerbahçe: Fabiano, Gökhan Gönül (Dk. 44 Şener Özbayraklı), Kjaer, Alves, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Ozan Tufan (Dk. 75 Michal Kadlec), De Souza, Nani (Dk. 80 Alper Potuk), Volkan Şen, Van Persie

Goller: Dk. 45 Samedov (Lokomotiv Moskova) Dk. 84 Mehmet Topal

Sarı kartlar: Dk. 53 Kolomeytsev,  Dk. 54 Mikhalik, Dk. 82 Zhemaletdinov (Lokomotiv Moskova), Dk. 63 Ozan Tufan, Dk. 66 De Souza (Fenerbahçe)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder