Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

6 Şubat 2016 Cumartesi

Antalyaspor : 4 - Fenerbahçe : 2 ( Spor Toto Süper Lig 20.hafta maçı ) SİMON KJAER DÜŞTÜ, KEL GÖRÜNDÜ !!



Ligin 19.haftasında İstanbul'da oynanan Çaykur Rizespor maçında Simon Kjaer'in sarı kart görmesi sonrası, eminiz ki birçok "aklı selim" Fenerbahçeli, "eyvah" demiştir.

Çünkü 20.haftada rakip Antalyaspor'du ve kadrosunda Samuel Eto'o gibi bir dünya yıldızını barındırıyordu.

Türkiye'ye transfer olduktan sonraki süreçte oynadığı 20 lig maçında 14 gol 5 asist yapan Eto'o, sadece bir golcü olmamakla birlikte arkadaşlarını pozisyonlara sokan, saha içerisinde onları yönlendiren ve kulübeden de sahaya taktikler veren bir isimdi.

İşte Simon Kjaer gibi Fenerbahçe kadrosunda, Volkan Demirel'den bile önce olması gereken tek isim olan Simon Kjaer'in böylesine önemli bir maç öncesi cezalı durumda olması, birçok Fenerbahçeliyi tedirgin etmişti maç öncesi.

Üstüne üstlük defansın diğer sigortası ve sezon başında yaşadığı sakatlıktan sonra girdiği takımda, takım savunmasını Kjaer ile birlikte sigorta niteliğinde sağlamlaştıran, kademelere girerken aynı zamanda hücumda da Fenerbahçe kanadının en büyük hücumcusu olan Gökhan Gönül'ün de oynamayışı, diğer kanatta ise sezon başından beri bir türlü form grafiğini standarta getiremeyen, istikrarsız görüntü çizen Caner Erkin'in varlığı, Fenerbahçe için zaten maçtan önce handikaptı.

Savunmada yaşanan bu sıkıntıların ötesinde, orta alana geçtiğimiz zaman ise, Josef De Souza ve Mehmet Topal gibi iki aynı stil oyuncunun kadroda yeralmasıyla birlikte önlerinde Ozan Tufan'ın varlığı, sağında "savruk Lazar Markoviç" solunda "bireysel oynayan" Luis Nani, forvette ise sadece rakibe baskı yapan ama kazandığı topları olumlu kullanamayan Jose Fernandao..

Bütün sıkıntılar Fenerbahçe bünyesinde..

Defansın aksak, orta sahan işlemez, kanatların bir var bir yok, forvetin bal yapmayan arı..

Fenerbahçe'nin ligde oynadığı önceki maçlarda ortaya koyduğu kısır futbola rağmen kazanmasının sebebi ise, bu akşam belli oldu..

"Simon Kjaer."

Önceki maçlarda da aynı tarz futbolu oynayan Fenerbahçe, rakiplerine pozisyon vermiyor ve araya bir tane gol sıkıştırarak, tribündeki taraftarlarına her maç kahır mektupları okuyarak, okutarak maçları tamamlıyordu.

Ama bu akşam öyle olmadı.

Simon Kjaer'in olmadığı akşamda, kral bütün çıplaklığıyla karşımıza dikildi.

Ayrıca geçen 2 sezonda, (Şampiyon olunan 2013-14 sezonu dahil) en çok puan kaybını, Şubat ayı içerisinde yaşamıştı Fenerbahçe.

İşte o "lanetli ay" Şubat ayı geldi çattı..

25 gün içerisinde Fenerbahçe 2.5 günde bir maç oynayacak..

8 maç kaldı bundan sonra..

Sezon başından bu yana gerek hocanın Robin Van Persie inadı, gerek yanlış oyuncu tercihleri ve tercih ettiği oyuncuların "üstün formsuzluğu" gerekse de sakatlık ve cezalar nedeniyle bir türlü istikrarlı bir kadro ile sahaya çıkamayan Fenerbahçe'de, şimdi de önümüzdeki hafta, orta sahanın dinamosu Mehmet Topal ile Vitor Pereira'nın "vazgeçilmezi" Josef De Souza cezalı..

Rakip ise, bu ligin en iyi top yapan takımlarından olan, hızlı hücuma çıkan ve orta alan mücadelesini en üst düzeyde tutan Kasımpaşa.

Bu akşamki maçta birkaç detaya değinecek olursak;

Yukarda zikrettiğimiz savunma zaaflarını bir yana bırakacak olursak, Fenerbahçe maçın 5.dakikasında daha bu maçı kazanamayacağının sinyalini verdi.

2 dakika öncesinde Serdar Özkan'ın kaleye giden topunu çizgi üzerinden çıkartan Kadlec'in hamlesinin hemen ardından, rakipten gelen bir "şans topunu önünde" bulan ve kaleciyle karşı karşıya kalan Fernandao, eğer o topu beceriksizce kaleciye nişanlamasa, belki de Fenerbahçe bu kadar kolay mağlup ta olmayacaktı.

Belki yine kazanacaktı, ama zorlanacaktı önceki haftalarda olduğu gibi.

Burada da işte Vitor Pereira'nın Fernandao inadı yine başına iş aldı.

Eto'o golünden önce ise, Fenerbahçe savunması tam bir faciayı yaşadı.

Orta alana yakın bir noktada, Fenerbahçe kalesine 45 metre mesafede rakibi Eto'o'ya faul yapan Bruno Alves, Eto'o'nun oyunu hemen başlatmasına izin verirken tabir yerindeyse adeta "sallana sallana" boşalttığı alana dönüyor, sol bek Caner Erkin ise önündeki oyuncunun topla oynamasına izin veriyor, top ceza sahasında Zeki'nin önüne geliyor, O'nun vuruşunu ise sağbek Şener, yine acemice ortaya doğru adeta tepikliyor, Eto'o'nun önüne gelen topun ise gol olmaması için, artık başka ne olsun deniyor..

Fenerbahçe gibi, "sözümona" üst düzey oyunculardan kurulu bir takımın, böyle amatörce bir gol yemesi, düşünülemez, eğer böyle gol yenirse, maç ta kazanılmaz, şampiyonluk ta..

Devre 1-0 geride tamamlanırken bu defa Vitor Pereira, yine akılalmaz bir değişiklik yaparak, orta alanı boşaltıp forveti çiftliyor ama Robin Van Persie, 10 numara pozisyonunda..

Geride büyük boşluklar oluşuyor.

Nani yardıma gelmiyor, Lazar Markoviç ise alıp başını gidiyor, sonra topu arıyor..

Derken Antalyaspor, golleri ikiliyor, Vitor'un aklı başına geliyor..

Ama iş işten geçiyor.

Nani ve Fernandao'nun oyundan alınmasından sonra yine klasik düzene dönüyor, ama çabalar, farkın gelmesine engel olmuyor.

Nihayetinde Fenerbahçe, bu akşam "savunma hatalarından" dolayı haklı bir mağlubiyet aldı.

Umarız bu hatalar, zorlu periyotta tekrarlanmaz..

Bizimki sadece bir dilek..

Görünen köy, kılavuz istemez halbuki. !!

Bir söz de Fenerbahçe yönetimine..

Takımın bu kadar eksik bölgesi varken, özellikle forvet hattına takviye gerekirken, onlar koca transfer sezonunu "geyik muhabbeti yaparak" geçirdiler.

Yapmaya da devam ediyorlar..

"Haklı olsalar bile."

Rakibi Beşiktaş, neredeyse her mevkiye takviye yaparken Fenerbahçe'nin transferde sessiz kalması, sezonun kalan bölümünde sıkıntıların da artarak devam edeceğine işaret ediyor..

Stat: Antalya Arena

Hakemler: Ali Palabıyık, Mehmet Cem Satman, Fevzi Demirhan

Antalyaspor: Fornezzi, Zeki Yıldırım, Sakıb Aytaç, Celutska, Makoun, Serdar Özkan (Dk. 73 Emrah Başsan), Inkoom, Motta, Danilo (Dk. 80 Charles), Mbilla, Eto'o (Dk. 64 Kadir Bekmezci)

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Kadlec, Alves, Caner Erkin, Mehmet Topal, Ozan Tufan (Dk. 46 Van Persie), De Sousa, Nani (Dk. 57 Volkan Şen), Markovic, Fernandao (Dk. 56 Diego)

Goller: Dk. 40 Eto'o, Dk. 54 Danilo, Dk. 56 Makoun, 90+3 Sakıb Aytaç (Antalyaspor), Dk. 85 Alves, 90+6 Van Persie (Penaltıdan) (Fenerbahçe)

Sarı kartlar: Dk. 19 Motta (Antalyaspor), Dk. 24 De Souza, Dk. 35 Markovic, Dk. 65 Mehmet Topal, Dk. 70 Alves (Fenerbahçe)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder