Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

14 Ocak 2016 Perşembe

Fenerbahçe : 6 - Giresunspor : 1 ( Ziraat Türkiye Kupası H Grubu 4.hafta maçı ) SİLİNDİR GİBİ GEÇTİ !!



Fenerbahçe, kupadaki 4.maçında, haftaiçi deplasmanda 2-0 mağlup ettiği Giresunspor'u, bu defa Kadıköy'de farklı geçerken, aslında futbolun ne kadar basit bir oyun olduğunu, özellikle ikinci yarıda bir kez daha gösterdi bizlere..

Orta sahayı kısa paslarla çabuk geçtiğiniz zaman, hele bir de forvetiniz size yardımcı oluyor  ve orta alana kadar gelerek markajdan kurtuluyorsa, işte o zaman fark ta kendiliğinden geliyor.

Bu akşam orta alanın bu kadar çabuk geçilmesinin nedeni acaba Josef De Souza-Mehmet Topal ikilisinin birden kenarda olmaları olabilir mi? Mehmet Topal ikinci yarı ortalarında oyuna girdikten sonra ise, oyun tamamen rakip alana yıkıldı.

Özellikle Josef De Souza, topun rakip alana taşınması sırasında Fenerbahçe'nin el freni olduğunu sezon başından bu yana bir çok defa ortaya koydu.

Diego'nun da ikinci yarıda kenara gelmesiyle birlikte Fenerbahçe, Markoviç'in süratinden birçok pozisyonda faydalandı.

Genç yetenekler Ramazan ve Uygar, umarız ki daha uzun yıllar Fenerbahçe ve Türk futboluna hizmet ederler. 

Zira her ikisi de Fenerbahçe'de oynayacak kapasitedeler.

Ancak biraz daha futbolu basit oynamalılar.

Robin Van Persie ise, attığı gollerle değil, arkadaşlarını pozisyonlara sokması ve attığı paslarla dikkat çekerken, neden 2 yıl üstüste Premier Ligde gol kralı olduğunu da bir kez daha ispatladı.

Şimdi ligin ikinci yarısı başlıyor..

Umarız bu tempo ile girilecek ikinci yarıda, liderlik te kısa sürede Fenerbahçe'ye gelir ve kalıcı olur.

Darısı, lige..

Fenerbahçe 6-1 Giresunspor

Stat: Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracaoğlu Spor Kompleksi

Hakemler: Onur Karabaş, Levent Görün, Mücahit Değermenci

Fenerbahçe: Fabiano, Gökhan Gönül, Alves, Kadlec, Caner Erkin, Mehmet Topuz (Dk. 64 Mehmet Topal), Ozan Tufan (Dk. 64 Fernandao), Uygar Mert Zeybek, Ramazan Civelek, Diego (Dk. 46 Markovic), Van Persie

Giresunspor: Anıl Atağ, Berkan Yıldırım, Emre Can Coşkun, Özgür Yılmaz, Fatih Çiplak, Ngangoue (Dk. 46 Alaattin Tosun), Vedat Bora (Dk. 66 Bruno de Souza), Fevzi Özkan, Rıdvan Sağlam, Abdulaziz Solmaz, Berk İsmail Ünsal (Dk. 56 Vedat Muriç)

Goller: Dk. 17 Uygar Mert Zeybek, Dk. 39 Ramazan Civelek, Dk. 55 Caner Erkin, Dk. 59 ve 82 Van Persie, Dk. 68 Fernandao (Fenerbahçe), Dk. 77 Abdulaziz Solmaz (Giresunspor)

Sarı kartlar: Dk. 54 Uygar Mert Zeybek (Fenerbahçe), Dk. 60  Vedat Bora, Dk. 67 Abdulaziz Solmaz (Giresunspor)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder