Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

31 Ocak 2016 Pazar

Fenerbahçe : 1 - Kayserispor : 0 ( Ziraat Türkiye Kupası Son 16 turu maçı ) KUPAYA KALDI 5 MAÇ !!



Fenerbahçe, kupada çeyrek finale yükselirken maçla ilgili kısa birkaç husus dikkat çekiciydi.

Robin Van Persie, bu takım için olmazsa olmaz oyuncudur, Simon Kjaer'den de, Volkan Demirel'den de önce ismi listeye yazılması gereken oyuncudur. Nedeni ise, Robin Van Persie'nin Kayserispor maçında yaptıklarıdır. 

Daha maçın 8.dakikasında Luis Nani'ye attığı gollük pas, "ben 10 numara oyuncuyum" diyebilecek her oyuncunun atamayacağı bir pastır. Pasın şiddeti, rakip oyuncuyu oyundan düşürecek yöne atması ve direkt gol için atılmış bir pastır ve Robin bu pasları, hemen hemen her maç atmaktadır. 

Sonrasında ceza sahası içerisinde topla adeta dans ederek 2 rakibinin içinden geçercesine kendisini pozisyona sokması ise, "ben santraforum" diyebilecek her oyuncunun yapamayacağı klas ve kalitededir.

Fenerbahçe'nin galibiyet golü ise, tamamen Van Persie imzalıdır. 

Topu aldığı noktada birçok alternatifi varken, o en uygun durumdaki ve rakibinin arkasına sarkan Kadlec'e, yine orta şiddette bir pas atarak, kendisini defans arkasına gönderdi ve içerideki demarke pozisyondaki Diego'ya topun aktarılmasını sağladı, evelemedi, gevelemedi, tek pasla arkadaşlarını pozisyona soktu, Fenerbahçe'yi de çeyrek finale çıkardı.

Umarız Vitor Pereira, zorlu maç periyodunda Robin Van Persie'yi hoş ve hoşnut tutar.

Gerisi teferruat..

Stat:Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi

Hakemler: Serkan Çınar, Yusuf Bozdoğan, Candaş Elbil

Fenerbahçe: Fabiano, Şener Özbayraklı, Kjaer, Kadlec, Caner Erkin, Mehmet Topal, De Souza (Dk. 106 Diego), Nani, Ozan Tufan (Dk. 65 Fernandao), Volkan Şen (Dk. 79 Markovic), Van Persie

Kayserispor: Abdulaziz Demircan, Zeki Yavru, Mabiala, Ömer Bayram, Sow, Furkan Özçal (Dk. 94 Oğulcan Çağlayan), Deniz Türüç, Diego Lopes (Dk. 77 Mijailovic), Biseswar, Mustafa Akbaş, Sinan Bakış (Dk. 65 De Oliviera)

Gol: Dk. 113 Diego (Fenerbahçe)

Kırmızı kart: Dk. 110 Deniz Türüç (Kayserispor)

Sarı kartlar: Dk. 53 De Souza, Dk. 105+1 Nani, Dk. 117 Diego, Dk. 120 Fernandao, Caner Erkin (Maç bittikten sonra) (Fenerbahçe), Zeki Yavru (Maç bittikten sonra) (Kayserispor)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder