Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

19 Ocak 2016 Salı

Eskişehirspor : 0 - Fenerbahçe : 3 ( Spor Toto Süper Lig 18.hafta maçı ) VE VİTOR, PASTAYI KESTİ !!



Fenerbahçe, ligin ikinci yarısına küme düşme potasındaki en ciddi ekip konumunda olan ve ikinci yarıya moralli başlamak isteyen Eskişehirspor maçıyla başlarken, önemli eksikleri vardı maç öncesinde.

Savunmada Abdoulaye Ba sakat, Bruno Alves cezalı, yine Hasan Ali Kaldırım hasta, orta alanda ise Diego Ribas sakatlık nedeniyle kadroda yoktular.

Alper Potuk ise, riske edilmemek adına kenarda bekletildi.

Maça hızlı başlayan Fenerbahçe, özellikle Lazar Markoviç'in sağ kanattan yaptığı ataklarla Eskişehirspor savunmasını maçın başlarında bir hayli zorlarken, orta alanda Diego Ribas'ın olmayışı bariz bir şekilde kendisini hissettirdi.

Diego'nun yerinde forma giyen Ozan Tufan ise, bildik savrukluğundaydı. 

Pasları yeterince iyi değildi, geriye gelerek defansa yardım etmesi iyiydi de hücuma katkısı pek söylenemezdi.

Aslında Ozan Tufan, sezon başından bu yana kendisine verilen şansları hep elinin tersiyle bir kenara itiyor.

Bu şekliyle Ozan Tufan'ın ilk 11 de oynaması zor görünüyor ilerleyen haftalarda.

Oyun kurucusunun olmamasından dolayı oyunu rakip alanda domine edemeyen ve final paslarını forvet hattına aktaramayan Fenerbahçe, üstüne üstlük Josef De Souza'nın yine kaçak güreşmesi nedeniyle de orta alanda Mehmet Topal'ın driplingleriyle birlikte kanatlardan gelen toplarda karambol pozisyonlar aradı.

Luis Nani zaman zaman kişisel gayretleriyle etkili olmaya çalışsa da kalabalık savunma arasında o da kayboldu gitti.

Fernandao'nun ceza sahası dışından çektiği şutun Eskişehirspor kaptanı Sezgin'in elinden dönmesine ise, "Haluk Ulusoy'un yeğeni  Alper Ulusoy" devam dedi.

Devre berabere bitecek denirken sahneye Emre Güngör çıktı.

Luis Nani'nin ceza sahası sağ köşesinde taça doğru hareketlenen topa hamle yapmasına dahi izin vermek istemeyen Emre Güngör, Nani'ye bariz bir şekilde çelme takarak penaltıya sebebiyet verirken, Alper Ulusoy'un kararı ise bütün Türkiye'yi şaşkına çevirdi ( ! )

Öyle ya, en son penaltısını geçen sezon Şubat ayında Gaziantepspor deplasmanında, maç 4-0 lehine devam ederken atan Fenerbahçe, o tarihten bu yana birçok pozisyonda penaltı beklemiş ancak hakemler bir türlü bu kararı verme cesaretinde bulunmamışlardı.

Alper Ulusoy'un bu kararı da elbette ki şaşkınlıkla karşılanacaktı bütün Türkiye tarafından.

Fenerbahçe'ye verilen penaltının, atılan kurşunlardan daha fazla konuşulduğu bir ülkede yaşıyoruz.

Anormallik diz boyu..

Fenerbahçe, bu beklenmedik penaltıyla soyunma odasına önde giderken, ikinci yarı için de birçok yönden hamle şansını eline geçirdi.

Eskişehirspor gol için bastıracak, geride bıraktığı alanlara ise Lazar Markoviç, Luis Nani ve Ozan Tufan gibi süratli oyuncularla kontraatak şansı yakalayacaktı Fenerbahçe.

İkinci yarıda böyle pozisyonlar çokça yaşanmaya başladı, hemen devrenin başında.

Ancak hepsinde toplar ya yanlış oyunculara atıldı, ya da Josef De Souza tarafından "en garantili şekliyle" geriye oynandı.

Fenerbahçe'de bu akşam maçın adamı kesinlikle Simon Kjaer'di.

Hem Caner'in, hem Gökhan'ın kademelerine girdi, yerden havadan rakiplerine top göstermedi, öyle zamanlar oldu ki saha içerisinde ruh gibi dolaşan arkadaşlarına da sert çıkışlar yaparak, onları ikaz etti.

Sezon başında transfer olduğunda birçok maçta bekleneni veremeyen Simon Kjaer, haftalar ilerledikçe, neden bu ülkeye transfer edilen "en pahalı defans oyuncusu" olduğunun nedenlerini de bizlere hatırlatmaya başladı.

64.dakikada ise Alper Ulusoy, beklenmedik bir karara daha imza attı.

Maçın ilk yarısının hemen bitiminde kendisine bariz bir şekilde "O.çocuğu" diye küfreden Alparslan'ı sarı kartla "cezalandıran" Alper Ulusoy, bu sözün etkisinde kalmış olacak ki, Mehmet Topal'ın rakibine faul yaptığı pozisyonda ise Alparslan'a direkt kırmızı kart çıkardı.

Sanırız aynı küfrü ikinci defa duymayı hazmedemedi Alper Ulusoy.

Söz, "yeğen Ulusoy'dan" açılmışken, maçta öne çıkan kararlarını not edelim bu sayfalara..

1- Maçın hemen başında Eskişehirsporlu Kaan Kanak'ın Lazar Markoviç'e topsuz alanda savurduğu ama isabet ettiremediği kasti tekmeye kırmızı kartını çıkartamadı. Aynı pozisyonun bir benzerinde halbuki geçtiğimiz haftalarda Bursasporlu Dzcusak kırmızı kart görmüştü.

2- Maçın 28.dakikasında Jose Fernandao'nun ceza sahası önünden çektiği şutta, Eskişehirspor kaptanı Sezgin'in bariz bir şekilde ceza sahası içerisinde eliyle oynamasına penaltı veremedi..

3- Maçın 42.dakikasında Luis Nani, rakibi Kamil Ahmet Çörekçi'nin önce karnına kasti dirseği ile yerde kalırken, aynı oyuncunun yere düşen Nani'nin sol baldırına sakatlayıcı şekilde basmasında da kırmızı kartını çıkartamadı.

4- Maçın 89.dakikasında Fenerbahçeli Michal Kadlec'in, hemen arkasında bulunan Eskişehirsporlu Meye'nin suratına dirsek vurması nedeniyle verilmesi gereken penaltıyı veremedi.

Kısacası Alper Ulusoy, yönettiği maçta tartışmalı kararlara imza attı.

Ancak bunların hiçbirisi, Fenerbahçe'nin aldığı bu galibiyeti gölgeleyemez, gölgememeli.

Hele ki, Fenerbahçe'nin galip geldiği günde UEFA tarafından Galatasaray'a "mali kriterleri yerine getiremediği için verilen transfer yasağı" ve akabinde gelmesi beklenen "Avrupa kupalarından men" kararının, medya tarafından gölgede bırakılmasına ise asla izin verilmemeli.

Fenerbahçe, ligin ikinci yarısı öncesi oynadığı son 3 resmi maçta, önce Antalyaspor'a 4 gol, ardından Giresunspor'a iki maçta 8 gol, bu akşam da Eskişehirspor'a 3 gol atarak, toplam 15 gol atıp sadece 2 gol yedi.

Umarız, ligin ilk yarısında birçok maçını zorlanarak kazanan Fenerbahçe, bu bol gollü galibiyetlerin keyfiyle daha moralli başlar ve bu goller devam eder.

Ayrıca Vitor Pereira'nın, hem Giresunspor maçında, hem de Eskişehirspor maçının 70.dakikasından sonra 4-4-2 ye dönmesi de Fenerbahçeliler açısından  sevindirici bir gelişme.

Darısı, sonraki haftalara..

Stat: Eskişehir Atatürk 

Hakemler: Alper Ulusoy, Kemal Yılmaz, Volkan Narinç 

Eskişehirspor: Boffin, Sezgin Coşkun, Emre Güngör, Toko, Kaan Kanak (Dk. 72 Okriashvili), Alparslan Öztürk, Causic (Dk. 79 Kıvanç Karakaş), Anıl Karaer, Kamil Ahmet Çörekçi, Engin Bekdemir, Pinto (Dk. 60 Meye)

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül (Dk. 84 Şener Özbayraklı), Kjaer, Kadlec, Caner Erkin, Mehmet Topal, De Souza, Ozan Tufan (Dk. 70 Robin van Persie), Nani, Markovic (Dk. 78 Volkan Şen), Fernandao 

Goller: Dk. 45+2 (penaltıdan) ve Dk. 74 Fernandao, Dk. 85 Robin van Persie (Fenerbahçe) 

Kırmızı kart: Dk. 64 Alparslan Öztürk (Eskişehirspor)

Sarı kartlar: Dk. 45+1 Kamil Ahmet Çörekçi, Dk. 45+1 Emre Güngör, Dk. 45+2 Alparslan Öztürk, Dk. 72 Causic (Eskişehirspor), Dk. 64 Mehmet Topal, Dk. 86 Volkan Şen (Fenerbahçe)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder