Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

6 Aralık 2015 Pazar

Gaziantepspor : 2 - Fenerbahçe : 2 ( Spor Toto Süper Lig 14.hafta maçı ) FENERBAHÇE'YE "TOKAT"



Fenerbahçe, geçen hafta Trabzonspor'u mağlup ederek yükseldiği liderliği Gaziantep'te bırakırken, geçen sezon Bayburt'taki kupa maçında tanıştığı ( ! ) Metin Tokat ile Gaziantep'te yolları yeniden "kesişti."

Yine geçen hafta Ankara'da oynanan Gençlerbirliği maçında kırmızı kart gören Gaziantepsporlu Chibuike'nin 2 maçlık cezasının 1 maçını "1 yıl süreyle erteleyen" TFF'nin de, bu sezonki "ilk erteleme kararının" Fenerbahçe maçına denk gelmesini de "tesadüfen öğrendi" maç akşamı.

Bu sezon başvurusu yapılan bütün kırmızı kart ertelemelerini "reddeden" TFF, ne hikmetse Gaziantepspor'un bu başvurusunu dikkate alarak, cezalı Chibuike'yi Fenerbahçe karşısına çıkardı.

1 gün önce Kayseri'de olmayan pozisyonda faul kararı vererek Beşiktaş'ın gol atmasına olanak sağlayan "Kuddusi Hakem Komitesi" nin "her stada lazım" hakemi Bülent Yıldırım'ı aratmayacak bir hakem niteliğindeki Serkan Tokat, maça skandal bir karara imza atarak başladı.



6.dakikada Gaziantepspor atağında net şekilde el ile oynayan Arokoyo'nun asistini kale sahası içerisinde gol yapan Camara, bize göre önce Serkan Tokat'a sarılmalıydı.

Zira o pozisyonda Serkan Tokat, önü açık olmasına rağmen ve pozisyon başlangıcında korner olması nedeniyle, pozisyonu durarak takip etmesinin de avantajı ile eli "görmeyerek" Fenerbahçe'yi daha maçın başında mağlup duruma düşürdü.

Serkan Tokat'ın bu kararı sonrası düşündürücü bir nokta ise, "Tokat ailesinin" gözlerinden bir problemi olması kuşkusudur.

Yıllar yıllar önce, 1995-96 sezonunda Van'da oynanan Vanspor-Beşiktaş maçında, Sergen Yalçın'ın direkt kaleye giden frikiğini, baraj içerisinde eliyle kesen Vansporlu futbolcunun hamlesini görmeyen ve Beşiktaş'ın penaltısını es geçen amcası "Metin Tokat" ı hatırlattı bizlere Serkan Tokat'ın bu kararı.

Yine aynı şekilde bu sezon Galatasaray'ın Başakşehir'i mağlup ettiği maçta Podolski'nin eli ile kontrol ederek attığı golün hakemi de Serkan Tokat'tı.



Hakemin bu skandal kararının ardından hemen reaksiyon gösteren ve toparlanan Fenerbahçe, Gaziantep kalesine gol için birçok kez girişimde bulundu.

Hasan Ali Kaldırım'ın direkten dönen topu ve Fernandao'nun kafa vuruşlarında gole de çok yaklaştı.

Maç öncesi son antrenmanda sakatlanan ve Gaziantep'e götürülmeyen Robin Van Persie'nin yerine 11 de başlayan Fernandao'nun, ön alanda Gaziantep stoperlerine yaptığı baskı karşısında, geriden gelen Nani ve Diego, kendisine yeterli derecede desteği veremezken, bunda Gaziantepspor'un kalabalık orta sahasının ve 1-0 önde olmasının da etkisi büyüktü.

30.dakikada ise Hasan Ali Kaldırım'ı "orta saha çizgisi üzerinde" son adam olarak nitelendiren Serkan Tokat, "Fenerbahçe'ye bir tokat" daha attı.

Hemen yanıbaşındaki Gökhan Gönül'ün yetişebileceği ve rakibinin dengesini bozabileceği bir pozisyonda Hasan Ali Kaldırım'ı orta saha çizgisi üzerinde ihraç eden "Türk hakemlerinin" bu kararı sonrası, aklımıza geçen sezon Muslera'nın, Başakşehir maçında gole giden Enver Cenk Şahin'i düşürmesine ise sarı kart vermesini, acı bir tebessümle hatırladık.

Ve hemen akabinde de futbolun Türkiye'de, "sadece Fenerbahçe maçlarında" bütün kuralsızlıkların "kural" diye lanse edildiği bir oyun olarak sunulduğunu bir kez daha düşündük.

 1-0 mağlup duruma düşen ve 1 oyuncusu eksik olan Fenerbahçe, 30.dakikadan sonra sahaya kişiliğini yansıttı.

Orta sahadan Josef De Souza'yı alan ve solbeke Caner Erkin'i koyarak yeniden aynı şablona dönen Vitor Pereira, bu dakikadan sonra oyunu Gaziantepspor yarı sahasına yıktı.

Ancak gerekli gol girişimleri başarılı olamadı.

İkinci yarıda ise Gökhan Gönül ve Mehmet Topal başta olmak üzere, Alper Potuk, Simon Kjaer, Caner Erkin skora ve bu duruma itiraz eder bir oyun ortaya koydular.

Devrenin hemen başında Gökhan Gönül'ün ceza sahası dışından attığı müthiş golle birlikte skora eşitliği getiren Fenerbahçe, sonrasında ise Diego'nun neden olduğu penaltı ile yeniden geriye düştü.

Akhisar Bld. maçından sonra Diego, bu maçta da aynı pozisyonda penaltıya sebebiyet verirken, maçtan da düştü.

Serkan Tokat'ın maçta verdiği belki de en doğru karar, Diego'nun penaltı pozisyonuydu.

Ancak asıl sorgulanması gereken penaltı pozisyonu öncesinde top Fenerbahçeli oyuncularda ve kale sahası önündeyken, Mehmet Topal'ın bir anlık panikle topu sağ kanada, Gaziantepsporlu oyuncuların olduğu bölgeye vurmasıyla başlattıkları rakip atağıdır.

Fenerbahçe gibi bir takımda oynayan üst düzey futbolcuların böyle basit pozisyon hatalarını yapmamaları da gerekmektedir.

2-1 geriye düştükten sonra Fenerbahçe, yeniden oyunda dengeyi kurarak Gaziantepspor'un üzerine gitmeye başladı.

Fernandao'nun ileride her topa duvar olması ve sırtı kaleye dönükken yaptığı servislere orta sahadan gerekli desteği alamazken, kenarlardan gelen Caner Erkin, Alper Potuk ve Gökhan Gönül, kendisine yardımcı oldu.

Penaltıya sebebiyet veren Diego ise, Gökhan Gönül'den sonra Alper Potuk'a da asist yaparak maçı 2 asistle tamamladı.

Fenerbahçe'nin beraberlik golünden sonra oyun yeniden Gaziantepspor yarı sahasına taşındı.

Volkan Şen'in de oyuna girmesiyle birlikte hücum varyasyonlarını artıran Fenerbahçe, bu dakikalarda ise orta alandan "delici bir oyuncu" eksikliğini hissetti.

Ozan Şen'in bu dakikalarda oyuna girmesi gerekirken Markoviç'i oyuna alan Pereira, galibiyet golünü arasa da bulamadı.

Markoviç oyuna girdikten sonra Türkiye'deki futbolun acı gerçeği ile bir kez daha karşılaştı.

Beşiktaş derbisinde kendisini hastanelik eden ve maçı kart görmeden tamamlayan Ersan Gülüm'den sonra geçen hafta Trabzonsporlu Salih Dursun'un "hışmına uğrayan" Lazar Markoviç, Gaziantep'te ise Marcal'ın "tokatını" yedi. 

Hakem Serkan Tokat ise, bu tokadı da "görmedi."


Yardımcısının ikazını bile dikkate almayan Serkan Tokat, gelişen Gaziantepspor atağında ise Simon Kjaer'e sarı kart çıkartarak niyetini ortaya koydu.

1 kişi eksik ve böylesine kötü bir hakemle oynayan Fenerbahçe, önümüzdeki hafta oynanacak derbi öncesi liderliği Beşiktaş'a devrederken, bu oyunuyla ve iki defa geriye düşmesine rağmen, son dakikada Fernandao'nun direkten dönen topu ile de öne geçme şansını da yakaladı ancak bu maçta 2.defa direğe takıldı.

Önümüzdeki hafta Kadıköy'de, ligin iyi takımlarından Başakşehir ile oynanacak maç öncesi, sarı kart sınırındaki oyuncularını koruyan ancak son haftalardaki formuyla takımın yükselişine büyük katkısı olan Hasan Ali Kaldırım'ı kaybeden Fenerbahçe, derbiden çıkacak sonuca göre de yeniden lider olma şansı var.

Ancak Fenerbahçe, yeter ki mücadele etsin ve ligin kaderini "hakemler" tayin etmesin.


Gaziantepspor: 2 - Fenerbahçe: 2

Stat: Kamil Ocak
Hakemler: Serkan Tokat, Erdinç Sezertam, Engin Erdem 
Gaziantepspor: Karcemaskas, Barış Yardımcı, Elyasa, Arokoyo, Marcal, Mustafa Durak, Erdem Şen, Camara (Dk. 50 Orkan Çınar), Chibuike (Dk. 69 Abuda), Larsson (Dk. 90 Emre Nefiz), Muhammet Demir
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Bruno Alves, Kjaer, Hasan Ali Kaldırım, De Souza (Dk. 40 Caner Erkin), Mehmet Topal, Diego (Dk. 72 Volkan Şen), Nani, Alper Potuk (Dk. 86 Markovic), Fernandao
Goller: Dk. 6 Camara, Dk. 54 Muhammet Demir (Penaltıdan) (Gaziantepspor), Dk. 49 Gökhan Gönül, Dk. 65 Alper Potuk (Fenerbahçe)
Kırmızı Kart: Dk. 30 Hasan Ali Kaldırım
Sarı Kartlar:  Dk. 80 Elyasa, Dk. 84 Larsson (Gaziantepspor), Dk. 52 Diego, Dk. 54 Caner Erkin, Dk. 69 Alper Potuk, Dk. 88 Kjaer (Fenerbahçe)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder