Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

24 Aralık 2015 Perşembe

Fenerbahçe : 4 - Antalyaspor : 2 ( Ziraat Türkiye Kupası H Grubu 2.hafta maçı ) OOO ROOOBİN VANN PERSİEEE !!



Fenerbahçe, ligde olduğu gibi kupada da iddialı olduğunu, bu akşam oynadığı Antalyaspor maçıyla bir kez daha gösterdi.

Ligin 17.haftasında oynanacak Sivasspor maçında cezalı olan Fernandao ve Luis Nani'nin alternatiflerini kupa maçında arayan Pereira, Robin Van Persie'nin ne kadar etkili bir forvet olduğunu, Antalyaspor maçında bir kez daha gördü.

Luis Nani'nin yerine lig maçında oynaması muhtemel olan Volkan Şen ise, bu akşam oynadığı futbolla Fenerbahçe'nin kaleye hızlı gittiğini gösterdi.

Orta alan kurgusundan bu maçta tamamen değişikliğe giden ve Ozan Tufan ile Uygar Mert Zeybek'in yanına Mehmet Topuz'u monte ederek başlayan, defansta ise Abdoulaye Ba ve Michal Kadlec ikilisine görev veren teknik heyet, özellikle orta alandaki genç oyuncuların hızlı ve tempolu oynaması nedeniyle de maçta çokça pozisyona girdi.

Tabi ki bunda, Antalyaspor'un da skora endeksli oynaması, hücum futbolunu tercih etmesinin etkisi büyüktü. 

Antalyaspor'un hücuma çıkarken kaptırdığı topların ileride Robin Van Persie önderliğinde şekillenip pozisyona girilmesi de, Fenerbahçe'nin hücum anlamında Robin Van Persie'ye ne kadar ihtiyacı olduğunu bir kez daha gösterdi.

Tabi ki Fernandao, kapalı savunmaların dengesini bozmak için büyük bir silah, özellikle fizik gücüyle rakip savunmaları yıpratan bir oyuncu ancak Robin Van Persie'nin bitirici vuruşları ve paslarıyla birlikte, topla hareketleri de hiçbir zaman Fernandao'da olmayan özellikler.

Şener Özbayraklı'nın attığı gol ise, şimdiden sezonun en güzel gollerinden birisi.

Topun gelişine o mesafeden ip gibi bir şut çıkartan Şener de, attığı golün moraliyle oynadı.

Şimdi önümüzde Sivasspor lig maçı var.

Ve o maçta, Antalyaspor maçının yıldızlarından Luis Nani olmayacak.

Dinlenmiş bir Lazar Markoviç ile bu akşamki oyunu ile "hazırım" mesajı veren Volkan Şen'in takıma girecek olması ve yine bu akşam attığı iki şık golle morallenen Robin Van Persie'nin Sivasspor maçında takımın hücum bölgesine katacağı katkı, şimdiden merak konusu.

Umarız, ligde kazasız bir şekilde devre sonlandırılır.

Stat: Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi

Hakemler: Halil Umut Meler, Sezgin Çınar, Kamil Çetin

Fenerbahçe: Ertuğrul Taşkıran (Dk. 77 Fabiano), Şener Özbayraklı, Ba, Kadlec, Caner Erkin, Uygar Mert Zeybek, Mehmet Topuz (Dk. 71 Fernandao), Ozan Tufan, Volkan Şen (Dk. 74 Ramazan Civelek), Nani, Van Persie.

Antalyaspor: Mbolhi, Emre Akbaba, Diego, Grando, Kvesic, Emrah Başsan (Dk. 46 Sezer Badur), Kadir Bekmezci, Zeki Yıldırım (Dk. 89 Ömer Kandemir), Birkan Öksüz, Serdar Özkan (Dk. 72 Mbilla), Diarra.

Goller: Nani (dk. 14), Şener (dk. 31), Van Persie (dk. 49 ve 59) (Fenerbahçe) Emre Akbaba (dk. 73), Mbilla (90+1) (Antalyaspor)

Sarı Kart: Chico (Antalyaspor)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder