Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

29 Aralık 2015 Salı

Fenerbahçe : 2 - Medicana Sivasspor : 1 ( Spor Toto Süper Lig 17.hafta maçı ) İYİ SENELER FENERBAHÇE !!



Fenerbahçe, ligin ilk yarısındaki son maçta, kadrosuyla ligde bulunduğu nokta arasında büyük bir tezat olan, kontratak futbolunu iyi oynayan Sivasspor karşısına mutlak kazanmak parolasıyla çıkmıştı.

Bu sezon Fenerbahçe'nin skor anlamındaki en üretken iki oyuncusu, Luis Nani ve Jose Fernandao'nun ikisinin birden kart cezalısı olması nedeniyle hücum hattında tamamen değişikliğe giden Vitor Pereira, hafta içi kupa maçında Antalyaspor'a 2 şık gol atan ve oynadığı futbolla yeniden eski günlerinden örnekler veren Robin Van Persie'yi kendi mevkisine, Nani'den boşalan yere ise Volkan Şen'i monte ederek başladı maça.

Robin Van Persie'nin bir takım için ne kadar değerli bir oyuncu olduğunu ve Fenerbahçe'de mutlaka ama mutlaka ilk 11 de başlaması gerektiğini bu akşam hem oynadığı futbol, hem de kendisinin attığı golden önceki atak başlangıcında bir kez daha gördük.

Klasik santrafor tiplemesinden ziyade orta alana kadar gelip markajdan kurtulan, arkadaşlarına koşu yolları açarken aldığı pasları da en iyi şekilde değerlendiren Robin Van Persie, attığı golden önceki atağı başlatan isim olarak ta dikkat çekti.

Doğru yere, doğru zamanlarda yaptığı koşular, birinci sınıf  santraforların yaptığı işlerdendi.

Ki kendisi zaten dünya çapında bir golcü.

İngiltere Premier Lig'de iki defa arka arkaya gol kralı olmak, kolay kolay başarılabilecek bir iş değil.

Umarız Robin Van Persie, yeni geldiği bir futbol ikliminde daha fazla şans bulur ve kendisinden beklenilen o güzel golleri atarken, taraftarları da büyük sevince boğar. 

Diego Ribas'ın zamansız şekilde sakatlanarak oyundan çıkmasından sonra, Fenerbahçe'nin futbolunda büyük bir değişim de başgösterdi.

Yerine giren Ozan Tufan'ın çokça pas hatasıyla oynaması, büyük tehlikeler doğuracak pozisyonların da başlamadan bitmesine neden oldu.

Dikine oynamayı seven Ozan Tufan, bulduğu şansları maalesef ki iyi değerlendiremiyor Fenerbahçe'de.

Maç boyunca ayağına gelen kolay toplarda bile basit pas hataları yaparak oynadı. 

Kaçırdığı golde ise, tamamen vuruş beceriksizliği..

Son haftalarda bulduğu formayı ısrarla başarılı bir şekilde terleten Lazar Markoviç ise, bu akşam Fenerbahçe'nin en göze batan ismiydi kuşkusuz.

Süratiyle rakip savunmayı hallaç pamuğu gibi atan, rakiplerinin sert faullerine maruz kalan Lazar Markoviç, özellikle ikinci yarıda Fenerbahçe'nin baskı kurduğu dakikalarda adam eksiltmeleriyle de dikkat çekti.

Orta alanda Josef De Souza, ilk yarıda tutuk, ikinci yarının sonlarında ise savaşçıydı.

Kendi futbolunu kendisi de beğenmiyor olsa gerek ki, maç sonu açıklamalarında "yorgunluktan" dem vuruyordu.

Ancak futbol, özellikle de ön libero mevkisinde oynayan oyuncular "basit" oynamalı..

Kazandığı topları en doğru şekliyle arkadaşlarına aktarırken, hücuma da destek vermeli.

Josef De Souza, ilk yarıda hep yana ve geriye oynarken, ikinci yarıda zaman zaman Ozan Tufan'a destek verdi.

Gökhan Gönül, yine çalışkan, yine hırslı, yine olabildiğince mücadeleciydi.

Hasan Ali Kaldırım ise, görevini yerine getirirken, Caner Erkin ile değişmesinin nedeni, Caner Erkin'in daha iyi ortalar kesmesinden ve hücuma genişlik kazandıracak alanlara girmesindendi.

Nitekim galibiyet golü de Caner Erkin'in kale içine kestiği toptan geldi.

Fenerbahçe, ligin ilk yarısını 1 puan geride 2.sırada bitirken ikinci yarıda da şampiyonluk yarışının bir numaralı favorisi olduğunu puantajda da gösterdi.

Fenerbahçe, Sivasspor karşısında belki de sezonun en farklı galibiyetini alabilecekken zorlanarak kazanması ise, klasik bir "Fenerbahçe maçı" dedirtti izleyenlere.

Özellikle 1-0 dan sonra, 25-40.dakikalar arasındaki büyük baskı sonrası yakalanan net pozisyonların heba edilmesi ise, tamamen acelecilik, doğru pasların forvet hattına gitmemesi, zaman zaman da beceriksizlikti.

Umarız ligin ikinci yarısında, özellikle de transfer döneminde Fenerbahçe doğru noktalara iyi oyuncular takviye ederek yoluna devam eder.

Robin Van Persie'ye doğru pasları atabilecek güçlü bir orta saha oyuncusu şart.

Nihayetinde Fenerbahçe, zorlanarak ta olsa kazanmasını bildi.

Şimdi önümüzde 1 haftalık tatil ve sonrasında başlayacak yeni dönem çalışmaları var.

Fenerbahçe, ligin ilk yarısında bazı maçlarda kötü oynayarak kazanmasını bildi.

Dileriz ki ligin ikinci yarısında da iyi oynayarak kazanır.

Darısı, ligin ikinci yarısına diyelim..

Stat: Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi

Hakemler: Fırat Aydınus, Aleks Taşçıoğlu, Arkın Akgöl

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Alves, Kjaer, Hasan Ali Kaldırım (Dk. 66 Caner Erkin), Mehmet Topal, De Souza, Markovich, Diego (Dk. 29 Ozan Tufan), Volkan Şen (Dk. 81 Mehmet Topuz), Van Persie

Medicana Sivasspor: Setkus, Cicinho, Boye, İbrahim Öztürk, Erkan Kaş (Dk. 80 İbrahim Akın), Yiğit İncedemir (Dk. 79 Taouil), Kone, Burhan Eşer, Beykan Şimşek, Chahechouhe, Eneramo (Dk. 66 Ziya Erdal)

Goller: Dk. 24 Van Persie, Dk. 77 Kjaer (Fenerbahçe), Dk. 43 Beykan Şimşek (Medicana Sivasspor)

Sarı kartlar: Dk. 16 Eneramo, Dk. 45 İbrahim Öztürk, Dk. 45 Cicinho, Dk. 45+2 Chahechouhe, Dk. 56 Beykan Şimşek, Dk. 68 Yiğit İncedemir, Dk. 79 Erkan Kaş (Medicana Sivasspor), Dk. 36 Hasan Ali Kaldırım, Dk. 69 Alves, Dk. 90 Mehmet Topuz (Fenerbahçe)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder