Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

14 Aralık 2015 Pazartesi

Fenerbahçe : 1 - Medipol Başakşehir : 0 ( Spor Toto Süper Lig 15.hafta maçı ) NANİ'DEN GÜDÜMLÜ FÜZE !!


Şampiyonluk yolundaki rakiplerinin kendi aralarında oynayacakları maç öncesinde, Fenerbahçe mutlak kazanmak zorundaydı. 
Karşısında, ligin en az gol yiyen takımı konumunda olan ve oynadığı futbolla, ligin üst sıralarında kendisine yer bulan, öteden beri de kendi çapında bir "futbol kültürü" olan bir takım vardı.
Medipol Başakşehir gibi, hemen her hattıyla birlikte kompakt bir takım olma hüviyetindeki bir takım karşısında Fenerbahçe, maça istekli başlamasına rağmen ilerleyen dakikalarda, orta alandaki baskısını gol yollarında asiste dönüştüremeyince, hem Fernandao kalabalık savunma arasında çaresiz kaldı, hem de kenarlardan gelen Alper ve Nani, kademeli savunma karşısında üretken olamadı.
Üstelik bunlara Alper'in erken sakatlanarak oyundan çıkması da eklenince, Fenerbahçe ilk yarıda çok fazla baskı kuramadı Başakşehir üzerinde.
İlk yarı boyunca Fenerbahçe'nin gol girişimleri sonuçsuz kalırken, Fernandao'nun yanlızlığa itilmesi, kenarlardan gelen oyuncuların da kademeli savunma karşısında pozisyona girememesi nedeniyle, gol ancak dış şutlardan gelebilirdi.
Bunlardan da sadece Ozan Tufan'ın iki denemesi oldu.
Birisinde kaleyi bulmayan şutu olmasına rağmen, diğerinde Volkan Babacan'ın son anda bir hamlesi Ozan Tufan'a gol imkanı vermedi.
Hakem Cüneyt Çakır'ın, "avantaj kuralını" işletmesine rağmen ilk yarıda çıkarmadığı 2 sarı kart ta, Başakşehirli oyuncuları cesaretlendirdi ve ilerleyen dakikalarda bol faulü olan bir maç izledik.
Hele Başakşehirli Badji'nin 43 ve 44.dakikalarda arka arkaya yaptığı fauller karşısında sarı kartı olmasına rağmen faulleri veren ancak kart uygulamasına gitmeyen Cüneyt Çakır, devreyi Fenerbahçe tribünlerinin protestosu altında bitirdi.
İlk yarıda Fenerbahçe'nin gole en çok yaklaştığı anlar, Gökhan Gönül'ün uzun pasında Yalçın'ın kısa düşen kafa topunu kapan Luis Nani'nin kaleye giden aşırtma vuruşunda çizgi üzerinden yine Yalçın'ın uzaklaştırdığı pozisyon ile Ozan Tufan'ın ceza sahası ön çizgisi üzerinden sert şutunda Volkan Babacan'ın son anda çelmesiydi.
İkinci yarıya daha istekli başlayan ve gol için defansını da öne çıkartarak, Medipol Başakşehir'in kısa alanda oynadığı oyunu daha fazla kanatlara yaymak isteyen bir Fenerbahçe vardı.
Devrenin başında yine sağlı sollu ataklarla Başakşehir kalesine yüklenen Fenerbahçe'de, Diego Ribas ve Robin Van Persie'nin oyuna girmesiyle hücumlar daha bir şekil almaya başladı.
Ozan Tufan'ın orta sahaya bir dinamiz getirdiği bir gerçek, ancak pas üretkenliğinda Diego Ribas gibi pas trafiğini yönetecek kapasitede değil henüz Ozan.
Diego Ribas'ın son Celtic maçında yaptığı sorumsuzluk nedeniyle takımını zorda bırakmasının ardından maça yedek başladığını düşünenler, maç sonu Vitor Pereira'nın "Ozan daha iyi çalıştığı içi O'nu oynattım" cevabıyla karşılaşırken, Ozan da maç içerisinde kaldığı bölümlerde 2 şut ve orta sahada rakip defans üzerine zaman zaman yaptığı presler ve kendi defansına yaptığı yardımlarla dikkat çekti.
Ancak yukarıda da belirttiğimiz gibi Ozan, gerekli final paslarını an itibariyle veremiyor.
Diego Ribas oyuna girdikten sonra Fenerbahçe, oyunu rakip ceza sahası çevresine adeta yıktı.
Lazar Markoviç'in süratiyle birlikte getirdiği topların son anda defans oyuncuları tarafından ekarte edilmesi de Fenerbahçe'nin golünü geciktirdi.
Kaybetmeye tahammülü olmayan Fenerbahçe, gol için riskleri de alarak saldırdığı dakikalarda, defanstan dönen topu Bruno Alves'in ters kanada yıkmasıyla birlikte Luis Nani'nin iki rakibini çalımlayarak, Emre Belözoğlu'nun müdahale etmesine imkan vermeden gönderdiği sert plase, Fenerbahçe'yi öne geçirirken, Kadıköy'ü de adeta yıktı.
Nani, attığı gole kadar Fenerbahçe'de saman alevi gibi parlayan bir oyun ortaya koyarken, zaman zaman yaptığı top  kayıplarıyla da tribünlerin de tepkisini çekti.
Tıpkı Trabzonspor maçında olduğu gibi oyundan düştüğü anlarda ise, sıradışı işlerle golü attı.
Trabzonspor maçında da ikinci gol öncesinde, adeta sahada dolaşırken, Fernandao'ya attırdığı golle maçı koparmıştı.
Bugün de gol atmasına rağmen Nani'nin oynadığı futbol, bireysellikten öteye geçmedi.
Zaman zaman yaptığı top kayıplarıyla hem Fenerbahçe hücumlarının olgunlaşmasını engellerken, hem de ani Başakşehir ataklarına yol açtı bu top kayıpları.
Golden sonra Fenerbahçe, doğal olarak skoru korumaya yönelik olarak geriye çekilerek, uzatmayla birlikte kalan 7 dakikayı genel olarak Başakşehir hücumları ve duran toplarıyla geçirerek, haftayı 3 puanla kapatmasını bildi.
Şimdi derbiden çıkacak her sonuç Fenerbahçe açısından önemli.
Temennimiz, derbide her iki takım da puan kaybına uğraması.
Yani beraberlik.
Haftaya ise, Gençlerbirliği deplasmanı var. 
Ligdeki kötü gidişin ardından hocasını gönderen İlhan Cavcav, yine bir Fenerbahçe maçı öncesi hoca değişikliğine gidiyor.
Bakalım Fenerbahçe maçına kadar bir hoca bulabilecek mi? 
Ancak ne olursa olsun, Gençlerbirliği futbolcuları, Fenerbahçe maçlarına ayrı bir motivasyonla çıkıyor.
Gençlerbirliği ve sonraki hafta içeride oynanacak Sivasspor maçlarından alınacak 6 puan, Fenerbahçe'nin son 3 sezondaki ilk yarı puan ortalamasını da tutturacak.
Zira şampiyon olunan 2013-14 sezonunda ilk yarıda Fenerbahçe 42, geçen sezon ise 41 puanla devreye girmişti.
Darısı, Gençlerbirliği maçına diyelim..
Fenerbahçe: 1 - Medipol Başakşehir: 0

Stat: Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi
Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Kjaer, Alves, Caner Erkin, Mehmet Topal, De Souza, Ozan Tufan (Dk. 59 Diego), Alper Potuk (Dk. 20 Markovic), Nani, Fernandao (Dk. 60 Van Persie)

Medipol Başakşehir: Volkan Babacan, Uğur Uçar, Yalçın Ayhan, Mahmut Tekdemir, Alparslan Erdem, Badji, Emre Belözoğlu (Dk. 86 Cikalesshi), Visca, Mossoro (Dk. 73 Rotman), Doka (Dk. 64 Enver Cenk Şahin), Mehmet Batdal

Gol: Dk. 84 Nani (Fenerbahçe)

Sarı kartlar: Dk. 43 Uğur Uçar, Dk. 49 Mahmut Tekdemir, Dk. 53 Yalçın Ayhan, Dk. 88 Enver Cenk Şahin (Medipol Başakşehir), Dk. 45+3 Caner Erkin, Dk. 79 Kjaer (Fenerbahçe)

Kırmızı Kart: Dk. 69 Badji

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder