Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

10 Aralık 2015 Perşembe

Fenerbahçe : 1 - Celtic : 1 ( UEFA Avrupa Ligi A Grubu 6.hafta maçı ) DİEGO'YA RAĞMEN !!



Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi grup kuraları çekilirken, favorisi olduğu 2.tura yükselmek için son haftaya kadar bekleyip, maç öncesi de favorisi olduğu rahat bir maça çıktı.

Cezalı oyuncular Luis Nani ile Simon Kjaer'e, sakatlıkları nedeniyle kadroya alınmayan Robin Van Persie ve Volkan Şen'in de eklenmesiyle 4 önemli oyuncusundan da yoksundu.

Ancak sahaya çıkan 11 de, asları aratmayacak nitelikte bir oyun ortaya koydular bu akşam.

Özellikle defansta Abdoulaye Ba, oynadığı oyunla bu takımda Bruno Alves'in değil de, kendisinin oynaması gerektiğini bir kez daha gösterdi, hem milyonlara, hem de Vitor Pereira'ya.

Milyonlar zaten biliyordu, bir kez daha gördü ama Vitor görür mü, işte orası biraz muamma.

Gökhan Gönül'ün takıma girmesiyle birlikte, rakiplere pozisyon vermede bariz şekilde düşüş içerisine giren Fenerbahçe defansı, özellikle maçın ilk yarısında çok rahat bir oyun sergiledi.

Sadece 25.dakikada Nadir Çiftçi'nin savunma arkasına hareketlenmesi ve kaleci Fabiano ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda, geriden gelen Abdoulaye Ba'nın, adeta bir ahtapot gibi rakibin ayağından topu çekip alması dışında da Celtic forvetlerine pozisyon vermedi Fenerbahçe defansı.

İşte bu pozisyonda bile Abdoulaye Ba, savunma nasıl yapılır, partneri Bruno Alves'e gösterdi.

Bruno Alves gibi her pozisyonda kontrolsüz girişler yaparak risk almadı, akıllı ve basit oynadı, defansı en güzel şekliyle yaparken zaman zaman da orta alana kadar çıkarak oyunu kurdu.

Fenerbahçe, bu sezon hatırladığımız kadarıyla ilk defa 2 topla kontradan gol attı.

Celtic atağında Nadir Çiftçi'nin önünden topu kesen, sonra önündeki rakibinin sağından atıp solundan  geçerek 50 metre önündeki Lazar Markoviç'in önüne uzun top atan Gökhan Gönül, golün kahramanlarındandı.

Lazar Markoviç ise, süratiyle rakip savunmanın arkasına sarkarken, rüzgarından sendeleyerek topu yakalamayı unutan kaleci Gordon'un da hatasından faydalanarak, topu çaprazdan boş kaleye gönderdi ve Fenerbahçe'deki ilk golüne böylece kavuştu.


Defansın önündeki Josef De Souza ve Mehmet Topal'dan, "Türk" olanı yine her zamanki gibi özveriliyken, "Brezilyalı" olanı ise yine her zamanki gibi kaçak güreşti, gölgesine markaj yaptı, ne etliye, ne de sütlüye karıştı.

Onların önlerindeki Diego ise, az kalsın bir çuval inciri berbat ediyordu.

Oyunda kaldığı 65 dakikada rakip kaleye tek isabetli şutunu 29.dakikada 30 metreden gönderen ve bu şutunda da oldukça başarılı olan Diego Ribas, bunun haricinde 11 defa top kaybetti, 2 isabetli pas attı.

Maç içerisinde zaman zaman olumlu harektler yapmak isteyen ancak güçsüzlüğü nedeniyle bu hareketleri başaramayan Diego Ribas, maçın 65.dakikasında, Celtic'in maça ortak olma, hatta kazanma isteğinin hiç ama hiç olmadığı bir zaman diliminde ise, büyük bir sorumsuzluk örneği göstererek, hakemin hemen yanıbaşında rakibine topsuz alanda kasti bir tekme atarak, oyundan ihraç oldu.

Diego Ribas'ın bu kartı sonrası Fenerbahçe, bocaladı, orta alanda bir eksik kalmasından dolayı da geriye çekildi ve 10 dakika sonra da beraberlik golünü kalesinde gördü.

Celtic golünden sonra da yapılan oyuncu değişiklikleri, tamamen zamana endeksli, skoru koruma adına yapılan tercihlerdi.

Orta alanda bir eksik kalan ve hücum bölgesinden uzaklaşan Vitor Pereira, kalan dakikalarda kaza golü yememek için takımı geriye çektikçe çekti, hatta forvetten Fernandao'yu bile çıkartarak Caner Erkin'i, rakibin etkili bölgesi olan sol kanada, oyundan düşen Markoviç'i kenara alarak Alper Potuk'u ise sağ kanada gönderdi, orta alana Ozan Tufan'ı alarak o bölgeyi de kapatmaya çalıştı.

Maçın son bölümlerinde Alper Potuk, eksik olan takımını diri tutmak adına kendisi çok yoruldu, sağ kanatta oyunun iki yönünü de güzelce bitirdi.

Nihayetinde Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde son 32 takım arasına kalarak 2.tura yükselirken, grubunu da 2.sırada tamamladı.

Maç genelinde Fenerbahçe'de Gökhan Gönül, Lazar Markoviç, Alper Potuk, Mehmet Topal ve Abdoulaye Ba, oynadıkları oyunla diğer arkadaşlarının çok üstünde bir performans sergilediler.

Şimdi önümüzde Medipol Başakşehir lig maçı var.

Aynı hafta oynanacak derbi maçı öncesi, bu maçın mutlaka kazanılması gerekiyor.

Ligde puan kaybının olmaması gereken bir haftadayız.

Derbiden çıkacak her sonuç, Fenerbahçe'nin kazanması halinde kendisine kâr olarak kalacaktır.

Stat: Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi

Hakemler: Serge Gumienny, Jimmy Cremers, Thibaud Nijssen (Belçika)


Fenerbahçe: Fabiano, Gökhan Gönül, Ba, Alves, Hasan Ali Kaldırım, De Souza, Mehmet Topal, Markovic (Dk. 83 Ozan Tufan), Diego, Alper Potuk, Fernandao (Dk. 86 Caner Erkin)


Celtic: Gordon, Lustig, Boyata, Simunovic, Tierney, Bitton, Johansen (Dk. 74 Rogic), McGregor, Allan (Dk. 74 Commons), Armstrong (Dk. 63 Forrest), Nadir Çiftçi


Goller: Dk. 39 Markovic (Fenerbahçe), Dk. 75 Commons (Celtic)


Kırmızı Kart: Dk. 67 Diego (Fenerbahçe)


Sarı Kartlar: Dk. 51 Ba (Fenerbahçe), Dk. 5 Johansen, Dk. 14 Simunovic, Dk. 83 Boyata, Dk. 90 Tierney, Dk. 90+4 Lustig (Celtic)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder