Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

14 Eylül 2015 Pazartesi

Kasımpaşa : 0 - Fenerbahçe : 1 ( Spor Toto Süper Lig 4.hafta maçı ) LİDERLİK RUHUNDA VAR !!



Fenerbahçe, lige verilen aradan sonra çıktığı lig maçında zorlanarak galip gelse de, ligin henüz başında olması hasebiyle koordine oyundan sahneler sunamadı.

Milli maçlar arası sakat futbolcuların iyileşmesi bir yana, özellikle stoper mevkisinde yeni fireler veren Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi maçları öncesinde ise, savunmacı sıkıntısı yaşıyor.

Simon Kjaer'in yaklaşık 1 ay sahalardan uzak kalmasıyla birlikte elinde savunma oyuncusu kalmayan Vitor Pereira, çareyi daha önceki sezonlarda da zorunlu hallerde stoper olarak oynayan Mehmet Topal'da buldu.

Buna bağlı olarak Ozan Tufan ilk defa ilk 11 de sahaya çıktı Raul Meireles ve Ozan Tufan'ın yanında.

Gençliği ve dinamizmi ile Fenerbahçe orta sahasına yeni bir soluk getiren Ozan Tufan, umarız önümüzdeki haftalarda da sıkça ilk 11 de oynamaya devam eder.

Yine hafta içerisinde Diego Ribas'ın sakatlanarak kadrodan çıkartılması nedeniyle forveti besleyecek oyuncu pozisyonunda sıkıntı yaşayan Pereira, buraya da zaman zaman Josef De Souza ve Raul Meireles'i dönüşümlü olarak gönderdi.

Forvette Robin Van Persie, kişisel gayreti ve becerisiyle 3 defa pozisyona girerken, fiziksel güçsüzlüğünün de etkisiyle pozisyonları tehlikeli şekle dönüştüremedi.

Fernandao ise bildik fiziksel mücadelesine bu maçta da devam etti.

Bütün bu kadro zaafiyetlerine rağmen Fenerbahçe, ligin başı sayılabilecek bir dönemde ve yeni takım olmanın handikapıyla geçirdiği bu süreçte, iyi gününde olmasa da kazanmasını biliyor.

Bu puanların değeri, bu kadronun daha birbirine alışkın oynamaya başladığı dönemlerde daha iyi anlaşılacak.

Ligde şampiyonluk yolundaki rakiplerinin puanlar kaybettiği ve önümüzdeki süreçte birbirleriyle oynamaya başlayacakları bu dönemde, farkın daha da açılacak olması Fenerbahçe için kuşkusuz ki bir avantajdır.

Kasımpaşa maçında Luis Nani'nin durgun, Robin Van Persie'nin ise yorgun olduğunu gördük.

Buna karşın Fenerbahçe, özellikle sonradan oyuna giren Lazar Markoviç, Volkan Şen ve Alper Potuk'un gençlik ateşlerinden ve hızlarından fazlasıyla faydalandı.

Kısacası, Robin Van Persie, Luis Nani gibi generali bol bir takımda, savaşçı kimlikleriyle ön plana çıkan Josef De Souza, Ozan Tufan, Volkan Şen, Lazar Markoviç gibi isimler bu galibiyete önemli katkı sağladılar. 

Yani, generaller durdu, askerler vurdu diyebiliriz..

Volkan Şen'den konu açılmışken, birkaç noktayı da ifade etmekte fayda var.

Sonradan oyuna girmesine rağmen birçok maçta etkili olan, asistler yapan ve takımı ileriye taşıyan Volkan Şen'in, artık ilk 11 de de oynaması şart görünüyor şu tablo itibariyle.

Zira Volkan Şen'in süratine bu takımın fazlasıyla ihtiyacı var.

Şimdi artık UEFA Avrupa Ligi maçları da başlıyor.

Özellikle savunmada büyük zaafiyet yaşayan Fenerbahçe, ilk Avrupa maçına bereket ki Kadıköy'de çıkıyor.

İçeride oynayacağı İsveç takımına karşı Mehmet Topal-Kadlec ikilisi idare eder.

Sonrasında gelecek Bursaspor maçına ise, Abdoulaye Ba ve Alves ikilisinden birisi şart.

Zira Mehmet Topal'a orta sahada daha fazla ihtiyaç duyuluyor.

Her ne olursa olsun, galibiyet güzel..

Darısı önümüzdeki maçlara diyelim.

Stat: Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan

Hakemler: Deniz Ateş Bitnel, Alpaslan Dedeş, Erdem Bayık

Kasımpaşa: Isaksson, Veysel Sarı, Omeruo, Titi, Veigneau, Donk, Scarione, Hakan Arslan (Dk. 52 Aydın Yılmaz), Castro, Del Valle (Dk. 68 Eren Derdiyok), Adem Büyük (Dk. 85 Malki)

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Mehmet Topal, Kadlec, Caner Erkin, De Souza, Ozan Tufan, Meireles (Dk. 88 Volkan Şen), Nani (Dk. 62 Alper Potuk), Van Persie (Dk. 62 Markovic), Fernandao

Gol: Dk. 42 De Souza (Fenerbahçe)

Kırmızı Kart: Dk. 76 Veysel Sarı (Kasımpaşa)

Sarı Kartlar: Dk. 31 Mehmet Topal, Dk. 75 De Souza, Dk. 87 Fernandao, Dk. 76 Veysel Sarı (Fenerbahçe)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder