Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

16 Mart 2015 Pazartesi

Gençlerbirliği : 2 - Fenerbahçe : 1 ( Spor Toto Süper Lig 24.hafta maçı ) KHABİR AZABI !!



Geçen hafta maç yazımızda hatırlanacağı üzere, "Gençlerbirliği maçı kazanılmadığı takdirde, Galatasaray galibiyetinin hiçbir anlamı kalmaz" demiştik..

İşte bu akşam, korkulan oldu..

Geçen hafta kazanılan Galatasaray maçı, sadece Kadıköy'deki seriyi 17.yılına taşırken, aynı zamanda Galatasaray'ın da ligi koparıp gitmesi engellendi.

Bu akşamki skordan sonra, Fenerbahçe yeniden dar bir boğaza girdi.

Önümüzdeki hafta Beşiktaş maçı kazanılmadığı takdirde, büyük bir ölçüde lig Fenerbahçe için biter, ayrıca Şampiyonlar Ligi de tehlikeye girer.

Hafta içi yapılan son antrenmanda sakatlanan Egemen Korkmaz'ın 11 de başladığı maçta aslında Fenerbahçe, skor 0-0 iken öne geçebilecek pozisyonları da buldu.

Ancak formsuz golcüleri Emenike ve Sow ile bu fırsatlar cömertçe harcanıldı.

Tıpkı önceki haftalarda olduğu gibi.

Şampiyonluğa oynayan bir takımın ileri ucunda görev yapan oyuncular, sezon başından bu yana bu kadar formsuz, hovardaca pozisyonları heba ederse, o takımın şampiyon olması neredeyse imkansızdır.

Özellikle Emenike'deki ısrar, İsmail Kartal'ın Fenerbahçe kariyeri açısından oldukça hazin bir sonla noktalanmak üzere..

Kadroda yeralan oyuncuları rotasyona tabi tutmayarak, sürekli aynı 11 le oynaması, Emenike'de bu kadar ısrarcı olması ve oyun içerisindeki değişikliklerde Emenike'yi sürekli sahada tutarak başka isimleri değişikliğe yöneltmesi, İsmail Kartal'ın eksileridir.

Bu gerçek, bütün kamuoyunca bilinmesine rağmen ne gariptir ki İsmail Kartal'ın bu konudaki ısrarı devam etmektedir.

Fenerbahçe'nin düşüşte olduğu haftalara baktığımızda, orta saha oyuncularının da farklı isimlerden oluştuğunu görürüz.

Geçen hafta içeride oynanan Galatasaray maçının  iyilerinden olan Diego'yu, özellikle deplasman maçlarında, kalabalık orta sahaların içerisine hapsetmek ve orta saha direncini düşürmek te ayrıca yanlışlardan birisidir.

Diego,  içeride taraftar desteğiyle hızlı hücum yapan bir takımda oynayabilir ancak deplasmanlarda, özellikle de Gençlerbirliği gibi diri takımların orta sahalarına karşı sahada yeralması, hem Emre'nin hem de Mehmet Topal'ın hamle üstünlüklerini rakibe veriyor.

Bu akşam da aynısı oldu.

Gençlerbirliği orta saha oyuncularının sert futbolları karşısında ne Emre, ne de Diego yeteri kadar direnç gösteremezken, Fenerbahçe'nin en iyi yönlerinden olan sol kanadı da bu akşam işlemedi.

Dolayısıyla, Fenerbahçe'nin iyi oyunlarla kazandığı haftalara baktığımızda orta saha hep "Raul-Emre-Mehmet Topal" üçlüsüdür.

Raul Meireles, saha içerisinde hem gezgin oyunu, hem de orta alanda pas alışverişlerinin merkezindeki isimdir.

Tekniği her ne kadar zayıf olsa bile, dinamizmi ile takımı rahatlatan bir isimdir.

Ayrıca Alper Potuk, sakatlıktan çıktığına göre yeniden takıma dönmeli ve sol kanadı kesinlikle Caner ile birlikte paylaşmalıdır.

Sol kanadın bu kadar oyundan kopuk olmasının nedenlerinden birisi de Emenike'dir.

Caner'in önünde denenen Emenike, hücumlarda belki takıma katkı sağlamaktadır ancak savunmada Emenike'nin Caner'e yardımcı olmaması, defansif anlamda sıkıntı getirmektedir.

Dolayısıyla bu form durumuyla Emenike'nin olması gereken yer, maalesef ki kulübedir.

Fenerbahçe'nin yediği ikinci golde, rahat sayılabilecek durumda iken topu anlamsız bir şekilde kornere gönderen Alves ile başlayan hatalar silsilesi, Gosso'nun ortasında rakibini görmesine rağmen bırakan Caner ile devam etti, o ana kadar başarılı bir maç çıkartan Volkan'ın kalesini boşatması ile de ayyuka çıktı ve hiç te telafisi olmayan bir dakikada rakibin golü geldi.

Bu akşam Egemen'in sakatlanarak oyundan alınmasından sonra oyuna giren Bekir'in, Alves ile uyumsuz bir görüntü çizmesi, hem defansı geriye çekti, hem de orta alan oyuncularıyla aradaki mesafe büyürken, özellikle Gençlerbirliği'indeki El Khabir'in hareketli oyunu karşısında zor anlar yaşandı.

Şimdi önümüzde telafisi imkansız bir Beşiktaş maçı var.

Son 9 haftaya girileceği bir anda oynanacak Beşiktaş maçı, mutlaka ama mutlaka kazanılmak zorundadır.

Farkın açılmasına izin verilmemesi adına oynanacak Beşiktaş maçına, Fenerbahçe kesinlikle stresli çıkacaktır.

Kadıköy'ün seyirci baskısının en çok olduğu kale arkası tribünlerinin her ikisinin birden, "mükemmel bir zamanlama" ile kapatılması da ayrıca manidardır.

Zira Fenerbahçe'nin her maçta en fazla itici gücü, bu iki tribündür ve destek te azalacaktır.

Kısacası eğer Fenerbahçe kazanırsa, büyük bir ihtimalle önümüzdeki hafta Galatasaray yeniden lider olur, Fenerbahçe ise yarışa yeniden ortak olur.

Aksi takdirde, yukarıda da bahsettiğimiz gibi Şampiyonlar Ligi de tehlikededir.

Çünkü Fenerbahçe'nin kalan maçları, şimdiye kadar oynadıklarından daha da zordur.

İçerideki Bursaspor, deplasmandaki Eskişehirspor, Rizespor, Sivasspor ve Başakşehir maçları, ikinci yarıdaki gidilen Gaziantep veya Gençlerbirliği deplasmanlarından daha da zordur.

Dolayısıyla bu takımlara karşı dirençli bir orta saha ile hareketli ve pozisyonları heba etmeyen forvetle çıkmak zaruridir.

Umarız ki bu haftaki Beşiktaş maçı, Fenerbahçe için bir milat olur.

Stat: Ankara 19 Mayıs

Hakemler: Halis Özkahya, Mustafa Emre Eyisoy, Asım Yusuf Öz

Gençlerbirliği: Ramazan Köse, Hakan Aslantaş, Ahmet Çalık, Sedat Bayrak, Tosic, Doğa Kaya, Guido Koçer (Dk. 75 Mervan Çelik), Petrovic, Hleb (Dk. 80 Gosso), Landel, El Kabir

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Alves, Egemen Korkmaz (Dk. 42 Bekir İrtegün), Caner Erkin, Kuyt, Mehmet Topal, Emre Belözoğlu, Emenike, Diego (Dk. 59 Alper Potuk), Sow (Dk. 76 Webo)

Goller: Dk. 37 Petrovic, Dk. 87 El Kabir (Gençlerbirliği), Dk. 72 Mehmet Topal (Fenerbahçe)

Sarı kart: Dk. 16 Hakan Aslantaş, Dk. 72 Landel, Dk. 85 Ahmet Çalık (Gençlerbirliği), Dk. 90 Bekir İrtegün, Dk. 90+1 Mehmet Topal, Dk. 90+2 Caner Erkin (Fenerbahçe)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder