Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

8 Şubat 2015 Pazar

Fenerbahçe : 0 - Trabzonspor : 0 ( Spor Toto Süper Lig 19.hafta maçı ) HAKEM ARAYAN KAZANDI !! İ.H.O.OĞLU, ERDİ MURADINA !!

Fenerbahçe, ligde 8 hafta sonra puan kaybetti.

Oynadığı son 7 lig maçında rakiplerini eze eze mağlup eden Fenerbahçe, 8.lig maçında ise, "sözümona" 4.büyük (!!) karşısında kaleye tam 28 şut gönderdi, 438 isabetli pası %62 topla oynama oranıyla yaptı. Kaleyi bulan 10 şutunda net 5 gollük pozisyonu vardı, 1 net penaltısı verilmedi, rakipte ise sarı kartla oynayan 2 futbolcu kırmızı kart görmedi. ( Erkan Zengin ve Salih Dursun )

İşte bu Fenerbahçe, İsmail Kartal'ın eseri..

Maçtan önce İHO'nun hakem Bülent Yıldırım'ı arayarak "ayar" çekmesi belli ki maçta etkisini çokça gösterdi.

İHO'nun hakemi aradığı saat 10.00 olmasına rağmen bunu kendisi kamuoyuna saat 15.00 te açıklarken, TFF ise gece saat 20.30 da İHO'yu "yarım ağız" kınayan bir açıklamayla olayı geçiştirdi.

"Ağır abi" ye "racon" kesti TFF..

"Futbolun tek sahibi TFF'dir" mesajını verdi.

Bla bla bla..

Maçtan önce hakemini koruyamayacak kadar aciz olan bu TFF, maçta verilen kararlar karşısında eminiz ki kapalı kapılar arkasında da "tebrik telefonları" almıştır ve alacaktır da..

"Müşteri memnuniyeti" denilen bir olgu var ülkemizde..

Geçen sezon Ersun Yanal'ın "hücum futbolunu" öve öve bitiremeyenler, bu sezon İsmail Kartal'ın oynattığı ve Ersun Yanal'ın kulübeden bile çıkmadan sadece izlediği bu futbol karşısında neler yapacaklar acaba, çok merak ediyoruz..

Hep söyleriz..

Kişiler Fenerbahçe'ye endekslidir, Fenerbahçe kişilere değil..

Yani "Ersun Yanal Fenerbahçe'yi şampiyon yapmamıştır, Fenerbahçe ile birlikte şampiyon olan teknik adamdır sadece."

İsmail Kartal, geride defansını orta sahaya yakın kurarken önlerine Mehmet Topal ve Selçuk Şahin gibi bu ligin en iyi iki kesicisini yerleştirerek geriyi sağlama alıp, ileriye ise bekleriyle birlikte tam 6 adamını hücumcu olarak görevlendirirken rakip takım teknik direktörü bu amansız baskı karşısında daha 36.dakikada oyuna müdahale etme gereğini hissetti.

O dakikaya kadar sağ koridoru adeta otobana çeviren Gökhan Gönül karşısında Ersun Yanal çareyi İshak Doğan'ı oyuna alarak Yusuf Erdoğan'ı ise diğer kanada göndererek buldu.

Bu değişiklik kısmen de olsa işe yaradı devre sonuna kadar..

İkinci yarı yine aynı terane..

Başta da söylediğimiz gibi Fenerbahçe kaleye tam 28 şut gönderirken bu sezonun da kaleye şut çekme rekorunu kırdı.

Diego'nun artık yavaş yavaş takımın liderliğine soyunduğunu gördüğümüz bir akşamda orta alanda Selçuk Şahin yine kritik hamleleri ve paslarıyla ön plandaydı.

Diego'nun çabalarına karşın ön bölgede top tutamayan bir Emenike, biraz da Kuyt Fenerbahçe'nin belki de en yumuşak karnıydı..

İkinci yarıda Sow desteğini de alan Emenike, biraz daha yırtıcı olsa da özellikle 59.dakikada altı pas üzerinden kaleciye nişanladığı topla maçın da kırılma noktasına imza atan isimdi.

89.dakikada Webo ile uzatma dakikalarında Sow'un kaçırdıklarını saymıyoruz bile..

Bu ligde elbette ki puan kayıpları yaşanacaktır, daha uzun süre var bitime..

Ancak bunların hiçbirisi hakemlerin maçlara etki etmelerini gerektirmez..

Maçtan önce yaşanan telefon rezaleti karşısında maçın hakemini değiştirmeyerek adeta İHO'nun ekmeğine yağ süren eyyamcı TFF, maçta görevlendirdiği tetikçi hakemi sayesinde de ligin kırılma haftasını gayet başarılı bir şekilde idare etmiştir.

Zira maçta görevlendirdiği hakem, Diego'ya yapılan net penaltıyı ve Erkan Zengin ile Salih Dursun'un sarı kartları olmalarına rağmen rakiplerine karşı yaptıkları faullere (Hele Erkan Zengin'in pozisyonu hangi ülkede olursa olsun sarı karttır.) kart çıkartmazken, maçın bitiş düdüğünde Caner Erkin'e kırmızı kartını çıkarmakta bir sakınca görmemiştir.

Çünkü biliyor ki bu ülkede Fenerbahçe aleyhine karar verirsen eleştirilmezsin, eleştirilsen bile öylesine..

Ama diğerleri hakkında hata yaparsan asla bir daha iflah olmazsın..

İHO'nun maçtan önce hakemi arama ve ayar verme gerekçesi ise adeta aymazlığın dikalası..

Neymiş efendim geçen sezon yarım kalan maçın hakemi de Bülent Yıldırım imiş..

Her türlü terörize olayın organize bir şekilde yapıldığı geçen sezonki maçı hangi hakem tamamlayabilirdi ki peki?

Şimdi top ve bomba TFF kucağında..

İHO'nun bu eylemi, Futbol Disiplin Talimatnamesi 56.maddesi 1.bendine göre suçtur.. Ve cezası, ilgili takımın bir alt lige düşürülmesidir..

İşte o madde :

MADDE 56 – MÜSABAKA SONUCUNU ETKİLEME

(1) Müsabakanın sonucunu hukuka veya spor ahlakına aykırı şekilde etkilemek yasaktır. Teşvik primi verilmesi de bu kapsamdadır.

(a) Yukarıda belirtilen ihlalleri gerçekleştiren kişilere sürekli hak mahrumiyeti cezası verilir,

(b) Yukarıda belirtilen ihlallerin kulüp yöneticileri tarafından gerçekleştirilmiş olması durumunda ilgili kulüplere bir alt lige düşürme cezası verilir.

(c) İhlalde sorumluluğu bulunan kişilere ayrıca para cezası verilebilir.

(2) 1. fıkrada belirtilen ihlallere teşebbüs etmek yasaktır.

(a) Teşebbüs halinde, ilgili kişilere 1 yıldan 3 yıla kadar müsabakadan men veya hak mahrumiyeti cezası verilir.


TFF, böylesine sarih bir madde ortadayken, korkak bir karar alarak sadece internet sitesinden İHO'yu kınayan ve göstermelik olarak PFDK'ya sevkeden bir eylemin içerisine girerek kendi adaletini sağlamıştır aklınca..

Ancak daha önce defalarca olduğu gibi vicdanlarda yine mahkum olmuştur..

Bu ligde ise, Fenerbahçe şampiyonluğu engellenemeyecektir..

Böyle futbol karşısında güçleri yetmeyecektir..

Şimdi önümüzde Gaziantep deplasmanı var..

Takımda ise Caner Erkin ve Emenike cezalı..

Gaziantep çıkışta olan bir takım..

Başlarında ise Fenerbahçe'ye diş bileyen bir isim..

Sahaya tekme atmak için çıkacak olan Gaziantep karşısında umarız yeni bir seri başlar..

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu

Hakemler: Bülent Yıldırım, Kemal Yılmaz, Baki Tuncay Akkın

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Alves, Egemen Korkmaz, Caner Erkin, Selçuk Şahin (Dk. 83 Webo), Mehmet Topal, Kuyt (Dk. 58 Sow), Diego (Dk. 69 Meireles), Alper Potuk, Emenike

Trabzonspor: Hakan Arıkan, Salih Dursun, Medjani, Aykut Demir, Yusuf Erdoğan (Dk. 75 Yatabare), Sefa Yılmaz (Dk. 36 İshak Doğan), Mehmet Ekici, Constant, Erkan Zengin, Özer Hurmacı (Dk. 64 Belkalem), Cardozo

Kırmızı kart: Caner Erkin (Maç bittikten sonra)

Sarı kartlar: Dk. 6 Alves, Dk. 52 Egemen Korkmaz, Dk. 88 Emenike (Fenerbahçe), Dk. 21 Salih Dursun, Dk. 24 Sefa Yılmaz, Dk. 29 Erkan Zengin, Dk. 52 Aykut Demir, Dk. 57 Cardozo, Dk. 68 Belkalem, Dk. 74 Hakan Arıkan, Dk. 83 Mehmet Ekici (Trabzonspor)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder