Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

13 Aralık 2014 Cumartesi

Fenerbahçe : 4 - Sivasspor : 1 ( Spor Toto Süper Lig 13.hafta maçı ) KADIKÖY'DE SOW !!



Soğuk ve yağmurlu bir İstanbul akşamında Fenerbahçe, Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda Sivasspor karşısına çıkarken, hiç kuşkusuz ki geçen hafta oynanan Balıkesirspor maçındaki silik futbolu unutturup, tribüne gelen az sayıdaki taraftarına futboluyla ve golleriyle içlerini ısıtacak bir akşam yaşatmak istiyordu.

Ligde oynadığı son 7 maçta 5.galibiyet için ve yeni bir seriyle birlikte, Saraçoğlu'nda yenilmezlik serisinin 30 maça çıkartılması konusunda büyük bir azimle maça başlayan Fenerbahçe, daha maçın 3.dakikasında "bariz ofsayt" olan bir pozisyonda Bekir İrtegün ile golü bulurken, geride kalan 87 dakika için de bol gollü bir maçın sinyallerini veriyordu.

Zira Fenerbahçe karşısında maçın başında geriye düşen, hele ki Saraçoğlu'nda oynayan bütün takımların yaptığı gibi Sivasspor da golü düşünecek, açık futbol oynayacak ve geride büyük boşluklar bırakacaktı.

Kaldı ki Sivasspor zaten hangi rakiple oynarsa oynasın asla kapanmayan bir takım.

Golden sonra tam işler yoluna girmişken Caner Erkin'in anlamsız bir şekilde 40 metreden geri pas yapma hatasını iyi değerlendiren Aatıf, Sivasspor'un beraberlik golünü de attı.

Bereket ki golden hemen sonra Fenerbahçe 2.golü buldu da zor geçmeye namzet maç, yine kolaya döndü.

Santrafor mevkisinden sürekli sağa ve sola deplase olarak oynayan Emenike'nin müthiş pasıyla Dirk Kuyt'un arka direkten çevirdiği topu Sow, rahat bir vuruşla Sivasspor kalesine gönderirken dakikalar henüz 14 tü ve Saraçoğlu'nda 3 gol vardı.

Bu durum, alışılmış bir hal değildi Fenerbahçe açısından.

Zira bu sezon ilk defa bir maçın ilk 15 dakikasında rakip kaleye 2 gol attı.

Orta sahada Mehmet Topal ve Emre'nin, sağbekte Gökhan Gönül'ün, ileride Moussa Sow'un sivrildiği akşamda, Sivasspor'un gol dışında tehlikeli bir pozisyonu yoktu.

Uzatma dakikalarındaki Batuhan'ın pozisyonunu saymazsak tabi.

Ligin geride kalan haftaları için Fenerbahçe, bu akşam oynadığı futbolla umut verse de maç içerisinde zaman zaman konstantrasyondan uzaklaşmaları dikkate almak lazım.

İkinci yarıda 4.golü bulduktan sonra ise maç adeta rolantiye döndü.

Orta alanda kazanılan toplar olumlu kullanılsa veya rakip ceza sahası içerisinde topu her alan kaleye vurma niyetinde bulunmayıp ta müsait durumdaki arkadaşlarına çıkarsalar, fark daha da açılabilirdi.

Mesela Raul Meireles'in Moussa Sow'a, Alper Potuk'un yine Sow, Gökhan ve Emre'ye, Dirk Kuyt'un Sow'a vermediği veya veremediği gollük paslar gibi.

Yine de ligde alınan farklı galibiyet, takımın moral ve motivasyonu açısından önemli hiç kuşkusuz.

Şimdi önümüzde bu sezonun ilk yarısı itibariyle son İstanbul dışı maçı olan Erciyesspor maçı var.

Geçen yıl 90+5. dakikada atılan golle kazanılan maç düşünülücek olursa, hiç te kolay bir maç değil Erciyesspor maçı.

Hele ki bu sezonki Fenerbahçe'nin deplasman karnesini gözönüne alacak olursak..

Umarız Erciyesspor maçında, kağıt üstünde favori olan kazanır..

Yani Fenerbahçe...

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu

Hakemler: Mustafa İlker Coşkun, Tarık Ongun, Ali Saygın Ögel

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Bekir İrtegün, Alves, Caner Erkin, Mehmet Topal (Dk. 80 Webo), Meireles, Kuyt, Emre Belözoğlu, Sow (Dk. 90+2 Hasan Ali Kaldırım), Emenike (Dk. 67 Alper Potuk)

Sivasspor: Ertuğrul Taşkıran, Cicinho, Da Costa, Ümit Kurt, Berk Neziroğulları, Kadir Bekmezci (Dk. 83 Ahmet Aras), Adem Koçak, Musa Sinan Yılmazer (Dk. 83 Chrisantus), Hakan Arslan (Dk. 46 Batuhan Karadeniz), Taouil, Chahechouhe

Goller: Dk. 3 Bekir İrtegün, Dk. 14 ve 65 Sow, Dk. 39 Kuyt (Fenerbahçe), Dk. 13 Chahechouhe (Sivasspor)

Sarı Kartlar: Dk. 45+1 Mehmet Topal, Dk. 62 Bekir İrtegün (Fenerbahçe), Dk. 72 Musa Sinan Yılmazer (Sivasspor)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder