Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

3 Kasım 2014 Pazartesi

Beşiktaş : 0 - Fenerbahçe : 2 ( Spor Toto Süper Lig 8.hafta maçı ) LİDER OLUNMAZ, LİDER DOĞULUR !!



Fenerbahçe, ligin 8.haftasında "alışkın olduğu" liderliğe yükseldi.

Geçen sezonu şampiyon olarak kapatan, bu sezona ise kendi iç meseleleriyle uğraşarak başlayan, hocasını değiştiren ancak oyuncu kadrosu ve oyun kimliğini hemen hemen aynı tutan Fenerbahçe, ligin 8.haftasına kadar da aslında liderlik şansını çokça eline geçirdi ancak değerlendiremedi.

Tabi ki önemli olan ligin başında lider olmak değil, sonunda bu ligi zirvede bitirebilmek.

Bu bilinçle oynuyor Fenerbahçe de..

Geçen hafta Gençlerbirliği maçında oyuncuları ıslıklanan, maçın son bölümünde ise "sabık hoca" tezahüratlarıyla duygu yoğunluğu yaşayan İsmail Kartal ise, ligdeki ilk derbi ve deplasman galibiyetini kazandı.

Maça Fenerbahçe, Sow ve Diego'yu dışarıda bırakarak, cezası biten Bekir'i ise içeri alarak başladı.

Kadroda değişen de birşey yoktu.

Geçen hafta yedek başlayan Emenike, Sow ile yer değiştirmiş ve tıpkı Galatasaray derbisinde olduğu gibi İsmail Kartal, Emenike'nin hücumdaki gücü ve süratinden faydalanmak istemişti.

Özellikle bu sezon birbaşka oynayan, forma giydiği her hafta futboluyla daha fazla parlayan Alper Potuk ise, görünen o ki bu performansı sergilediği sürece "dünya yıldızı" Diego'yu daha çok yedek kulübesine itecek gibi.

Alper Potuk'un maçın daha başında taşıdığı ve rakip kale altıpasına gönderdiği topa düzgün bir tek vuruş yapan Emenike, Beşiktaş'ın da bütün planlarını daha maçın başında bozan isimdi.

Bu erken gelen golle birlikte Fenerbahçe, tam da istediği oyun planını uygulamaya başladı.

Beşiktaş yüklenecek, Fenerbahçe ise kapanıp kontra ataklarla gol arayacak gibi duruyordu kağıt üzerind herşey.

Ancak ilereyen dakikalar gösterdi ki bu durum tam tersine cereyan etmeye başladı.

Galip durumda olan Fenerbahçe, orta sahada bol pasa dayalı bir oyun sergiliyor, en iyi mevkileri olan sağ ve sol kanatlarından gelen toplarla birlikte rakip karşısında daha fazla pozisyona giriyordu.

Özellikle Caner Erkin, peşpeşe getirdiği toplarla birlikte daha devre bitmeden Beşiktaş'ın sağ kanadını çökerten isimdi.

Bu pozisyonlardan birinde Tolga, sakatlanma pahasına belki de Caner'in kariyerinin en güzel gollerinden birini atmasına engel oldu.

Akabinde yine Caner'in ilk sarı kartı görmesine neden olan Olcay, devre biterken ikinci sarı kartı görünce ikinci yarı öncesi Fenerbahçe, hem skor, hem de kişisel üstünlüğün de verdiği rahatlıkla devreye gitti.

İkinci yarı başlarken Beşiktaş, yaptığı değişikliklerle savunma güvenliğini ikinci plana atarak, 3-5-2 ye dönüp orta alanı kalabalık ve agresif isimlerden oluşturuyor, Sosa takviyesi ile başlıyordu.

Fenerbahçe, maçın ikinci yarısında da bolca pozisyon bulan taraftı.

Özellikle Emenike'nin karşı karşıya kaldığı ve Tolga'ya ayaklarının dolandığı pozisyon gol olsa, belki de maç daha farklı bitebilirdi.

Fenerbahçe, bu akşam takım oyununu mükemmel bir şekilde sahaya yansıtırken özellikle futbollarıyla ön plana çıkan isimler, Volkan Demirel, Caner Erkin, Gökhan Gönül, Alper Potuk, Dirk Kuyt ve tabi ki Emenike idi.

Özellikle Volkan Demirel, ilk yarıda Demba Ba'nın ve Sivok'un mutlak gollük pozisyonlarında müthiş reflekslerle kalesini gole kapatırken, Fenerbahçe'nin moralini yükselten, Beşiktaş'ın ise umutlarını tüketen isimdi.

Dirk Kuyt, bu maçta da müthiş oynadı.

Emenike'nin karşı karşıya kaçırdığı pozisyon ve Sow'un attığı golden önceki presleriyle topu kazanıp, olmayan noktalarda pozisyon başlatan isimdi.

Hakem Bülent Yıldırım ise, Olcay'a çıkardığı kartlarda haklı, Demba Ba ile Mehmet Topal arasındaki pozisyonda ise bize göre yanlış karar verdi.

Şimdi Fenerbahçe, ligin 8.haftasını geride bıraktığı dönemde derbi maçlarını tamamlamış olarak lider.

Ve önü açık.

Artık amaç, devre sonuna kadar kazanabileceği kadar fazla maç kazanmak.

Daha doğrusu, üst üste kazanma alışkanlığını yeniden ele geçirmek.

Zaten gerisi kendiliğinden gelecektir.

Yani,

Herkesin hedeflediği "4.yıldız."

Darısı, önümüzdeki haftalara..

Stat: Atatürk Olimpiyat

Hakemler: Bülent Yıldırım, Ekrem Kan, Asım Yusuf Öz

Beşiktaş: Tolga Zengin, Necip Uysal (Dk. 46 Sosa), Ersan Adem Gülüm, Sivok, Motta, Hutchinson, Veli Kavlak (Dk. 78 Mustafa Pektemek), Kerim Frei Koyunlu, Oğuzhan Özyakup (Dk. 74 İsmail Köybaşı), Olcay Şahan, Demba Ba

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Bekir İrtegün, Kadlec, Caner Erkin (Dk. 58 Hasan Ali Kaldırım), Mehmet Topal, Meireles, Kuyt, Emre Belözoğlu (Dk. 64 Sow), Alper Potuk (Dk. 84 Selçuk Şahin), Emenike

Goller: Dk. 3 Emenike, Dk. 86 Sow (Fenerbahçe)

Kırmızı kart: Dk. 43 Olcay Şahan (Beşiktaş)

Sarı kartlar: Dk. 26 Caner Erkin, Dk. 45 Emre Belözoğlu, Dk. 57 Bekir İrtegün, Dk. 65 Emenike, Dk. 79 Kuyt (Fenerbahçe), Dk. 45 Veli Kavlak, Dk. 66 Oğuzhan Özyakup, Dk. 80 Demba Ba, Dk. 90+5 Sivok (Beşiktaş)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder