Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

9 Mayıs 2013 Perşembe

Fenerbahçe : 5 - Eskişehirspor : 2 (Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final rövanş maçı) YOLUN SONU KUPA OLSUN !!




Geçen hafta  UEFA Avrupa Ligi Yarı Finalinden dramatik şekilde elenen, Türkiye liginde ise bu elenmenin etkilerini ilk maçta hissettiren Fenerbahçe, anlaşılan o ki bu demoralize durumunu Eskişehirspor maçının ilk yarısında da devam ettirdi.

Elde kalan son kupa olan Ziraat Türkiye Kupası rövanşında, Eskişehirspor gibi ligin diri takımlarından birisine karşı, kadro olarak eksikleri olmasına rağmen yine de "kupa kadrosu" haricindeki ilk 11 oyuncularıyla başlamıştı Aykut Kocaman.

Sadece ilk 11 in gediklisi olan ve oynadığı 55 resmi maçla birlikte Türkiye'de, "bir sezonda en fazla maça çıkan oyuncu" ünvanını ele geçiren Cristian Baroni yedekler arasındaydı.

İlk maçta deplasmanda alınan 1-1 lik skorun avantajıyla maça başlayan Fenerbahçe, maçın 17.dakikasında yediği golle ise, bu avantajı rakibine kaptırdı.

Ve maç boyunca da bu 1-1 lik riskli skorun etkisinden kurtulamadı.

Hücuma çıkarken bile sürekli olarak defansif önlemler üst seviyede alındı.

Zira yenilecek 1 gol karşısında maçın uzatma durumu da kalkacak ve rakibinizi bu defa mutlaka mağlup etmeniz gerekecekti.

İşte böylesine istim üzerindeki bir oyunda, ilk yarıda istediği oyunu sahaya bir türlü yansıtamazken yine de Gökhan Gönül'ün geliştirdiği ataklarla rakibi karşısında tehlikeli atakların da sahibiydi Fenerbahçe.

Sanki geçen hafta dudağına 8 dikiş atılan, kafa travması geçiren ve geceyi hastanede tamamlayan o Gökhan Gönül değil de, futbola yeni başlamış tazecik bir delikanlı.

Allah nazarlardan saklasın.

Sahada kaldığı 119 dakika boyunca tartışmasız şekilde sahanın ve Fenerbahçe'nin en iyi futbolcusuydu Gökhan.

Sürekli olarak hücuma çıktı, defansif görevlerini eksiksiz yerine getirdi, öyle ki kupanın  gol kralı ünvanlı oyuncusu Erkan Zengin ve Dede gibi iki hücumu seven oyuncu karşısında bile bir an olsun bocalamadı.

Emre Belözoğlu ve Mehmet Topal'dan oluşan Fenerbahçe orta sahası, ilk yarıda rakibi karşılama ve hücuma çıkma noktasında yetersiz kalırken, burada Emre Belözoğlu'nun sakatlığının etkilerini henüz üzerinden atamadığı görüldü.

İkinci yarının ortalarında yapılan Baroni ve Salih Uçan değişiklikleri ise, hemen kendisini belli etti.

Aslında Fenerbahçe, maçın ikinci yarısında rakibi karşısında üstün bir oyun ortaya koyarken ileride Moussa Sow'un bir türlü istenilen pozisyonlara girememesi, Dirk Kuyt'un da Benfica maçında yaşadığı sakatlığın etkisinden kurtulamaması, Fenerbahçe'yi skor olarak öne geçirmeye engelleyen nedenlerdendi.

Maçın hakemi Hüseyin Göçek'e gelecek olursak;

"Türk futbolunun gururu hakemler" bir hafta da bizleri yanıltsın ve bir maçı da ortada yönetsin.

Bir hakem düşünün siz ki, rakip oyuncu atağa çıkacağı anda kramp giriyor ve topu Fenerbahçeli oyuncuya kaptırıyor, Fenerbahçeli futbolcunun rakibine en ufak bir teması dahi yok, atağı başlatıyor, defans arkasına kaleciyle karşı karşıya kalacağı pozisyonu hakem kesiyor, veya orta sahada yaşanan en ufak bir ikili mücadelede Eskişehirspor lehine düdük çalarken aynı pozisyonlar bu defa Eskişehirspor ceza sahası civarında yaşandığı anda, Fenerbahçe lehine düdüğünü çalmaktan imtina ediyor.

Zor da olsa, penaltı atışlarıyla da olsa Fenerbahçe, Türkiye Kupası'nda bir kez daha finalist.

Artık bu sezonu kupayla tamamlamak adına, önlerinde sadece 1 maç var.

Ve bütün kozlar, o maçta oynanacak.

Darısı finale ve nice finallere.

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu


Hakemler: Hüseyin Göçek, Orkun Aktaş, Erdem Bayık

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül (Dk. 120 +1 Mehmet Topuz), Yobo, Egemen Korkmaz, Ziegler (Dk. 76 Salih Uçan), Kuyt, Mehmet Topal, Emre Belözoğlu (Dk. 76 Cristian), Sow, Caner Erkin, Webo

Eskişehirspor: Boffin, Veysel Sarı (Dk. 111 Servet Çetin), Akaminko, Diego, Dede, Tello (Dk. 101 Özgür Çek), Hürriyet Gücer, Causic, Erkan Zengin, Alper Potuk (Dk. 120 Nuhiu), Necati Ateş

Goller: Dk. 17 Tello (Eskişehirspor), Dk. 32 Webo (Fenerbahçe)

Sarı Kartlar: Dk. 71 Emre Belözoğlu (Fenerbahçe), Dk 116 Erkan Zengin (Eskişehirspor)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder