Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

7 Nisan 2013 Pazar

Orduspor : 0 - Fenerbahçe : 2 (Spor Toto Süper Lig 28.hafta maçı) KOÇUM BENİM, ALLAH UTANDIRMASIN !!



Hafta içi UEFA Avrupa Ligi Çeyrek Final ilk maçında, İtalya'nın sayılı takımlarından Lazio'yu Kadıköy'de çime gömen Fenerbahçe, sezonun 52.resmi maçına Ordu'da çıktı.

52 plakalı Ordu'ya 52.maçta konuk oldu bir başka ifadeyle.

Rakibi ligin sonuna doğru hızla ilerleyen, artık son çare olarak saldırgan oynayacağı tahmin edilen, ayrıca gündüz maçında bir diğer "küme düşme adayı takım olan Trabzonspor'un" deplasmanda Akhisar Belediyesi'ne mağlup olmasıyla iyice iştahlanan Orduspor idi.

Fenerbahçe, yoğun maç temposu nedeniyle kadrosunda zaman rotasyona gidiyor son haftalarda.

Ancak bazen de mecburi değişiklikler gerekiyor.

Varolan eksiklere bir de Lazio maçında Moussa Sow eklenmişti.

Bu sezon Fenerbahçe'nin büyük kozlarından birisi olan Sow'un bu ani sakatlığı, hücum anlamında ciddi bir şekilde sekteye uğratacaktı maç öncesi Fenerbahçe'yi.

Orduspor karşısında da Emre Belözoğlu ve Moussa Sow gibi iki önemli kozundan yoksun çıkan Aykut Kocaman, yine önümüzdeki hafta içi oynayacağı Lazio rövanş maçını da düşünerek Egemen Korkmaz ve Cristian Baroni'yi de dinlendirmek maksadıyla sahaya sürmemişti.

Maça son derece hızlı başlayan Orduspor, özellikle Fenerbahçe'nin sağ kanadını hallaç pamuğu gibi atarken, ilk 15 dakikada kaleyi bulan tam 5 şut üretirken, bunlardan ikisi ciddi anlamda tehlike arzediyordu gol adına.

Mehmet Topal ve Raul Meireles ikilisi oyun kurmakta bocalıyor, Gökhan Gönül geriye dönüşlerde zorluk çekiyor, Salih Uçan ise topla buluşamadığından hücum bölgesine gidemiyordu Fenerbahçe.

İlk 25 dakikalık bölümde Fenerbahçe'nin yine eski hastalığının nüksedeceği düşünülürken, yine son Lazio maçının kahramanlarından olan Caner Erkin faktörü devreye girdi.

Özellikle ileriye top taşımada becerisi olan Caner Erkin, çalımı seven bir oyuncu ve bu özelliğinden dolayı çok sık eleştiri de alıyor zaman zaman.

Orduspor maçında da oyunun sıkıştığı anlarda insiyatif alarak topu Orduspor sahasına taşırken arkadaşlarını da yüreklendirdi.

Ve de Fenerbahçe'nin bu sezonki "en büyük transferi" Salih Uçan çıktı sahneye.

Caner Erkin'in seri çalımlarla taşıyıp Salih Uçan'a "al da at" dediği müthiş pası gole çeviren Salih Uçan, gerçekten de bu sezon Fenerbahçe'nin en büyük transferlerinden birisi.

Belki de gelecek anlamında en önemli transferi.

Forma giydiği her maçta, "boyundan büyük işlere" imza atan bu çocuk, inşaallah daha uzun süreler Fenerbahçe ve Türk futboluna hizmet eder.

Futbol beceri ve tekniğini zekasıyla birleştiren Salih Uçan, saha içerisinde hem top kazanmada, hem de kazandığı topları pozisyona sokmada son derece önemli işler yapıyor.

Attığı ikinci golden önce Raul'dan alarak ileriye taşıyıp, sonra Kuyt'a vererek ceza sahası içerisinde pozisyonunu alarak gelen topta, belki de sezonun en güzel gollerinden birisini üretirken sergilediği tavır, yukarıda ne anlatmak istediğimizin en önemli ispatı.

Müthiş bir aşırtma, müthiş bir top tekniği ve mükemmel bir zamanlama.

Topu ne kaleciye, ne direğe, ne de dışarıya.

Attığı iki golün de verdiği moralle saha içerisinde daha cesur oynamaya başlayan Salih Uçan, 2-0 dan sonra da 1-2 pas hatası dışında kusursuz oynadı.

Fenerbahçe, Salih Uçan ve Caner Erkin'in oyundan çıkmasından sonra bocalamaya başladı Orduspor karşısında.

Çünkü her iki oyuncu da Fenerbahçe'yi Ordu'da ayakta tutan isimlerin başında geliyordu.

Moussa Sow'un olmaması nedeniyle forvette yanlız kalan, gerekli desteği alamadığı için de rakip defansla neredeyse tek başına mücadele etmekten yorgun düşen Pierre Webo'un top tutamaması nedeniyle de Orduspor biraz daha alanı daraltarak oynamaya çalışsa da, bu defa da orta alanda Fenerbahçe kalabalığına takıldılar.

Aslında Fenerbahçe, bu akşam daha farklı da kazanabilirdi.

Özellikle maçın son bölümlerinde kazanılan ve gelişen hızlı ataklardaki son pas tercihlerinin son derece kötü kullanılması, gol sayısının da artmasına nedendi.

Salih Uçan'ın oyundan çıkmasından sonra sahaya giren "16 numaralı oyuncu" bu bölümde belki de Fenerbahçe'nin en savruk, en gamsız, en vurdumduymaz oyuncusuydu.

Arkadaşlarının kazandıklarını hovardaca harcadı, attığı paslar hep rakibe giderken arkadaşlarına attığı paslarda da onları zor durumlarda bıraktı.

Aykut Kocaman'ın artık ligin kalan bölümünde genç enerji Salih Uçan'ı ilk 11 de değerlendirilmesi gerektiğini ciddi anlamda düşünmelidir.

Dün akşam oynanan maçtan sonra yaşanan gelişmelerin etkisiyle, ligin  bundan sonra kalan kısmı çok fazla gerilimli olacak.

Burası kesin.

Fenerbahçe, bu süreçte de yoğun maç temposu içerisinde olacak.

Ligde kalan 7 maçın yanısıra kupada oynanacak minimum 2 maç, UEFA Avrupa Ligi'nde kalan 1 maç ve üzerine ekleneceklerle birlikte bu rakam, sezon sonuna doğru daha da artacak.

Ve işte bu zor dönemeçte her oyuncudan en fazla faydalanmak zorunda Fenerbahçe.

Fenerbahçe, oynadıkça açılan, forma giren bir takım.

Aralar yaramıyor Fenerbahçe'ye.

Bu yoğun tempoyla yıllardır oynuyorlar ve alışkınlar.

Hedefler artık daha net, daha belirgin.

Sezon başında olduğu gibi takım demoralize değil.

Aksine, son şampiyonlukta başardıkları "17 de 16" gerçeği de bir referans olarak önlerinde duruyor.

İşte bu nedenledir ki ligin kalan haftalarında ligin en büyük favorisi Fenerbahçe.

Yeter ki mücadele devam etsin.

Haftaya Eskişehirspor rakip.

Eskişehirspor ile 1 hafta içerisinde 2 maç oynayacaklar.

Önce lig, sonra da kupa yarı finalinde.

Avrupa'dan gelecek sonuç ta Fenerbahçe'yi etkileyecektir hiç kuşkusuz ki.

Lazio engelinin aşılması halinde önümüzdeki hafta Saraçoğlu'nda şenlik var.

Darısı diğer maçlara.

Stat: 19 Eylül


Hakemler: İlker Meral, Mehmet Cem Hanoğlu, Hakan Yemişken

Orduspor: Fevzi, Agustin Garcia, Yussuf, Ferhat, Miguel Garcia, Ali, Nizamettin (Dk. 82 Anıl), Umbides (Dk. 58 Romero), Hasan Kabze, Stancu, Barral

Fenerbahçe: Volkan, Bekir, Yobo, Hasan Ali, Gökhan, Mehmet Topal, Salih (Dk. 72 Baroni), Caner (Dk. 72 Mehmet Topuz), Meireles, Kuyt, Webo (Dk. 85 Beykan)

Goller: Dk. 38 ve Dk. 57 Salih (Fenerbahçe)

Sarı kartlar: Dk. 32 Yussuf, Dk. 68 Barral (Orduspor), Dk. 60 Caner (Fenerbahçe)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder