Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

29 Nisan 2013 Pazartesi

Fenerbahçe : 2 - Kayserispor : 1 (Spor Toto Süper Lig 31.hafta maçı) BİZ BİTTİ DEMEDEN, LİG BİTMEYECEK !!




Hafta içi UEFA Avrupa Ligi Yarı Final ilk maçında Benfica'yı sahadan silen, farkı kaçıran ve galibiyete uzanan Fenerbahçe, 3 gün sonra ise Türkiye Ligi'nde sahaya çıkarken, Aykut Kocaman Benfica rövanşını düşünerek takımda ciddi bir rotasyona gitmişti.

Kalede Volkan Demirel, defansta Gökhan Gönül, Reto Ziegler, Joseph Yobo, Egemen Korkmaz, orta alanda sakatlığı nedeniyle Meireles, Caner Erkin, forvette ise Dirk Kuyt ve Moussa Sow gibi as oyuncularından bazılarını yedeğe, bazılarını ise maç kadrosuna bile dahil etmemişti.

Geçtiğimiz hafta içi Aykut Kocaman'ın, Benfica maçı öncesi basın toplantısında söylediği, "Türkiye liglerinde Fenerbahçe 18 defa şampiyon oldu, bundan sonraki süreçte de bir o kadar şampiyon olacaktır, ama Avrupa Ligi'nde final oynamak her zaman nasip olmuyor" açıklamasının tam da mealiydi aslında Kayserispor maçına çıkardığı kadro.

Ancak burada önemli olan nokta şu:

Fenerbahçe kadrosunda forma giyen oyuncuların, yedek te olsa sahaya çıktığı zaman maça etki edecek oyunu ortaya koymak zorunda olduklarıdır.

Bu akşam sahaya ilk 11 de başlayan ve sezon başı büyük umutlarla transfer edilen Milos Krasiç, sahada varlığıyla yokluğu belli olmayan oyuncuların başındaydı.

Yine sağbek mevkiindeki Orhan Şam, ilk yarı boyunca yaptığı pas hataları ve top kayıplarıyla, Fenerbahçe'nin alışık oyununu sahaya yansıtmasına engel olan oyuncuların başındaydı.

Buna karşılık, Benfica maçında kaçırdığı penaltı nedeniyle zor anlar yaşayan, Kayserispor maçıyla birlikte ise bir sezonda en fazla forma giyen futbolcu ünvanını elde eden, sahaya kaptan olarak çıkan Cristian Baroni ise, son dönemlerin en göze batan oyununu ortaya koyuyordu.

Orta alanda Fenerbahçe'nin en efektif oyuncusuydu maç boyunca.

Bütün açıklara koştu, pres yaptı, pas aldı, sorumluluk üstlendi, kolundaki pazubandın hakkını sonuna kadar verdi.

Bizlerin, belki de bu sayfalarda en fazla eleştirdiğimiz oyuncuların başında gelen Baroni, böyle oynadığı müddetçe Fenerbahçe'ye de katkısı fazla olan oyuncuların başında yeralacaktır hiç kuşkusuz ki.

Bu kadar eksiğin çok olduğu akşamda Baroni, sorumluluk duygusu en üst düzeyde oynadı maç boyunca.

Maçın hemen başında defanstan çıkarken Bekir İrtegün'ün yaptığı pas hatasıyla, artık bu sezon klasikleşen ve içerideki maçların hemen başlarında gol yiyen Fenerbahçe, geleneği bozmadı ve maça yine mağlup başladı.

Kayserispor gibi ayağa oynayan ve hızlı çıkışlar yapabilen bir takıma karşı maçın başında mağlup duruma düşmek her ne kadar zor olsa da, maçın ilerleyen dakikalarında Fenerbahçe, bu dezavantıjı ortadan kaldırdı ve rakip kaleye yakın oynamaya başladı oyunu.

Ancak bu anlarda da Orhan Şam ve Krasiç'in kanadından neredeyse hiç atak geliştiremedi.

Karşı kanatta ise, uzun zamandır oynamayan Stoch, son derece arzulu ve istekliydi.

Yine bildik süratini kullanıyor, tersten içeriye ani dönüşler yaparak kaleye şutlar atıyordu.

Kullandığı frikik ve yayın üzerinden çektiği sert şutlarda, rakip kaleci Ertuğrul başarılıyken, Stoch'un isteği ikinci yarıda da devam etti ve oyundan çıkana kadar görevini yapan isimlerden oldu.

İkinci yarıya Kuyt ve Sow'u alarak, ideal tertibine dönen Fenerbahçe, bu iki değişikliğin etkisini de çok kısa zaman içerisinde hissetti.

Özellikle Kuyt, doğru noktalarda topla buluşması ve doğru oyunculara paslar atmasıyla birlikte bir anda skor olarak beraberliği yakalarken oyun anlamında da rakibi ciddi anlamda zor durumlara bıraktı.

Fenerbahçe'nin maç içerisinde bir çok gollük atağını anlamsız düdükleriyle kesen kişi ise, hakem Kuddusi Müftüoğlu idi.

Uzun zamandır Fenerbahçe maçlarında görünmeyen ve böylesine kritik bir haftada "göreve talip olan" Kuddusi, aslında kendisinden beklentileri de boşa çıkarmadı.

Her zaman söylediğimiz ve iddia ettiğimiz bir noktayı bir kez daha dile getirelim.

UEFA Avrupa Ligi'nde finale yürüyen Fenerbahçe'nin, Avrupa'daki maçlarını "Futbolun gururu Türk hakemleri" yönetmiş olsaydı, inanın Fenerbahçe 3.turu bile zor görmüştü.

Avrupa maçlarındaki korakor mücadelelere alışkın olan ve bu mücadeleleri Türk sahalarına da yansıtan Fenerbahçeli futbolcular, karşılarında maalesef ki sürekli yere yatan rakipleri ve onlara bu imkanı tanıyan hakemleri buluyorlar..

Tehlikeli sayılacak her Fenerbahçe atağında ya Kayserisporlular kendilerini yere bırakarak zamana oynadılar, ya da hakem Kuddusi Müftüoğlu'nun, anlamsız ve bir o kadar da "art niyetli" düdüklerine takıldılar.

Son dakikada çaldığı penaltıya bakmayın, istese o penaltıyı da çalmazdı ancak belki o bile kendi kararlarına isyan noktasına geldi ve yanlışlarını telafi etme noktasına gitti.

Benfica maçında kaçırdığı penaltıyla büyük moral bozukluğu yaşayan "kaptan Baroni" ise, son dakikada attığı penaltı golüyle büyük moral yakaladı.

Umarız bu moral, Benfica rövanşına da yansır ve Baroni, bu akşam oynadığı futbolun aynısını o akşam da oynar.

Artık Türkiye liginin bitimine sadece "90 dakika var."

Önümüzdeki hafta herşey ya tamam olacak, ya da devam edecek.

Ancak bir gerçek var ki, Aykut Kocaman'ın bu akşam sahaya sürdüğü kadro yapısına bakılacak olursa, Türkiye ligi Fenerbahçe için artık ikinci planda.

Ve bunu kendisi de itiraf ediyor.

"Gidebileceğimiz yere kadar götüreceğiz."

Beklentilerimiz, Türkiye ligindeki yaşanan şanssızlığın UEFA liginde şans faktörüyle birlikte Amsterdam'da kupa zaferine dönüşmesi.

Darısı, sonraki maçlara.

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu


Hakemler: Kuddusi Müftüoğlu, Serkan Gençerler, İsmail Şencan

Fenerbahçe: Mert Günok, Orhan Şam (Dk. 46 Sow), Bekir İrtegün, Serdar Kesimal, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Cristian, Krasic (Dk. 46 Kuyt), Mehmet Topuz, Stoch (Dk. 71 Caner Erkin), Webo

Kayserispor: Ertuğrul, Salih Dursun, Khizanishvili, Simic, Eren Güngör, Ceyhun Gülselam, Riveros, Sefa Yılmaz (Dk. 85 Bilal Yener Arıca), Cleyton (Dk. 85 Okay Yokuşlu), Mouche, Bobo

Goller: Dk. 6 Cleyton (Kayserispor), Dk. 57 Kuyt, Dk. 89 Cristian Baroni (Penaltıdan) (Fenerbahçe)

Sarı Kartlar: Dk. 35 Ceyhun Gülselam, Dk. 70 Salih Dursun, Dk. 80 Sefa Yılmaz, Dk. 90+4 Eren Güngör (Kayserispor), Dk. 75 Caner Erkin (Fenerbahçe)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder