Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

7 Mart 2013 Perşembe

Viktoria Plzen - 0 - Fenerbahçe : 1 (UEFA Avrupa Ligi 3.tur ilk maçı) ÇEYREK FİNALE ÇEYREK VAR !!



Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde artık çeyrek finale çok yakın.

Bu sezon Avrupa Ligi'nde sahasında oynadıkları maçları kazanan ve bir önceki turda İtalya'nın Napoli takımını her iki maçta da mağlup ederek son 16 ya kalan Viktoria Plzen karşısında maçın başından sonuna kadar sahanın tek hakimiydi Fenerbahçe.

Avrupa kupalarında sahasında en son Barcelona'ya kaybeden, bu sezon oynadığı 7 Avrupa Lig maçını da kazanarak 18 gol atıp sadece 1 gol yiyen Plzen, bu defa "sert kayaya" tosladı.

İlk yarıda Volkan Demirel'in bireysel hatası nedeniyle rakibe verilen pozisyon dışında neredeyse tek bir pozisyon bile vermeyen  Fenerbahçe, deplasmanda oynamasına rağmen ataklara yön veren, maçı domine eden, istediği anlarda tempoyu yükseltip istediği anlarda ise paslara rakibini yorarak maçı tamamlayan taraftı.

Defansında cezalı Egemen Korkmaz'ın yerine Bekir İrtegün'ü oynatan, orta sahada ise Emre Belözoğlu ve Raul Meireles'in yokluğunda neredeyse aynı tip oyuncu modelleri olan Selçuk Şahin-Mehmet Topal ikilisine şans veren Aykut Kocaman, hücum hattını ise alışık olduğu 4 lüyle oynadı.

Moussa Sow'un sol çizgide, Dirk Kuyt'un ise sağ çizgide başladıkları maçın ilerleyen dakikalarında bu ikilinin yer değiştirdiklerini gördük.

Daha ilk dakikalardan itibaren özellikle Gökhan Gönül'ün bindirmeleriyle birlikte sağ çizgiden ataklarını şekillendiren Fenerbahçe, Dirk Kuyt'un bomboş kaleye gönderemediği topla da ilk yarıda maçı garantiye alma şansını kullanamadı.

Selçuk Şahin'in Fenerbahçe kariyeri, inişli çıkışlı oyunlarla geçse de, görev adamı olduğunu bir kez daha ortaya koydu Selçuk Şahin.

Orta sahada atakları karşılayan, kazandığı toplarla ise hücuma çıkarken ise attığı ters toplarla rakibin dengesini şaşırtacak atakların hazırlayıcısı oldu. Ayrıca maç boyunca buluştuğu 76 topun 70 ini isabetli pas olarak kullanması da, Selçuk Şahin hakkında ön yargılı düşünen ve hareket edenlerin dikkatine sunulacak türden.

"Rakamlar yalan söylemez ama yalancılar rakam söyler." sözüne nazire yaparcasına hem de.

Partneri Mehmet Topal da verilen görevi yerine getirirken önlerinde oynayan Baroni ise bu ikiliden aldığı toplarla Webo ve Sow'a pozisyon hazırlayan isimdi.

Solbek Ziegler'in garanti oynadığı, sağbek Gökhan Gönül'ün ise daha çok hücumda marke edilmesi zor bir oyuncu modeline büründüğü akşamda, gol de Gökhan Gönül'ün arka direğe yaptığı mükemmel ortanın kaleciden sekmesi neticesinde geldi.



Bu sezon, Fenerbahçe'nin en faydalı oyuncularından birisi de hiç kuşkusuz ki Moussa Sow.

Ligin ikinci yarısında Pierre Webo'nun transfer edilmesiyle gol bölgesinden uzaklaşmış görünse de, geriden ve kanattan aldığı toplarla içeriye çok iyi giren Sow, Webo ile de yaptığı ikiye birlerle bugün tehlikeli ataklar geliştirdi.

Gol de bu iki oyuncunun koordinasyonundan geldi.

Webo'nun Fenerbahçe'ye katkısı çok fazla.

Hem hücum hattında top tutması ve orta sahayı oyuna katmasıyla, hem de rakip defans üzerine kurduğu baskıyla Fenerbahçe'nin defansını daha da önde kurmasına neden oluyor.

Fenerbahçe formasıyla Avrupa Kupalarında ilk golünü atan Webo, formunu giderek artırıyor.

Umarız ki maçın sonlarında yaşadığı sakatlık ciddi değildir ve yakaladığı bu form ile sezonu da aynı şekilde devam ederek Fenerbahçe'nin ihtiyacı olan gollerini atmaya devam eder.

Şimdi önümüzde bir seyircisiz maç daha var.

Deplasmanda attığı golle tur avantajını elde eden Fenerbahçe, ikinci maç öncesi rahatlamış gözükse de unutmaması gereken bir nokta var ki, o da, rakibinin bir önceki turda Napoli'yi deplasmanda 3-0 mağlup etmesidir.

İlk maçta oynadığı kontrollü oyunu Saraçoğlu'nun boş tribünleri önünde de tekrarlaması halinde Çeyrek Finali görecek Fenerbahçe.

Umarız ki daha önce Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı Çeyrek Finali, bu sezon da UEFA Avrupa Ligi'nde yakalar ve yoluna devam eder.

Darısı diğer turlara..

Stat: Doosan Arena


Hakemler: Gianluca Rocchi, Elenito Di Liberatore, Gianluca Cariolato (İtalya)

Viktoria Plzen: Kozacik, Rajtoral, Cisovsky, Prochazka, Reznik, Darida, Horvath, Duris (Dk. 69 Fillo), Kolar (Dk. 89 Hejda), Kovarik, Bakos (Dk. 60 Tecl)

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Bekir İrtegün, Yobo, Ziegler, Mehmet Topal, Selçuk Şahin, Kuyt, Cristian, Sow (Dk. 83 Caner Erkin), Webo (Dk. 85 Mehmet Topuz)

Gol: Dk. 81 Webo (Fenerbahçe)

Sarı kart: Dk. 51 Ziegler (Fenerbahçe)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder