Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

17 Şubat 2013 Pazar

Trabzonspor : 0 - Fenerbahçe : 3 (Spor Toto Süper Lig 22.hafta maçı) BU DA MI ŞİKE SADRİ BEY?



Fenerbahçe, sezonun en iyi futbolunu oynadı bu akşam Trabzon'da.

Ligin ilk yarısında deplasmanda kazanamayan ve sadece Akhisar Belediyesi'ni mağlup edebilen Fenerbahçe, ligin ikinci yarısında ise deplasmanlarda bambaşka bir görüntü sergiliyor.

Geçtiğimiz hafta Mersin deplasmanında kazanan, hafta içinde Bate Borisov ile 95 dakika 10 kişi mücadele edip 0-0 a maçı bağlayan Fenerbahçe, kamp yaptığı Rize'de sadece 2 antrenman yaparak Trabzon maçına çıktı ve son yıllarda olduğu gibi rakibini deplasmanda mağlup etmeyi başardı.

Meireles'in olmadığı akşamda Mehmet Topal ve Emre Belözoğlu ile orta alanı kapatan, solbek Reto Ziegler'in yerine ise Hasan Ali Kaldırım'ı oynatan Aykut Kocaman, diğer oyuncuları da olduğu gibi sahaya sürdü.

Son haftalarda defansif anlamda sıkıntı yaşayan Fenerbahçe, belki de sezonun en rahat maçlarından birini çıkardı Trabzon'da.

Maçın daha ilk saniyelerinde Moussa Sow ile mutlak bir gol pozisyonu yakalayan Fenerbahçe, ataklarına devam ederken sakin oyununu da sürdürdü. 

Maçın başlarında sahasında oynamanın da verdiği avantajla yaşananTrabzonspor ataklarını başarıyla savuşturan Fenerbahçe defansı, topun çizgiyi geçip  geçmediği tartışmalarının yaşandığı pozisyonda ise Egemen Korkmaz'ın müdahalesinde gerek şanslı, gerekse de defansif müdahalede başarılıydı.

Bu pozisyonun akabinde gelişen atakta ise Bamba'nın ters vuruşuyla öne geçen Fenerbahçe, saha içerisinde rakibinin şaşkınlığından faydalanmasını bildi ve psikolojik üstünlüğü ele aldı.

Son yıllarda özellikle Trabzon deplasmanında bambaşka oynayan ve bütün Fenerbahçelilerin adeta geçmişteki hatalarını unuttuğu Cristian Baroni, bu akşam da yine Fenerbahçe'nin en fazla öne çıkan oyuncularının başında geliyordu.

Baroni'nin attığı golden sonra devre arasına rahatlamış bir şekilde giren Fenerbahçe, ikinci yarıya da golle başladı.

Maçın yıldızı Baroni'nin yaptığı ortaya mükemmel bir vuruş yapan Gökhan Gönül, skoru artık çevrilmez hale getirirken, bu dakikadan sonra Aykut Kocaman'ın da hafta içi oynayacağı Bate Borisov maçı öncesi yorulan forvet oyuncularını kenara alarak dinlendirmesini sağladı.

Sakatlığı nedeniyle Bate deplasmanına zorunlu bir şekilde çıkan Moussa Sow ile son haftalarda formuyla gerçekten Fenerbahçe'nin en iyi oyuncularından olan Webo da oyundan çıkarak dinlenme imkanı buldu.

Fenerbahçe orta sahasında Emre Belözoğlu faktörü geçen yıllarda olduğu gibi bu akşam da ortaya çıktı.

Geriden oyunu kuran, ileride topa basan,  arkadaşlarını dinlendiren ve onlara pozisyonlar hazırlayan Emre, "davalısının" sahada olmadığı akşamda zaman zaman yine sert müdahalelere maruz kaldı. Ancak bu pozisyonlarda Emre'nin sakin olması dikkat çekiciydi.

Son haftaların formsuz isimlerinden olan Dirk Kuyt, mücadeleci oyunuyla alkış alırken sağbek Gökhan Gönül de mükemmel oynayan isimlerdendi.

Şampiyonluk yarışında artık neredeyse netleşen bir tablo var ligde.

Liderin takipçisi durumunda şu anda Fenerbahçe ön planda.

Lig, kupa ve UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna kayıpsız devam eden Fenerbahçe, sadece ligde biraz geri kalmış görünse de 3 puanlı sistemde elbette herşey değişebilir.

Ancak son 2 deplasman maçını kazanan Fenerbahçe'nin, artık "Saraçoğlu deplasmanında" da kazanması gerekiyor bu ışığın görünmesi adına.

Özellikle oyuncu tercihlerini kaliteli ve kariyerli isimlerden yana kullanan Aykut Kocaman da artık bazı tercihlerinde zorlanacak gibi.

Meireles'in cezalı olduğu akşamda oynayan Mehmet Topal, uzun bir aradan sonra ligde oynaması gerektiği gibi oynarken yine defansa gelecek Yobo takviyesine rağmen Egemen Korkmaz'ın son haftalardaki formu da Aykut Hoca'nın bir şansı olsa gerek.

Kaleci Volkan Demirel'in kalesini Avrupa Ligi dahil 3 maçtır gole kapatması da Fenerbahçe'nin artılarından birisi.

Şimdi Fenerbahçe'nin önünde 27 günde oynayacağı 8 maç var.

Yaklaşık 3 günde bir oynanacak bu maçlarda Fenerbahçe elbette ki rakipleri önünde ve kağıt üzerinde favori durumda.

Ancak futbolun değişmez bir kuralı da "mücadele etmek"

Ve Fenerbahçe, artık ligin ikinci yarısında bu mücadeleyi sahaya yansıtıyor.

Saraçoğlu'nda berabere kalınan  Elazığspor ve kaybedilen Sivasspor maçlarında bile bu mücadele sahaya yansıdı.

Özellikle Sivasspor maçında mağlup olunmasına rağmen rakip kalede ciddi pozisyonlar bulan Fenerbahçe, tek golle ve zorlanarak kazandığı maçların aksine son derece istekli bir oyun ortaya koymuştu.

Ancak futbolda bazı durumlarda şans faktörü önemlidir ve Sivasspor maçında şans faktöründen uzaktı Fenerbahçe.

Umarız bundan sonraki haftalarda, iyi oyunun yanısıra "futbol şansı da" Fenerbahçe'nin yanında olur.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder