Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

10 Şubat 2013 Pazar

Mersin İdmanyurdu : 0 - Fenerbahçe : 1 (Spor Toto Süper Lig 21.hafta maçı) SADECE 3 PUAN !!


Fenerbahçe, ligdeki çalkantılı dönemde kötü futbol oynamaya devam ederken, takıma ikinci yarıda katılan oyuncularının katkılarıyla Mersin İdmanyurdu'nu deplasmanda mağlup etti.

Ligde son 13 maçında da kalesinde gol gören Fenerbahçe için bu maçın belki de en önemli özelliği, gol yemeden tamamlanmasıydı.

Kaleci Volkan Demirel'in son dönemlerdeki form düşüklüğüne, defansta da sıkıntılar eklenirken bu geçen periyotta gelen kötü skorlar da kaçınılmaz olmuştu.

Bu akşam nisbeten bu hatalar asgariye inmişti.

Kaleci Volkan Demirel daha derli toplu, Egemen Korkmaz çıkışına devam ediyor, Bekir İrtegün ise geçen haftaki kötü performasının ardından bu hafta, rakibin en etkili oyuncularından Nobre'ye hava toplarında şans tanımazken, zaman zaman yaptığı kritik hamlelerle de savunmasını ayakta tutuyordu.

Solbek Reto Ziegler, savunmada dikkatli, hücumda ise temkinliydi.

Yine geçen hafta olduğu gibi ataklara zaman zaman yaptığı katkıyla takımına faydalı oldu.

Fenerbahçe'deki sıkıntılar belli.

Sağ kanatta oynayan ve son dönemlerde form düşüklüğü yaşayan Dirk Kuyt, maçın ikinci yarısında tam 3 pozisyonda rakibe pas atarken, belki de Fenerbahçe'nin farkı açma çabalarını da sekteye uğratıyordu. Nitekim bu kötü pasları atmasının hemen akabinde de kulübenin yolunu tuttu.

Fenerbahçe hücumlarında etkisiz isimlerden birisi de Cristian Baroni idi.

O da tıpkı Kuyt gibi son dönemde form düşüklüğü yaşayan oyunculardan birisi.

Ne etliye karışıyor, ne de sütlüye..

Kendi çapında takılıp duruyor adeta..

Hücumlara gereken desteği vermezken, defansif anlamda da arkadaşlarını izlemekle yetiniyor..

Arada bir yaptığı "lütfen" koşular ise, şaşırtıcı türden..

Kısacası bu performanslarıyla takımda forma şansı bulan Baroni ve Kuyt'un oynadığı bir takımın da 9 kişi oynamaya mahkum olması kaçınılmaz..

Ve de bu isimlerin oynaması, kısacası "futbolun doğrularına ihanet."

Daha bakalım kaç hafta bu silik futbol sahnelenecek ve daha bakalım bu isimlere ne kadar sabredilecek?

Takıma yeni katılan Emre Belözoğlu ise, bugün Fenerbahçe'nin en etkili futbolcularından birisiydi.

Hem savunma görevlerini yerine getirdi, hem geriden oyunu başarılı bir şekilde kurdu, hem de gollük şutlarıyla rakip kalede tehlikeli olurken bu şutların ikincisinde de Webo'nun attığı golün hazırlayıcısı oldu..

Emre'nin bu özverisinden umarız diğer takım arkadaşları da en kısa zamanda bir ders çıkartır..

Kritik dönemeçte elbette deplasmanda kazanmak önemliydi ve bu galibiyet tek golle gelirken, aslında Fenerbahçe farkı da daha fazla açabilirdi.

Bu ataklarda gerek forvet oyuncularının kötü vuruşları, gerekse de rakip kaleci ve savunmanın başarılı müdahaleleri vardı.

İkinci yarıda Baroni'nin çıkıp Caner Erkin'in oyuna girmesiyle klasik 4-4-2 ye dönen Fenerbahçe'de, bu yarıda da sağ kanatta yaşanan sıkıntı başgösterdi..

Dirk Kuyt'un anlamsız top kayıplarının yanısıra maçın başından beri rakip defans arasında adeta boğuşan Sow'un yorulması da hücumların yeteri kadar tehlikeli olmasını engelledi.

Geçen hafta ilk maçında golü bulan Webo, bu akşam da galibiyet sayısını atarken, rakip defans arasında tehlikeli atakları başlatan Moussa Sow da, bundan önceki haftalarda olduğu gibi yine çalışkan bir görüntü ortaya koydu.

Kısacası Fenerbahçe, ihtiyacı olan galibiyeti alırken, önümüzdeki hafta oynanacak Trabzonspor deplasmanı öncesinde orta sahanın etkili isimlerinden Raul Meireles'i de maçın son dakikasında kaybetti.

O pozisyonda Raul'a sarı kart gösteren maçın hakemi Özgür Yankaya ise, verdiği kararla Raul'a "iyilik yaptı."

Stat: Tevfik Sırrı Gür

Hakemler: Özgür Yankaya, Muhittin Gürses, İsmail Şencan

Mersin İdman Yurdu: Bicik, Murat Ceylan, Stepanov, Ivan de Souza, Ozokwo, Culio (Dk. 59 Lawal), Nobre (Dk. 64 Mehmet Yıldız), Burhan, Mitrovic, Hakan (Dk. 73 Tanju), Serkan

Fenerbahçe: Volkan, Egemen, Bekir, Sow, Kuyt (Dk. 71 Mehmet Topal), Meireles, Baroni (Dk. 46 Caner), Emre, Ziegler, Gökhan, Webo (Dk. 82 Semih)

Gol: Dk. 45 Webo (Fenerbahçe)
Sarı kart: Dk. 82 Lawal (Mersin İdmanyurdu) Dk. 89 Meireles (Fenerbahçe)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder