Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

4 Şubat 2013 Pazartesi

Fenerbahçe : 1 - Sivasspor : 2 (Spor Toto Süper Lig 20.hafta maçı) HANİ VERDİĞİNİZ SÖZLER?


Yeni transferleriyle taraftarı karşısına çıkan Fenerbahçe, rakiplerinin kaybettiği bir haftada yine kaybetti.

Sezon başından bu yana ne zamanki rakipleri kaybediyor, Fenerbahçeli futbolcular da olmadık işler yaparak olmazları olur yapıyor ve sahadan eli boş ayrılıyor.

Bu akşam da böyle oldu.

Emre Belözoğlu, Reto Ziegler ve Pierre Webo'nun takıma katılımlarıyla güçlenen Fenerbahçe takımında, maalesef ki sıkıntılar bir türlü çözüme kavuşmuyor.

Hemen her hafta ummadığı futbolcusundan darbe yiyen Fenerbahçe'nin, bu akşamki "rakipleri" de yine kendi iç bünyesindeydi.

Kaleci Volkan Demirel'deki düşüş devam ederken, haftalardır formsuzluğunun zirvesinde olan Dirk Kuyt ta hem penaltıyı kaçırarak, hem de ikinci golden önceki top kaybıyla mağlubiyetin bir numaralı mimarları oldular.

Üstelik Kuyt, tıpkı geçen hafta Gaziantep'te yenilen golden önce kaptırdığı topla gole neden olduğu gibi..

Saha içerisinde 90 dakika kalan, ancak oyunda kaldığı süre içerisinde tek bir olumlu hareketin sahibi olamayan Kuyt, bizce acilen yedeğe çekilmeli ve formayı "hakedenler" giymeli.

Yobo'nun dönüş biletini uzatmasıyla sıkıntısı her geçen hafta büyüyen Fenerbahçe, bu sezonun belki de en formda oyuncusu olan Bekir İrtegün'nün, yine bu sezonun en kötü futbolunu oynayacağını nereden bilebilirdi ki?

Sivasspor ile daha önce kupada 2 defa karşılaşan ve Eneramo'ya adeta adım attırmayan Bekir İrtegün, bu akşam önceki maçların aksine son derece formsuz, son derece savruktu.

Her iki golden önceki hamle hatalarıyla gollerde bir numaralı isim olarak öne çıkarken, geçen hafta Gaziantep'te Sow'un golünden önce "24 cm.in hesabını yapanlar" acaba bu akşam Kadıköy'deki Eneramo'nun golünden önceki 27 cm. i de görecekler mi?

Emre Belözoğlu'nun takıma dönmesiyle orta sahasında büyük bir forma rekabeti içerisine giren Fenerbahçe, maça son derece baskılı başladı.

Öyle ki ilk 10 dakika Sivasspor'u adeta ceza sahasına hapsetti. Sağlı sollu geliştirilen ataklar neticesinde tam da tribünler "hah işte böyle oynayın" söylemlerine girmişken, hiç olmadık bir pozisyonda, ofsaytta olan Eneramo'nun çaprazdan öylesine lütfen vurduğu top, Volkan Demirel'in kolunun altından girince bir anda bütün doğrular yerini kocaman bir kaos ortamına bıraktı.

O dakikaya kadar Fenerbahçe yarı sahasına geçemeyen Sivasspor, ummadığı anda bulduğu golün avantajıyla geride yaslandıkça yaslandı.

Ama buna karşılık Fenerbahçe orta sahası ısrarla kendi oyunun sürdürmeye gayret ederken, bu defa ileri uçtaki oyuncuların son hamlelerdeki yetersizliği nedeniyle golü bulamadı.

Son maçların formda ismi Moussa Sow'un inatla sürdürdüğü pozisyon sonrasında, tam 1 yıl sonra kazanılan penaltıyı da hovardaca heba etti Kuyt.

Kuyt'un bizlerdeki son ismi "Kayıp"

Çünkü Kuyt'a gelen her top, ya rakibe gidiyor, ya da olmadık şekilde atak sona eriyor..

Penaltıda da böyle oldu..

Formsuzluğu her halinden belli olan Kuyt'un penaltıyı kendisinden beklenmeyecek derecede kötü kullanması sonrası demoralize olması ve ilk yarının kalan dakikalarında adeta etkisinden kurtulamaması, Kuyt'un soyunma odasında kalmasına bir neden olabilirdi.

Ancak Kuyt ikinci yarıya da çıktı ve maçın sonuna kadar da sahada kaldı.

Nasıl kaldıysa artık?

Kalmakla yetmedi, yukarıda da bahsettiğimiz gibi ikinci golden önce de kaptırdığı topla bir anda Sivasspor kontratağını başlattı, sonrasında Gökhan Gönül'ün sırtı kaleye dönük oyuncuya yaptığı faul neticesinde gelen ikinci gole de sebebiyet verdi.

Yeni transferlerden Reto Ziegler, uzun bir süre maç oynamamasına rağmen son derece hazır bir görüntü çizerken, bir diğer yeni transfer Webo'nun attığı golde de asisti yaptı.

Savunmada sağlam, hücumda ise az ama özdü.

Hücumu bu kadar az düşünmesinin nedenlerinden birisi de hiç kuşkusuz ki karşısında oynayan Erman Kılıç'ın son derece seri bir oyuncu olmasıydı.

Emre Belözoğlu, maç eksiği olduğunu gösterirken yine de özverisiyle bir çok atağı başlatan isimdi. Hücuma çıkarken kaptırdığı birkaç top ise Emre'nin kaybetmeyeceği türden toplardı.

Pierre Webo ise Fenerbahçe takımında her zaman forma giyeceğini daha ilk maçında gösterdi.

İlk yarıda boş kaleye yaptığı kafa vuruşunda şanssız olan Webo, ikinci yarıdaki kafa şutunda ise Fenerbahçe kariyerine golle "merhaba" dedi.

Orta sahada sezon başından beri bir var, bir yok olan Baroni, önceki maçlarına nazaran biraz daha iyi, Meireles ise sağlamcı oyunu ve tek paslarıyla yine geriden oyunu kuran isimdi.

Bu akşam Fenerbahçe takımında öne çıkan oyunculardan birisi de Egemen Korkmaz'dı.

Önceki maçlarının aksine daha derli toplu olan Egemen Korkmaz, Bekir İrtegün'ün Eneramo karşısında yetersiz kaldığı birçok pozisyonda yaptığı kademe ve desteklerle savunmasına nefes aldırdı.

Devre arası kampında birlik mesajları veren ve bunu her fırsatta dile getiren Fenerbahçeli futbolcular, bu akşamki oyunuyla bir kez daha gösterdi ki, bu mesajları veren sadece dilleriymiş.

Gönüllerinde bu mesajlar olsaydı ve bu sözler tutulsaydı, zaten bu akşam Fenerbahçe galip olarak ayrılabilirdi sahadan.

Önceki haftalarda kaybedilen puanlar da cabası..

Maçı çıplak gözler izleyenlerin mutlaka dikkatini çekmiştir, Fenerbahçe'nin kullandığı her kornerde, Sivasspor Fenerbahçe yarı sahasına iki oyuncusunu dikerek kornerden dönen toplarda hem kontra pozisyonu hazırlarken hem de Fenerbahçe'nin 3 oyuncusunu bu kornerlerden dönen toplara müdahale etmelerini engelledi.

Bu kornerlerde Meireles ve Baroni ikilisinden birisi ile beklerden birisi sürekli olarak kendi sahasını savunmak zorunda kaldı ve ataklara yeteri kadar desteği veremedi.

Ki bu hareket, bizce son derece doğru bir taktikti Sivasspor adına..

Ve bunu da ısrarla devam ettirdiler bütün kornerlerde.

Transfer döneminde defans oyuncusu almayı düşünmeyen veya gerek görmeyen Fenerbahçe yönetimi, acaba bu akşam savunmadaki açıklar karşısında ne düşünüyordur, merak ediyoruz..

Valencia'dan Mehmet Topal, Juventus'tan Milos Krasiç ve Kayserispor'dan Hasan Ali Kaldırım, yaklaşık 25 milyon avro bonservis parası ödenerek alındılar, bu akşam üçü de kadroda yoktu..

Şimdi Emre, Ziegler ve Webo geldi, bakalım onlar kaç hafta dayanacak bu kötü gidişe?

Bir diğer dikkat çekici nokta ise, son 13 maçında da gol yiyen ve Türkiye liglerinde en fazla üstüste gol yeme rekorunu her geçen hafta "egale" eden Fenerbahçe'de, bu yenilen goller göstermektedir ki büyük bir savunma ve kaleci formsuzluğuyla karşı karşıya..

Kısacası, yukarıda da bahsettiğimiz gibi, devre arası ve maç sonlarında verilen "önümüzdeki maçlara bakacağız, hatalarımızdan ders çıkartacağız" gibi son derece içi boş, son derece basma kalıp mesajları kameralar karşısında söylemek son derece kolay.. Bakınız bu akşam maçtan sonra da yayıncı kuruluş kameralarına konuşan 3 Fenerbahçeli futbolcunun 3 ü de bu cümleyi yine kullandı..

"Hatalarımızdan ders çıkartacağız, önümüzdeki maç daha iyi olacağız."

Biz de diyoruz ki;

Her kişi söz verir ama "er kişi" o sözü tutar..

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu

Hakemler: Cüneyt Çakır, Tarık Ongun, Bülent Gökçü

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Bekir İrtegün, Egemen Korkmaz, Ziegler (Dk. 60 Caner Erkin), Kuyt, Meireles, Emre Belözoğlu (Dk. 79 Mehmet Topuz), Sow, Cristian, Webo (Dk. 75 Semih Şentürk)

Sivasspor: Borjan, Erhan Güven, Navratil, Ümit Kurt, Ziya Erdal, Grosicki (Dk. 62 Sercan Yıldırım - Dk. 76 Hayrettin Yerlikaya), Adem Koçak (Dk. 46 Hakan Arslan), Kadir Bekmezci, Chahechouhe , Erman Kılıç, Eneramo

Goller: Dk. 12 ve 90 Eneramo (Sivasspor), Dk. 55 Webo (Fenerbahçe)
Sarı kartlar: Dk. 21 Chahechouhe, Dk. 65 Erman Kılıç, Dk. 66 Eneramo (Sivasspor), Dk. 90 Semih Şentürk (Fenerbahçe)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder