Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

14 Şubat 2013 Perşembe

Bate Borisov : 0 - Fenerbahçe : 0 (UEFA Avrupa Ligi 2.tur 1.maçı) İRLANDALI'YA VE MEİRELES'E RAĞMEN BU KADAR !!



UEFA Avrupa Ligi'nde Bate Borisov ile deplasmanda, soğuk bir kış gecesinde karşılaşan ve maçın uzatmalar dahil 95 dakikasını 10 kişi oynayan Fenerbahçe, bu sezon oynadığı en başarılı "savunma futbolunu" ortaya koydu.

Bir Avrupa kupası maçında, rakip sahada, üstelik te 10 kişi oynayan ve maçın tamamını bu şekilde tamamlamak kadar belki de zor bir durum yoktur futbolda.

Maça şok bir "hakem skandalı" ile başlayan Fenerbahçe'de, erken gelen bu kartın neticesinde sahada yeralan bütün futbolcular, adeta iki kişilik oynadılar.

Kariyerinde kırmızı kart görmeyen Meireles'in yapmış olduğu hareketin karşılığı, futbol literatüründe, her sahada sarı karttır ancak İrlandalı hakem, o kadar ağır bir karar verdi ki o anda da bütün "art niyetini" sahaya yansıttı.

İlerleyen dakikalarda özellikle Webo'ya yapılan kasti ve kartlık faulleri görmezden gelen, hatta bu faullerden bir tanesinde de kendisini aldatmaya yönelik hareketten dolayı Webo'ya sarı kart çıkartan İrlandalı, adeta bu akşam Fenerbahçe'nin kaderiyle oynadı tur adına.

İrlandalıyı bu şekilde eleştirirken, Portekizliyi hoş görmek elbette ki mümkün değil.

Geçtiğimiz hafta Mersin'de, maçın son dakikasında rakibe yaptığı hareketin neticesi kırmızı kart olmasına rağmen, "sarı kart ta bana yeter" diyen Meireles, adeta Trabzon'dan sonra şimdi de Avrupa'da yok.

Ve de transfer olduğu günden bu yana oynadığı futbolla adeta kendi kariyer ve ismini tekzip eden Meireles, Fenerbahçe'ye verdiği bu zararların karşılığını da mutlaka teknik ekip ve yönetimden almak zorunda.



Maçın hemen başında, rakibe yaptığı bu hareket tam bir sorumsuzluk ve sahada oynayan arkadaşlarına da en büyük ihanettir bize göre..

Şampiyonlar Ligi'nde Bayern Münih'i sahasında 3-1 mağlup etmenin getirdiği sükse ile oynayan Bate Borisov ise, hakem destekli bu oyununun neticesini golle alamadı.

Fenerbahçe, Meireles'in ihraç olmasından sonra sahada tamamen savunmaya yönelik bir futbol ortaya koyarken, normal görevi hücuma destek olan Baroni de savunmaya destek oldu.

Oyunda kaldığı süre içerisinde defansın önünde Mehmet Topal ile birlikte bütün toplara müdahale etti, bütün seken toplarda yerinde ve zamanındaydı.

Solbek Ziegler, hücuma çıkmadan oynarken ters taraftaki Gökhan Gönül ise birkaç tehlikeli atak başlangıcını yapan isimdi.

Yobo'nun olmadığı akşamda Bekir İrtegün ve Egemen Korkmaz, rakibin ceza sahasına girmesine engel oldu, girdikleri birkaç pozisyonda ise yerinde müdahaleleriyle tehlikeyi bertaraf eden isimlerdi.

Kaleci Volkan Demirel, son dönemlerdeki formsuzluğundan kurtulmuş ve sorumluluk alan bir görev içerisindeyken kalesinde ciddi anlamda pozisyon yaşamadı.

Yine son dönemlerin formsuz futbolcularından Dirk Kuyt ise, fizik mücadelesi ve hırsı ile maçı tamamladı.

Kazandığı bazı topları olumlu kullanabilse ve forvet hattına zamanında aktarabilse, belki de Fenerbahçe bu akşam Bate deplasmanından turu garantileyerek dönmüş olacaktı.

İkinci maçın seyircisiz oynanacak olması dezavantıjıyla rakip sahada maçı kaybetmek istemeyen Fenerbahçe, bu isteğinde de başarılı oldu.

Fenerbahçe'nin bu akşam sahada dikkat çeken oyuncularının başında belki de Pierre Webo gelmekteydi.

Sahada kaldığı süre içerisinde bütün hava toplarına çıktı, kanatlara deplase olarak markajdan kurtulmaya çalıştı, rakip defansa yaptığı baskıyla da Fenerbahçe orta alan ve savunmasına zaman zaman nefes aldıran oyuncuydu.

Pierre Webo'nun bu kadar kısa süre içerisinde takıma bu kadar çabuk adapte olması, Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman'ın transfer tercihini Webo'dan yana kullanmasının ne kadar doğru bir karar olduğunu ortaya koydu.

Pierre Webo gibi Moussa Sow da, üstelik te sakat sakat oynamasına rağmen görevini eksiksiz şekilde yapan oyunculardandı.

Maça sol kanatta başlayan Sow, Webo'nun oyundan çıkmasından sonra ise santraforda elinden gelen gayreti gösterdi.

Kısacası Fenerbahçe, bu sezonki Avrupa macerasına emin ve kararlı adımlarla devam ederken, ikinci maçın seyircisiz oynanacak olması talihsizliğini yaşadı, yaşayacak ta.

Çünkü Fenerbahçe'nin rakibini kupa dışına itmesi için mutlaka kazanması gereken bir maç oynanacak Saraçoğlu'nun boş tribünleri önünde.

Geçmişte yaşanan bu kadar acı tecrübeye rağmen böylesine bir ortamda Fenerbahçe'yi yanlız bırakanlar, bıraktıranlar da ne hazindir ki "rahat rahat koltuklarından Fenerbahçelilik nutukları atmaya" devam edecekler.

Sahaya attıkları bir meşalenin nelere yol açtığını idrak edemeyerek hem de..

Kısacası Fenerbahçe, bu maçı hasarsız bir şekilde tamamladı, sırada ikinci ve en zor maç var.

Çünkü sahasında yiyeceği bir gol bile, turu Fenerbahçe'den götürebilir.

Umarız ki boş tribünler önünde Fenerbahçe, "gerçek taraftarından" yoksun bir şekilde oynama dezavantıjını yaşamaz..

Stat: Neman


Hakemler: Alan Kelly, Damien MacGraith, Allen Lynch (İrlanda)

BATE Borisov: Gorbunov, Yurevich, Radkov, Filipenko, Bordachev, Rudik (Dk. 46 Pavlov), Olekhnovich, Baga (Dk. 64 Mozalevski), Hleb (Dk. 79 Kurlovich), Aleksandr Volodko, Rodionov

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Bekir İrtegün, Egemen Korkmaz, Ziegler, Cristian (Dk. 85 Selçuk Şahin), Mehmet Topal, Meireles, Sow (Dk. 90 Salih Uçan), Kuyt, Webo (Dk. 72 Caner Erkin)

Kırmızı Kart: Dk. 3 Meireles (Fenerbahçe)

Sarı Kartlar: Dk. 5 Volkan Demirel, Dk. 10 Webo, Dk. 62 Bekir İrtegün (Fenerbahçe), Dk. 65 Radkov (BATE Borisov)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder