Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

24 Ocak 2013 Perşembe

Fenerbahçe : 3 - Bursaspor : 0 (Ziraat Türkiye Kupası A Grubu 4.maçı) ALLAH SENİ NAZARDAN SAKLASIN ÇOCUK !!


Kupadaki 4.maçını da kazanan Fenerbahçe, maçtan ziyade bir oyuncu kazanıyor..

Fenerbahçe formasıyla ilk oynadığı maç olan Antalyaspor maçının son dakikasında yaptığı pas hatasıyla takımının 3.golü yemesine neden olan ancak o günden sonra Aykut Kocaman'ın, ısrar ve inatla sahaya sürmeye devam ettiği genç Salih, bu akşam da Saraçoğlu tribünlerini adeta futboluyla büyüledi.

Kadro içerisinde yeralan abilerinin aksine O, her geçen gün Fenerbahçe formasının ağırlığı karşısında kendi ağırlığını koyarak ilerliyor yeşil çimler üzerinde.

Daha önce görev aldığı maçlarda olduğu gibi Salih, yine olumlu işlerin içerisindeydi.

Hatta Fenerbahçe'nin attığı 3 golde de dolaylı yoldan imzası vardı.

Penaltı golünde topu ters kanada atan ve atağı geliştiren Salih, ikinci golde Semih'e aktardığı topta rakibi hazırlıksız yakalayan ve hataya zorlayan isimdi, Beykan'ın attığı golden önce ise topu vakit kaybetmeden ve Semih'i ofsayta düşürmeden ileriye doğru aktararak bir orta saha oyuncusunun nasıl oynaması gerektiğini, daha doğrusu nasıl pas aktarması gerektiğini izlettirdi diğer meslektaş ve mevkidaşlarına..

Umarız Salih, bu efektif futbolunu her geçen gün daha da artırarak devam eder ve gerçekten de Türk futbolunun ihtiyaç duyduğu ortasaha ile forvet arkası oyun alanında yeni bir soluk olur ülke adına..

Son lig maçında Elazığspor'a karşı verilen amansız bir ikinci yarı mücadelesinin üzerinden henüz 3 gün geçmiş olmasına rağmen Fenerbahçe, Bursaspor maçına da çok baskılı başladı.

Özellikle Salih Uçan önde her topa bastı, her pası tehlikeliydi. Öyle ki Semih Şentürk'e daha maçın 5.dakikasına attığı "al da at" pasını verdiği anda bile maçın yıldızı olacağının sinyallerini de vermişti.

İkinci yarının bir başka formda ismi Semih Şentürk santraforda, diğer santrafor Moussa Sow ise sağ çizgide başladı maça..2 gol bir asistle oynayan Semih Şentürk te bu akşam Fenerbahçe'de en çok öne çıkan isimlerden birisiydi. Fenerbahçe'nin uzun soluklu bu yolda Semih Şentürk gibi bir golcüye gerçekten de çok çok fazla ihtiyacı var. Bunun bilincinde olan Semih Şentürk te son maçlarda daha bir verimli oyun içerisinde.. Umarız O da artarak devam ettirir formunu..

Sistemden ödün vermeyen Aykut Kocaman, maç içerisinde zaman zaman 4-4-2 ye dönerken, bunda en büyük etken hiç kuşkusuz Salih Uçan'dı.

Çünkü Salih, önde her alana basıyor, sağ çizgide top kovalarken bir bakmışsınız ön libero mevkisinde rakibini karşılıyor, saniyeler sonra ise takımını atağa kaldırıyordu kazandığı her topta.

Moussa Sow'un kafasından seken topa vurduğu bazuka gibi şut kale direğinden dönerken şanssızlığı yaşıyordu Salih.

Tabi ki bir futbolcunun birkaç maçta bu kadar abartılarak övülmesine karşı bir görüş sahibi olduğumuzu peşinen beyan ederken bir gerçeği de teslim etmek zorundayız.

O da, topa girmekten imtina eden meslektaş ve mevkidaşlarının çokça olduğu bir takımda Salih Uçan, gençlik iksirinin de etkisiyle her alana koşması ve adeta futbola aç bir şekilde performans sergilemesiyle bu övgüyü de hak ediyor.

İleriki zamanlardaki "güven" duygusunu had safhada hissetmesi adına..

Geçelim maçın diğer ayrıntılarına..

Ligde son penaltısını hangi takıma attığı konusunda, taraftarları arasında bahislerin yapıldığı bir ortamda Fenerbahçe, tam 367 gün sonra, o da "yardımcı hakem" Mustafa Sönmez sayesinde kazanan ve bu penaltı düdüğü de, Fenerbahçe maçlarından "sabıkalı" Kuddusi Müftüoğlu tarafından çalınan Fenerbahçe, Semih Şentürk'ün attığı golle 1-0 öne geçerken o dakikaya kadar geliştirdiği gollük atakların karşılığını devre sonunda alıyordu.

Batalla ve Pinto'nun olmadığı bir kadroyla mücadele eden Bursaspor'da ise özellikle savunmada İbrahim ile Serdar Aziz, çok formda bir günlerindeydiler. Orta sahalarında ise Edu..

Halis Özkahya'nın "etik olmayan" raporunun ardından 12 maçla cezalandırılan, daha sonra bu cezası 3 e indirilen Raul Meireles, sahada olmasına rağmen maç eksiği içerisinde olduğunu gösterdi.

Ancak yine de Raul'un orta sahaya getirdiği dinamizm ve pas trafiğini yönetmesi gözardı edilemez.

Partneri Selçuk Şahin ise vasatı aşamadı oyunda kaldığı ilk yarı boyunca.

İkinci yarıda Baroni ile başlayan Fenerbahçe, Salih Uçan'ı ön bölgede oynatmaya devam etti zaman zaman.

Solbek Hasan Ali Kaldırım 2 maç sonra takıma geri dönerken, zaman zaman geliştirdiği kanat akınlarıyla da Fenerbahçe'nin hücum gücünü genişletti Stoch ile birlikte.

Stoch ise özellikle ikinci yarıda birkaç tehlikeli atak ve pasın sahibiydi.

Sonradan oyuna giren ve Fenerbahçe'nin istikbalde çok şeyler beklediği bir diğer genç oyuncu Beykan Şimşek ise, oyunda kaldığı kısa süre içerisinde hem top alışverişinde, hem de attığı golde gerçekten de büyük bir yetenek olduğunu gösterdi.

Hasan Ali Kaldırım'a defans arkası attığı ara pasıyla Semih Şentürk'ü gol pozisyonuna sokan Beykan, birkaç dakika sonra ise attığı şık golle Fenerbahçe kariyerine golle merhaba dedi.

Umarız Beykan da Salih gibi üzerine koyarak devam eder Fenerbahçe macerasında..

Nihayetinde kupada alınan bu galibiyet, grubu lider bitirmek adına son derece kritik bir maçtı ve Fenerbahçeli futbolcular bu liderliği garanti altına almak için mücadele ettiler..

Şimdi taraftar, aynı mücadeleyi lig maçlarında da sahada görmek istiyor haklı olarak.

Bursaspor gibi bir takıma 2 maçta 6 gol atan bir takımda demek ki bu potansiyel var..

Un var, şeker var, yağ var ama helva neden yok" soruları da umarız artık bir son bulur..

Darısı lig maçlarına diyelim biz de..

Ve de mübarek gecede, başta sıkça bahsettiğimiz "çocuk" için bir de dua edelim, okurların katılımını bekleyerek:

"Allah seni nazardan korusun çocuk"

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu

Hakemler: Kuddusi Mütfüoğlu, Nihat Mızrak, Mustafa Sönmez

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Orhan Şam, Bekir İrtegün, Egemen Korkmaz, Hasan Ali Kaldırım, Sow (Dk. 62 Kuyt), Meireles, Selçuk Şahin (Dk. 46 Cristian), Salih Uçan, Stoch (Dk. 73 Beykan Şimşek), Semih Şentürk

Bursaspor: Carson, Ozan Tufan, Serdar Aziz, İbrahim Öztürk, Hakan Aslantaş, Sestak (Dk. 60 Pinto), Forsell (Dk. 46 Tuncay Şanlı), Edu, Musa Çağıran (Dk. 82 Murat Yıldırım), Ferhat Kiraz, Batuhan Altıntaş

Goller: Dk. 41 (Penaltıdan) ve Dk. 61 Semih Şentürk, Dk. 86 Beykan Şimşek (Fenerbahçe)

Sarı kartlar: Dk. 32 Meireles (Fenerbahçe), Dk. 67 Ozan Tufan (Bursaspor)

1 yorum:

  1. Salih'e, Genç Salih demesek, daha iyi olmaz mı, Dostum? Genç, ibaresi sadece Semih'e ait olsun... :)

    YanıtlaSil