Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

12 Aralık 2012 Çarşamba

Fenerbahçe : 4 - Göztepe : 0 (Ziraat Türkiye Kupası 5.tur maçı) FENERBAHÇE, MAYA TAKVİMİNE İNANMAZ !!



Son Şampiyon Fenerbahçe, kupadaki mesaisine bu akşam da kayıpsız şekilde devam etti.

2 sezon önce Y.Malatyaspor'a kaybettiği maçtan bu yana kupada maç kaybetmeyen Fenerbahçe, yine kupada sürprizlerin yaşandığı bir turu da kayıpsız atlattı.

Galatasaray ve Beşiktaş'ın elendiği 5.turun belki de en rahat maçını oynadı Fenerbahçe.

Haftasonu ligde rakibiyle deplasmanda oynayacak olmanın da getirdiği motivasyonun yanında, Aykut Kocaman kötü bir sürpriz yaşamak istemediğini, sahaya sürdüğü kadroyla göstermiş oldu.

Bir önceki turda Pendikspor maçında yaşanan sıkıntılı anları bir daha yaşamak istemeyen Aykut Kocaman, Dirk Kuyt, Raul Meireles, Hasan Ali Kaldırım ve Sezer Öztürk gibi ilk 11 de oynayan oyuncularını sahaya sürerken, maçın hemen başında rakip alanda yaptıkları baskıyla da aslında bir nebze Galatasaray maçının da oyun taktiğini denedi.

Elbette ki Galatasaray ile Göztepe'nin gücünü mukayese etmek mümkün değil. Ancak oyun formatı açısından Galatasaray maçında da önde basan, bol pasla rakibin direncini kıran ve ani çıkışlarla da gole gidecek bir oyun yapısı içerisinde olacağı muhakkak Aykut Kocaman'ın.

Yine son haftalarda performansında ciddi anlamda bir yükseliş görülen Milos Krasiç'in, Göztepe karşısında bireysel yeteneklerini bir nebze olsun sahaya yansıttığını gördük. Ancak bununla birlikte ikili mücadelelerdeki ürkekliği ve güçsüzlüğü de gözlerden kaçmadı.

Umarız Fenerbahçe formasıyla attığı ilk golün moraliyle Krasiç, bir an önce eski günlerine dönüş yoluna gider.

Buna hem Fenerbahçe'nin, hem de Krasiç'in ihtiyacı var.

Yine Fenerbahçe'nin son haftalardaki yükselen yıldızı Sezer Öztürk, bu akşam sahada kaldığı süre içerisinde Fenerbahçe 11 nin de değişmez bir oyuncusu olma yolunda hızlı adımlar attığını gösterdi.

Bunu attığı 2 gol ve Milos Krasiç'e yaptığı şık asist için söylemiyoruz.

Topun olduğu ve olmadığı alanlarda yaptığı futbola yönelik hareketler, oyunun içerisinde kalma isteği ve mücadelesi nedeniyle söylüyoruz. Mesela attığı ikinci golden önce rakip kaleciye yaptığı pres nedeniyle Kazım'ı hataya zorlayan, Dirk Kuyt'un presiyle devam eden atakta ise ofsayta düşmemek için geriye kaçarak top alan Sezer Öztürk, ne kadar oyuna motive olduğunu da gösterdi.

Baroni'nin orta göbeğe çekileceği ve Sezer Öztürk'ün de forvet arkası oynayacağı bir takımı da merak etmiyor değil Fenerbahçeliler.

Defans dörtlüsünde kupa kadrosundan sadece Özgür Çek'i kulübeye gönderen Aykut Kocaman, belki de büyük bir hayal kırıklığını da yaşadı Özgür Çek konusunda.

Zira Pendikspor maçında sergilediği performans, Özgür Çek'in Fenerbahçe formasını giymesine yeterli olmadığını gösterdi.

Sonradan oyuna dahil olan Salih Uçan ise, tıpkı Pendikspor maçında olduğu gibi son derece kendisine güvenli, pasları isabetli ve mücadele gücü yüksek bir oyuncu olduğunu bu akşam oyunda kaldığı kısa süre içerisinde bir kez daha gösterdi.

B.M'Gladbach maçında oyundan alınmasına tepki gösteren ve saha kenarında agresif tavırlar sergileyen, bir sonraki maçta 18 dışında kalırken yine aynı gece bir TV kanalına verdiği beyanatta hocasını eleştiren Miroslav Stoch, bu akşam oyuna girdikten sonra yaptığı hareketlerle bir kez daha gösterdi ki, beyin olarak şu anda Fenerbahçe'nin hedeflerinin çok uzağında. Bir an önce toparlanması gerekiyor.

O Aykut Kocaman ki, kendisine suçlamalar getiren oyuncusunu bile kazanmak adına kadroya alıyor, sonradan da olsa oyuna alıyor ve gelişimini izliyor.

Ama Stoch, oyunda kaldığı süre içerisinde kaleyi bulmayan tek şutu haricinde hemen hemen hiçbir katkı vermedi Fenerbahçe'ye.

2 sezondur zaman zaman Fenerbahçe A Takımı ile sahaya çıkan ve sonradan oyuna dahil olan 1995 doğumlu genç Recep Niyaz ise, Fenerbahçe kariyerindeki ilk resmi golünü Göztepe'ye atmanın mutluluğunu yaşarken, O'na bu mutluluğu yaşatan Aykut Kocaman da kenarda bu güzel anın gurur ve mutluluğunu aynı anda yaşıyordu.

Recep Niyaz'ın yeteneklerini tartışmak imkansız.

Ancak Recep Niyaz'ın fiziksel yetersizliğini yetenekleriyle kapattığı da bir gerçek.

Umarız Recep Niyaz, Türk futboluna hayırlı bir giriş yapar.

Galatasaray ve Beşiktaş'ın elendiği kupada yoluna devam eden Fenerbahçe, geriye kalan takımlar içerisinde kupaya en yakın takım konumunda.

Uzun yıllar kupayı alamama serisi yaşatan Fenerbahçe, dileriz ki uzun yıllar da kupayı bırakmama serisini de yakalar.

Maçın özeti :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder