Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

6 Aralık 2012 Perşembe

Fenerbahçe : 0 - B.Mönchengladbach : 3 (UEFA Avrupa Ligi C Grubu 6.maçı) "YEDEKLER TEKLEDİ"



UEFA Avrupa Ligi'nde 2.turu daha önceden lider olarak garantileyen Fenerbahçe, tıpkı Türkiye Kupası'ndaki Pendikspor maçında olduğu gibi yedek ağırlıklı bir kadroyla Saraçoğlu'na çıkmıştı.

Aslında Aykut Kocaman'ın bir kaç hafta önce söylediği "Kupa maçlarının gelmesini sabırsızlıkla bekliyorum, yedek oyuncularımı görmek adına" söyleminin eyleme dönüştüğünü gördük ama bu yedek ağırlıklı ve "sabırsızlıkla beklenen" yedek kadronun, bu maçı pek "sabırsızlıkla beklemediklerini" de gördük.

Nitekim hem Pendikspor maçı, hem de B.Mönchengladbach maçı göstermiş oldu ki, Fenerbahçe'deki A Takım kadrosuna -Allah korusun- bir terslik olsa, Fenerbahçe ligde de çok ama çok zor durumda kalacak durumda.

Sezon başında büyük umutlarla transfer edilen ve ligin ilk yarısı bitmesine sayılı haftalar kalmasına rağmen 0 gol 0 asistle oynayan, görev aldığı maçlardaki süreleri toplasan bir elin parmakları kadar dahi rakip kalede etkili olamayan, tehlikeli atakların içerisinde bulunamayan Krasiç, yine Fenerbahçe'ye transferi o meş'um 3 Temmuz sürecinden sonra gerçekleşen Henri Bienvenu, Samandra'daki "antrenman kadrosunun değişmezleri" Orhan Şam, Özgür Çek, Serdar Kesimal gibi oyuncuların, görev aldıkları maçlarda tam anlamıyla "bitikleri" oynadıkları maçlara bir yenisi daha eklendi bu akşam.

Yine bu sezonun "sorunlu çocuğu" Stoch'un oyundan alındıktan sonra gösterdiği tepkiyi, asla ve asla profesyonellik anlayışıyla bağdaştırmak mümkün değil.

Bağdaştırılamaz da..

Hangi oyuncunun sahada hangi şartlarda kalacağı pek tabi ki teknik adam tercihidir.

Aykut Kocaman'ın oyuncu tercihleri de bu akşam sahada yeralmıştır.

Bir kulübün profesyonel futbolcusu konumundaki bir oyuncunun böylesine sorumsuz hareketler içerisinde bulunması, Fenerbahçe camiasının kaldıramayacağı bir durumdur.

Böylesine bir oyuncunun Fenerbahçe'ye faydalı olması da beklenemez..

Stoch'un böylesine sorumsuz ve böylesine kaba hareketlerinin karşılığı da uygun bir şekilde verilmelidir takım disiplini adına..

UEFA Avrupa Ligi'nde grubunu lider olarak tamamlayan Fenerbahçe, ikinci tur öncesinde rotasyona giderken, tabi ki bir sonraki turdaki kadrosu bu kadro olmayacak.

Ancak bizleri düşündürten, A Takımdaki oyunculara herhangi bir sıkıntı hasıl olduğu zaman, yerlerine oynayacakları oyuncuların asla Fenerbahçe'ye yeterli olamayacağı gerçeğidir.

Umarız sırtlarında taşıdıkları formanın ağırlığını, o formayı çıkarmadan farkedebilecek düşünce olgunluğu ve profesyonelliğine de ulaşır bu "profesyonel arkadaşlar."

Tıpkı sözleşme sezonlarında davrandıkları gibi..

Son söz olarak diyelim ki;

Allah, Fenerbahçe "A Takımı'na" zeval vermesin..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder