Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

28 Kasım 2012 Çarşamba

Fenerbahçe : 1 - Pendikspor : 0 (Ziraat Türkiye Kupası 4.tur maçı) SADECE TECRÜBE !!



13 yıl önce kötü anıları yaşatan Pendikspor'u candan kutlayarak başlayalım satırlarımıza..

Oyunu çirkinleştirmeden, asla sahasına kapanmadan ve yürekten oynayarak ayrıldılar Saraçoğlu'ndan.

Maçın başlarında ise Fenerbahçe kalesinde kurdukları baskıya direnen tek isim, hiç kuşkusuz ki Fenerbahçe'nin 3.kalecisi Serkan Kırıntılı idi.

Mutlak 2 golü çıkartan Serkan, direkten dönen topta ise şanslıydı.

Aykut Kocaman'ın, geçtiğimiz haftalarda yedek oyuncularını kastederek "Bir an önce kupa maçlarının gelmesini bekliyorum, antrenman performansları itibariyle Özgür Çek gibi, Salih gibi oyuncularımı oynatamamak benim içimi acıtıyor" sözlerinin pratiğe döndüğü bir maçtı Pendikspor maçı.

Özellikle sezon başında büyük umutlarla transfer edilen Sırp yıldız Milos Krasiç'in performansı da büyük merak konusuydu maç öncesinde.

Ancak Pendikspor karşısındaki Milos Krasiç, bırakın Fenerbahçe'nin kupa maçlarında oynamayı, maçların son bölümünde bile oyuna girebilecek ve skora etki edebilecek bir kapasitede değil maalesef ki.

Uyum sorununu atlatamadığı ve bir türlü maç kondüsyonunu sağlayamadığı gözlemlenen Milos Krasiç, Pendikspor maçında bile oyundan alınabiliyorsa eğer, bunu bir değil, birçok defa düşünmesi lazım, Fenerbahçe'de forma giyebilmek adına.

Yine lig maçlarında forma şansı bulamayan oyunculardan olan Salih Uçan ise, maçın başlarında tutuk görünse bile süre ilerledikçe, özellikle de ikinci yarıda Fenerbahçe'yi ileriye taşıyan oyuncuların başında geliyordu.

Son haftalarda kendisine sunulan şansları iyi değerlendiren Sezer Öztürk, maçın belki de en çok konuşulacak futbolcusu konumunda.

Bunu attığı gol için söylemiyoruz.

Sezer Öztürk'ün, kendisini daha fazla ispatlamak adına topla bu kadar fazla oynamaya ihtiyacı yok.

Çünkü O, zaten "Sezer Öztürk."

Yeteneklerini herkes biliyor, maçlardaki oyununu da zaten bu ligi takip eden herkes görüyor.

Daha basit oynasa, daha fazla arkadaşlarıyla yardımlaşmayı denese, Sezer Öztürk bu maçı daha erken dakikalarda kopartabilirdi.

Yine aynı Sezer Öztürk'ün 2 topunun direkten dönmesi ise, tamamen şanssızlığıydı.

Fenerbahçe'nin lig maçlarında forma şansı bulamayan futbolcularının oynadığı Pendikspor maçı bir kez daha göstermiştir ki, bu maçta forma giyen birçok futbolcu, bu performanslarıyla asla Fenerbahçe'nin A takımını zorlayacak kapasitede değiller.

Bunun nedenlerini Aykut Kocaman'da değil, kendilerinde aramak zorundalar.

Bütün takımların olduğu gibi Fenerbahçe'nin de tabi ki yedek futbolculara ihtiyacı var.

Tabi ki antrenmanlar bu futbolcuların katılımıyla gerçekleşiyor.

Ancak yine bir gerçek ki Fenerbahçe kadrosunda bulunmak, sadece antrenmana çıkmayı gerektirmiyor, o kadroyu zorlaması gerekiyor.

Uzun lig maratonunda elbette ki A Takımda oynayan futbolcular, zaman zaman rotasyona gireceklerdir. Bunların yerine tabi ki yedeklerden gelerek maçlara etki edecek oyuncular olacaktır, olmalıdır da.

Ancak bu kadrodan Fenerbahçe A takımına girecek oyuncu sayısı, lig maçlarında oynayan oyunculardan müsemma..

Yani ismen sayacak olursak bu oyuncular, ligde de olduğu gibi Sezer Öztürk, Selçuk Şahin ve Egemen Korkmaz.

Bu oyuncular da zaman zaman forma şansı bulabiliyor bilindiği gibi.

Nihayetinde Fenerbahçe, son Türkiye Kupası Şampiyonu apoletiyle çıktığı maçta Pendikspor'u sadece tecrübesiyle geçerek bir üst tura yükselirken, sonraki turlar için bu oyuncu kadrosu yeterli olmayabilir.

Tabi ki bu performanslarıyla.

Gol de bu tecrübe sayesinde geldi zaten. Fenerbahçe'nin en iyi yaptığı kısa paslaşmalar neticesinde Selçuk Şahin, Semih Şentürk ve Sezer Öztürk üçgeni, maç sonucunu da belirledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder