Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

20 Ekim 2012 Cumartesi

Bursaspor : 1 - Fenerbahçe : 1 (Spor Toto Süper Lig 8.hafta maçı) EKSİKLERE RAĞMEN..



Milli maç arasından neredeyse yarım takım sakatla dönen Fenerbahçe, ligin çıkış arayan ve iyi bir kadroya sahip ekiplerinden, üstelik te hafta içi Tahkim Kurulu'nun saha kapatma cezasını kaldırmasıyla seyirci desteğiyle çıkan Bursaspor karşısında zaman zaman zorlansa da maçın son kısımlarına kadar mücadelesiyle puan aldı.

Gökhan Gönül, Mehmet Topal, Mehmet Topuz, Raul Meireles, Joseph Yobo gibi direkt oynayan oyuncuların yokluğu, Fenerbahçe'yi zor durumda bıraktı.

Yaklaşık 5 aydır sakatlığı nedeniyle takımdan uzak olan Serdar Kesimal'in, böylesine kritik bir deplasmanda, özellikle de hiç te alışık olmadığı bir mevkide maça başlaması, belki de maç öncesi Fenerbahçe'nin en büyük handikapıydı.

Orta sahasında top çeviremeyen, baskı yapamayan, defanstan topla çıkıp oyun kuramayan, kanat akınlarını yapamayan Fenerbahçe, sahasından çıkmakta zorlandığı dakikalarda Serdar Kesimal'in talihsiz hamlesiyle geriye düşerken, son haftalarda yenilen gollerde kademe hatası yapan ve mevkisini kaybeden Hasan Ali Kaldırım'ın, yine o pozisyonda çok geride kaldığı dikkat çekici bir başka unsurdu.

Hasan Ali Kaldırım, maçlarda büyük bir özveriyle oynamasına, hücuma çok sık destek vermesine karşılık, asli görevi olan savunma yapma konusunda, özellikle de ters kademe konusunda büyük sıkıntılar yaşayan bir bek.

Bu konuda da kendisini geliştiremedi bir türlü.

Orta sahada özellikle Baroni'nin N’Diaye, Belluschi karşısında zorlanması, Selçuk Şahin'in ise Bursaspor'un etkili ismi Batalla'ya birebir markajla oynaması nedeniyle Fenerbahçe, orta sahada bir türlü üstünlüğü eline alamadı. Böyle olunca da top, sürekli olarak Bursaspor orta saha elemanlarında kaldı.

Ancak buna rağmen Fenerbahçe defansında özellikle Bekir İrtegün'ün cansiparene bir oyun ortaya koyması ve Volkan Demirel'in kalesinde adeta devleşmesi neticesinde Fenerbahçe oyunu dengede götürdü.

Moussa Sow'un, hafta içi basında yeralan "aspragaslara" inat şekilde diri ve mücadeleci oyunu, Fenerbahçe'nin ileri haftalar için bir kazancı olsa gerek.

Milos Krasiç'in ilk yarıda topu ileri taşıma yönündeki gayretini savunmada göremesek te, Fenerbahçe'nin ikinci yarıdaki zaman zaman oyunu rakip sahaya yıkma gayretlerinde Krasiç'in yerine oyuna giren Stoch'un gayretleri de vardı. Ancak Stoch ta son bölgedeki pas hatalarıyla tehlikelerin başlamadan bitmesine neden oldu.

Fenerbahçe taraftar ve takımının belki de bu akşam en sıkıntı çektikleri isim ise hiç kuşkusuz ki Caner Erkin'di.

Aldığı her topu ezen, rakiplerini bırakın adeta topla kavga ederek pozisyonları heba eden Caner Erkin, özellikle maçın son bölümünde sıfırdan kaleye vurduğu ve pas vermediği pozisyonla belki de maçın kazanılamamasında en büyük etkiyi gösterdi.

Böylesine savruk bir Caner Erkin'in daha erken kenara alınmaması ise bir teknik adam tercihi ve yanlışıydı bize göre.

Liderin puan kaybettiği ve Fenerbahçe'nin zirveyi yakalama fırsatının doğduğu böylesi bir haftada, bu kadar eksik oyuncuya rağmen verdiği mücadele ise olumlu bir gelişmeydi.

Şimdi hafta içerisinde kritik bir Avrupa Ligi maçı var.

Deplasmandaki maç, en az futbol kadar futbol dışı olaylarla da zor geçecek bir karşılaşma.

Fenerbahçe'nin sakatlıklarla boğuştuğu böylesi bir ortamda, umarız ki olumlu bir netice elde edilir.

Son bir söz de Bursaspor taraftarına;

Geçen hafta stada bıçakla girenler için verilen 2 maçlık cezanın, "tesadüf bu ya" Fenerbahçe maçı öncesi Tahkim Kurulu tarafından iptal edilmesinin verdiği "coşkuyla olsa gerek" bu defa da stada, "kendilerine son derece yakışır" şekilde soktukları pankart, Bursaspor taraftarının gerçek yüzünü gösterdi.

Ve maç sırasında yaptıkları sinkaflı küfür içerikli tezahüratlar da cabası..

Ancak buna rağmen, maç sonu yayıncı kuruluşta yorumlarda bulunan "milletinvekili" sıfatındaki kişi, "Bursaspor seyircisi centilmence bir maç çıkardı" yorumuyla da ne kadar bu halkın "tarafsız vekili" olduğunu ortaya koydu bir kez daha..

Stat: Atatürk


Hakemler: Yunus Yıldırım, Adil Sinem, İsmail Şencan

Bursaspor: Carson, Basser, İbrahim, Ömer, Hakan, Murat (Dk.62 Okan), N’Diaye, Belluschi, Vederson (Dk.82 Ferhat), Batalla, Pinto (Dk.90+1 Sestak)

Fenerbahçe: Volkan, Egemen, Serdar, Bekir, Hasan Ali, Baroni, Kuyt, Krasic (Dk.46 Stoch), Selçuk, Caner (Dk.89 Sezer), Sow (Dk.89 Semih)

Goller: Dk. 12 Serdar Kesimal (Kendi kalesine)(Bursaspor), Dk. 23 Musa Sow (Fenerbahçe)

Sarı Kart: 90+1 Serdar (Fenerbahçe)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder