Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

13 Ağustos 2012 Pazartesi

Galatasaray : 3 - Fenerbahçe : 2 (Süper Kupa Final maçı) KUPA MI SÜPER, CÜNEYT ÇAKIR MI?



Fenerbahçe için sezon öncesi en önemli maçlardan birsiydi bu akşamki Süper Kupa Finali.

"Avrupalı hakemimiz Cüneyt Çakır'ın başladığı ve bitirdiği" bir maçtı bir başka ifadeyle..

Saha içerisinde çaldıkları ve çalmadıklarıyla, maçın her anlamda önüne geçmeyi de başardı, "eyyam olarak."

Fenerbahçe, maç öncesi Gökhan Gönül gibi son derece sistem açısından önemli bir futbolcusunun eksikliği ile sarsılırken, bir darbe de maçın henüz başında kalecisi Volkan Demirel'den yedi.

Olmadık bir pozisyonda şanssızlığının kurbanı olan Volkan Demirel, daha henüz sahadan çıkmamışken yenilen hatalı bir gol, o ana kadarki oyun planlarının ve ileriki dakikalarda gelebilecek muhtemel değişikliklerin de önüne geçti.

Bekir İrtegün'ün savunmada yaptığı bireysel hatalara, Baroni'nin çift stoper arasında kalan oyun anlayışı, yanındaki Mehmet Topal'ın sahada "topallaması" da eklenince bir anda sahada ne yaptığını bilmeyen bir oyuncu topluluğu olarak karşımıza çıktı.

Kaleci Mert Günok'un daha maça ısınmadan yediği golden sonra oyunu forse etmeye çalışan Fenerbahçe, 20 ve 30.dakikalar arası kısa süreli de olsa rakip kalede baskı kurmaya çalıştı. Son final paslarının olumlu kullanılamaması, pozisyonlara engel olurken bu dakikalarda Dirk Kuyt ve Alex De Souza'nın bireysel anlamda yaptığı ataklar da olgunlaşmadan eridi kalabalık rakip alanda.

Yine de beraberlik golünü tam zamanında buldu Fenerbahçe ve maçın devre arasına eşitlikle gitti.

Ancak ikinci yarıdaki Cüneyt Çakır faktörünü kimse dikkate alamadı hiç kuşkusuz ki..

İkinci Galatasaray golü öncesinde Dirk Kuyt'a rakip 18 çizgisi üzerinde yapılan net faulü süzemeyen bir hakem, maalesef ki Avrupa arenasında arz-ı endam ediyor..

Kısacası "koyunun olmadığı yerde, keçiye Abdurrahman Çelebi derler" lafını bize teyit ediyor, ettiriyor..

Son dakikada çaldığı "zoraki penaltı" da cabası..

Galatasaray'ın rakip alanda yaptığı prese karşılık orta alanda gerekli cevabı veremeyen Fenerbahçe orta sahası, aslında maçı bu noktaya getiren bir başka faktördü.

Sezon başında büyük umutlarla transfer edilen ancak hemen her maçta ilk önce oyuncu değişikliğinde O'nun tabelası kalkan Mehmet Topal, maalesef ki şu ana kadar beklentilerin çok çok uzağında.. Hatta akıllara yeni bir "Maldonado" mu sorusunu getirtiyor..

Fenerbahçe, aslında bu akşam Süper Kupa'yı kazansa bile oyun anlamında sıkıntıları gözardı edilemezdi, kaybedilen bir maçtan sonra da umarız bu eksiklikler dikkate alınır.

Maç içerisinde Mehmet Topuz'u 3 ayrı mevkide değerlendirmek zorunda kalıyorsanız eğer, yukarıdaki sıkıntıyı daha net bir şekilde anlarsınız ve kabul de edersiniz teknik adam olarak. Nitekim Aykut Kocaman da bunun farkında ki önce sağ kanatta, sonra ön liberoda, en sonda sağbekte maçı tamamlattı Mehmet Topuz'a..

Kaybedilen bir kupa değildi Fenerbahçe için, kaybedilen sıradan bir Galatasaray maçıydı. Kupanın çok ta büyük bir önemi yok..

Asıl telafisi zor durum, önümüzdeki hafta oynanacak Şampiyonlar Ligi Play Off turu maçları..

Üstelik te takımın en büyük kozu Volkan Demirel'in olmadığı bir ortamda, tur şansı daha fazla zorlaşmıştır..

Umarız biz yanılırız..

Stat: Kazım Karabekir Stadyumu


Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun

Fenerbahçe: Volkan (Mert dk.), Orhan (Sow), Bekir, Egemen, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal (Krasic dk. 69 x), Cristian, Mehmet Topuz, Alex ,Caner , Kuyt)

Galatasaray: Muslera, Eboue, Semih, Dany, Hakan Balta, Hamit, Selçuk, Engin x, Emre (Aydın dk. 83), Umut Bulut (Necati dk. 90+6), Elmander (Amrabat dk. 70)

Goller: Umut (dk. 19 ve 58), Selçuk İnan (dk. 90) (Galatasaray), Alex (dk. 45+2), Kuyt (dk. 65) (Fenerbahçe)

Kırmızı Kart: Engin (dk. 67) (Galatasaray)

Sarı Kartlar: Alex, Orhan, Bekir, Mehmet Topuz (Fenerbahçe), Engin, Selçuk İnan (Galatasaray)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder