Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

2 Ağustos 2012 Perşembe

Fenerbahçe : 1 - FC Vaslui : 1 (Şampiyonlar Ligi 3.Öneleme Turu 1.maçı)


Fenerbahçe, sezonun ilk önemli maçında Romanya'nın Vaslui takımıyla 1-1 berabere kalırken, geçen sezon sonuna doğru yükselttiği form grafiğinin çok gerisindeydi adeta.

Yeni transferlerinin Saraçoğlu'nda ilk kez görücüye çıkmasından mıdır nedir bilinmez, özellikle Mehmet Topal ve Hasan Ali Kaldırım maç boyunca tutuk bir görüntü sergilediler.

Maça Semih Şentürk tercihiyle başlayan Aykut Kocaman'ın, kapanan Vaslui savunmasını oyalayıcı ve orta saha oyuncularına koridor açıcı bir rol biçme amacında olduğunu gördük. Ancak burada Semih Şentürk, kendisine verilen görevi yeterince yerine getiremedi.

İleride top tutamadı, arkadaşlarına yeterince aktarım da yapamadı, böyle olunca da geriden gelen Alex ve Baroni gibi gole dönük oyuncular da beklentilerin çok altında kaldılar.

Aslında Fenerbahçe'nin en büyük sorununun, topu ileride tutamamaktan ziyade, topu yeterince rakip savunma önünde tutamayışıydı. Çok nadir ve cılızca yapılan ataklar da, hemen akabinde gelen pas hataları nedeniyle başlamadan bitti.

Yeni transferlerden Dirk Kuyt, gayretli bir görüntü çizerken zaman zaman O da pas hataları yaptı.

"Saraçoğlu'nun fenomeni" haline gelen Alex De Souza ise, eski görüntülerinden çok uzaktı. Ancak yine de o klasik cümleyi doğrulattı : "Sahada Alex varsa, mutlaka gole katkısı da vardır." Nitekim öyle oldu. Durdu durdu, 90.dakikada Bekir İrtegün'nün kafasına adeta topu yapıştırdı.

Şampiyonlar Ligi gibi son derece önemli bir arenanın ilk ayağı olan bu maç mutlaka kazanılmalıydı, sezon öncesi kamp yorgunluğu mudur, yoksa oyuncuların yeterince birbirlerini tanımıyor olmaları mıdır bilinmez, ancak gerçek olan şu ki; şöyle veya böyle ikinci maç kazanılmak zorunda. Aksi takdirde, sezon öncesi hedeflerden ilki, başlamadan bitecek. Ki bu durum da en başta prestij ve büyük bir maddi kayıp anlamına geliyor.

Egemen Korkmaz, defansta bildik şekilde tatlı-sert oynarken, gol de O'nun bir anlık hatasından geldi.

Partneri Bekir İrtegün ise, geçen sezonun sonuna doğru kaptığı formayı, bu sezon da bırakmayacak gibi. Yine sezona çok iyi başladı, yine tam bir görev adamı olduğunu gösterdi, attığı beraberlik golü ise, en başta Bekir adına güzeldi.

Yine yeni transferlerden Mehmet Topal, adeta 5 metrede oynadı, aldığı bütün topları geriye veya yana kullandı, çok nadir şekilde ileriye çıkarken, bizlere bir zamanların Maldonado'sunu hatırlattı. Umarız bir an önce toparlanır. Fenerbahçe'nin yediği goldeki baskı altında bulunan Egemen'e aktardığı pas ise, adeta formsuzluğunun tuzu biberi oldu.

Gökhan Gönül geçen sezonun çok gerisinde başlarken, alışık olduğu Mehmet Topuz'un oyuna girmesiyle adeta kendini buldu, bütün ileriye çıkışlarda etkili oldu.

Sol kanattaki Stoch ise, adeta Fenerbahçe'deki en etkisiz oyununu oynarken, bir diğer yeni transfer Hasan Ali Kaldırım, defansta dikkatli, hücumda ise çok tutuktu.

Nihayetinde Fenerbahçe, tutuk bir akşamdı. Topu kanatlara aktaramadı, uzaktan şut atamadı, rakibi üzerinde yeterince baskı kuramadı.

Maçta akıllarda kalan 3 isim ise, Bekir İrtegün, Christian Baroni ve Dirk Kuyt idi.

Maçın hakemine gelecek olursak,

"Rakibin bütün aldatmacalarına göz yuman, kalecisinin oyundan çalma gayretlerini görmezden gelen ve kartlarına bu kadar cimri böyle hakemlerden, ligimizde ziyadesiyle var. Avrupalı hakemin bir farkı olması gerekti. Ancak biz göremedik."

FENERBAHÇE: 1 - VASLUİ: 1



Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu


Hakemler: Antonio Miguel Mateu Lahoz, Pau Cebrian Deviz, Jon Nunez Fernandez (İspanya)


Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Bekir İrtegün, Egemen Korkmaz, Hasan Ali Kaldırım, Kuyt, Cristian, Mehmet Topal (Dk. 79 Sow), Stoch (Dk. 61 Caner Erkin), Alex, Semih Şentürk (Dk. 46 Mehmet Topuz)


Vaslui: Coman, Milanov, Varela, Charalambous, Salageanu, Antal (Dk. 88 Vasile), Caue, N’Doye, Sanmartean, Stanciu (Dk. 60 Sburlea), Niculae (Dk. 81 Costin)


Goller: Dk. 75 Antal (Vaslui), Dk. 90 Bekir İrtegün (Fenerbahçe)


Sarı Kartlar: Dk. 21 Egemen Korkmaz, Dk. 27 Cristian, Dk. 44 Alex, Dk. 83 Bekir İrtegün (Fenerbahçe), Sburlea (Vaslui)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder