Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

13 Temmuz 2011 Çarşamba

Fenerbahçe tarihinde bugün (13 Temmuz)

13 Temmuz 1986

Fenerbahçe, yeni sezonu törenle açtı.




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, yeni sezonu Anadoluhisarı Spor Akademisi Sahası’nda törenle açtı. Fenerbahçe, sezonun ilk çalışmasını da Teknik Direktör Branko Stankoviç nezaretinde yaptı. Çift kale maçta ise Lukovcan, Tuğrul, Ergun, Abdülkerim, Sedat, Aykut, Pesiç, Önder, İrfan, Şenol ve Kayhan’dan oluşan Lacivert Takım, Yaşar, İsmail, Talat Üzüm, Hasan, Birol, Osman, Müjdat, Panayot, Zafer, Cihan ve Yüksel’den oluşan Sarı Takım’ı 2-1 mağlup etti. Lacivert Takımın gollerini İrfan ve Şenol Çorlu, Sarı Takımın golünü ise Cihan attı.

***

13 Temmuz 1996

Borissia Fulda : 0
Fenerbahçe : 1




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, yeni sezon hazırlıklarını sürdürdüğü Almanya’da oynadığı hazırlık maçında, Murat, İlker (Mustafa Katip Dk.46) Saffet Akbaş, Högh (Sedat Dk.69) Erol (Halil İbrahim Dk.60) Tuncay (Aygün Dk.79) Bülent (Haliloviç Dk.79) Kemalettin (Eyüp Dk.65) Tayfun (Müjdat Dk.69) Tarık (Benhur Dk.65) Özkan (Öner Dk.69) den oluşan kadrosuyla, Almanya’nın Borissia Fulda takımını 1-0 mağlup ederken, golünü Öner (Dk.70) attı.

***

13 Temmuz 1997

Fenerbahçe : 2
AEK : 1




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, yeni sezon hazırlıkları ve kamp çalışmaları için bulunduğu Almanya’da oynadığı son hazırlık maçında, B.Murat, Saffet Akbaş, Högh, Erol, Tayfun, Tarık, Okocha, Mustafa Doğan, Halil İbrahim (Serkan Dk.55) Sabin İlie, (Kubilay Dk.73) Boliç (Saffet Sancaklı Dk.59) dan oluşan kadrosuyla, Yunanistan’ın AEK takımını 2-1 mağlup ederken gollerini Jay Jay Okocha (Dk.17) ve Erol Bulut (Dk.60) AEK’nın golünü ise Nikolaidis (Dk.45) attı.

***

13 Temmuz 2003

Fenerbahçe, Pierre Van Hooıjdonk ile basın önünde sözleşme imzaladı.




Fenerbahçe Spor Kulübü, daha önce resmi sözleşme imzalattırdığı Hollandalı ünlü golcü futbolcu Pierr Van Hooıjdonk ile, Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda basın önünde bir kez daha sözleşme imzaladı. Sözleşme imzaladıktan sonra kısa bir konuşma yapan Hooijdonk, "Fenerbahçe formasını giyeceğim için gururluyum. Bu takıma layık olabilmek için herşeyi yapacağım. Takım arkadaşlarımla biraraya gelmek için sabırsızlanıyorum" dedi. Bu arada yönetici Hakan Bilal Kutlualp, 17 numaralı iki formayı Fenerium'dan satın alıp, Hooijdonk'a armağan etti. Formaların arkasına da Hollandalı oyuncunun çocukları Papa ve Syoney'in isimleri yazıldı.

***

Kaynak : Milliyet arşivleri-kişisel arşiv

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder