Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

12 Temmuz 2011 Salı

Fenerbahçe tarihinde bugün (12 Temmuz)

12 Temmuz 1981

Walltrop : 1
Fenerbahçe: 4




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, yeni sezon hazırlıklarını sürdürdüğü Almanya’da oynadığı ilk hazırlık maçında, Nurettin, Paşa Hüseyin (Mehmet) Güngör, Alpaslan, Erdoğan (Sedat) Onur, Arif, İsa (Müjdat) Osman (Özcan) Bahtiyar, Selçuk (Mustafa) dan oluşan kadrosuyla Almanya 3.Lig takımlarından Walltrop’u 4-1 mağlup ederken gollerini Alpaslan Eratlı (Dk.6) Selçuk Yula (Dk.10 ve 30) Paşa Hüseyin (Dk.11) Walltrop’un golünü ise Schmendinghoff (Dk.52) attı.

***

12 Temmuz 1996

Fenerbahçe, Jay Jay Okocha'yı transfer etti.




Fenerbahçe Spor Kulübü, Almanya’nın E.Frankfurt takımında forma giyen Nijerya Milli Takım futbolcularından Jay Jay Okocha ile 2 yıllık resmi sözleşme imzaladı.

***

12 Temmuz 1996

Victoria Aschaffenburg : 1
Fenerbahçe : 3




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, yeni sezon hazırlıklarını sürdürdüğü Almanya’da oynadığı ikinci hazırlık maçında, Fevzi, Mustafa Katip, Sedat, Erol (Saffet Akbaş Dk.46) Halil İbrahim, Selahattin (Öner Dk.36) Ahmet, Mustafa Doğan (Eyüp Dk.62) Müjdat, Benhur (Haliloviç Dk.65) Aygün (Garip Dk.65) ten oluşan kadrosuyla Almanya 4.Lig takımlarından Victoria Aschaffenburg takımını 2-1 mağlup ederken gollerini Sedat Balkanlı (Dk.33) ve Garip (Dk.75) Victoria Aschaffenburg’un golünü ise Meier (Dk.21) attı.

***

12 Temmuz 2003

Fenerbahçe'nin yeni transferi Hooıjdonk, İstanbul'a geldi.




Fenerbahçe Spor Kulübü’nün Hollanda’nın Feyenoord takımından transfer ettiği Hollandalı ünlü golcü futbolcu Pierr Van Hooıjdonk, İstanbul’a geldi. Özel uçakla Sabiha Gökçen Havalimanı'na inen Hooıjdonk’u yüzlerce taraftar karşıladı. Aşırı izdiham nedeniyle yöneticiler Hooijdonk'u farklı bir yerden çıkardı. Havalimanında kısa bir basın toplantısı düzenleyen Hooıjdonk, "Geçen sezon Şampiyonlar Ligi'nde Fenerbahçe ile yaptığımız maçta taraftarların bana gösterdiği ilgi hoşuma gittiği için Fenerbahçe’yi seçtim. Onlar benim buraya gelişimin sebebidir" diye konuştu.

***

12 Temmuz 2003

Fenerbahçe, Fabio Luciano ile resmi sözleşme imzaladı.




Fenerbahçe Spor Kulübü, Brezilya’nın Corinthians Kulübü’nden transfer ettiği Fabio Luciano ile 3 yıllık resmi sözleşme imzaladı. Luciano, imza töreninde "Fenerbahçe'nin şampiyonluklara alışkın olduğunu biliyorum. Burada çok çalışacağım ve yeni takımımın hak ettiği başarılara ulaşmasına katkıda bulunacağım. Beni Roma da istiyordu ancak buraya gelmemde Parreira'nın büyük etkisi oldu" diye konuştu. İmza töreninde bulunan Fenerbahçe Asbaşkanı Mahmut Uslu ise Van Hooijdonk'a talip olan Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın'ı da eleştirdi. Uslu, "Türk kulüplerinin ekonomik durumları ortada. Tabii ki rekabet yaşanacak. Ancak bunların etik olması gerekiyor. Centilmenlik sadece mağlup olduğunda alkışlamak değildir. Biz şimdiye dek başka bir kulübün talip olduğu oyuncuya gitmedik" dedi.

***

12 Temmuz 2006

Tellstar : 0
Fenerbahçe: 7




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, yeni sezon hazırlıkları ve kamp çalışmaları için bulunduğu Hollanda’da oynadığı ilk hazırlık maçında, Volkan, (Serdar Dk.64) – Serkan, (Kerim Dk.67), Servet, (Mustafa Dk.76 ), Önder, (Can Dk. 64 ), Ümit, (Olcan Dk. 69 )- Mehmet,(Mahmut Dk.46), Deniz, (Uğur Dk.46), Aurelio, (Onur Dk. 67 ), Tümer, (Semih Dk.46 ) – Anelka, (Zafer Dk. 64 ), Tuncay (Murat Dk. )’dan oluşan kadrosuyla, Hollanda’nın Tellstar takımını 7-0 mağlup ederken gollerini Tümer Metin(Dk.7)Nikolas Sebastian Anelka(Dk.29) Tuncay Şanlı (Dk.39) Uğur Boral (Dk.52 ve 73) Semih Şentürk (Dk.57 ve 62) attı. Gençlerbirliği’nden transfer edilen Uğur Boral, Fenerbahçe formasıyla ilk golünü attı.

***

12 Temmuz 2007

Fenerbahçe, Gençlerbirliği OFTAŞ'tan Gökhan Gönül'ü transfer etti.




Fenerbahçe Spor Kulübü, Gençlerbirliği OFTAŞ Kulübü’nün genç futbolcusu Gökhan Gönül ile 4 yıllık resmi sözleşme imzaladı. Gökhan'ın imza töreninde Asbaşkan Mahmut Uslu ve Genel Sekreter Vedat Olcay da yer aldı. Mazisi şampiyonluklarla dolu Fenerbahçe kulübüne gelmekten dolayı mutlu olduğunu ifade eden Gökhan, "Bana kapılarını açan, beni buraya layık gören sayın başkan Aziz Yıldırım ve yönetim kuruluna teşekkürlerimi sunuyorum. Burası şampiyonluklarla dolu bir kulüp. 5 yıldır profesyonel futbolun içindeyim. 3 yılında şampiyonluk yaşadım. Fenerbahçe'de de şampiyonluk yaşamak istiyorum" diye konuştu.

***

Kaynak : Milliyet arşivleri-kişisel arşiv

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder