Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

1 Mayıs 2011 Pazar

Fenerbahçe tarihinde bugün (01 Mayıs)

01 Mayıs 1952

Fenerbahçe : 2
Beşiktaş : 4




Fenerbahçe Futbol Takımı, Profesyonel Lig maçında, Selahattin, Müjdat, Orhan, Nedim, Kamil, Akgün, Fikret, Fahir, Burhan, M.Ali ve Abdullah’tan oluşan kadrosuyla Dolmabahçe Stadı’nda Beşiktaş’a 4-2 mağlup olurken gollerini Fahri Ülgür (Dk. 35) ve Burhan Sargın (Dk. 47) attı.

***

01 Mayıs 1966

Fenerbahçe : 0
Beşiktaş : 0




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Türkiye 1.Futbol Ligi maçında Hazım, Özcan, İsmail, Şeref, Ercan, Ali İhsan, Yaşar, Nedim, Şenol, Birol ve Selim’den oluşan kadrosuyla Mithatpaşa Stadı’nda Beşiktaş ile 0-0 berabere kaldı.

***

01 Mayıs 1977

Fenerbahçe : 3
Bursaspor : 1




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Türkiye 1.Futbol Ligi maçında Adil (Yavuz) Niyazi, Cem, Alpaslan, Yenal, Engin, Zafer, Bülent (Serkan) Aydın, Osman ve Cemil’den oluşan kadrosuyla kendi sahasında Bursaspor’u 3-1 mağlup ederken gollerini, Alpaslan Eratlı (Dk.2), Engin Verel (Dk.37) ve Cemil Turan (Dk.86) Bursaspor’un golünü ise Sedat III (Dk.55) attı.

***

01 Mayıs 1983

Adanaspor : 0
Fenerbahçe: 0




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Türkiye 1.Futbol Ligi 27.hafta maçında Yaşar, Cem, Onur, Alpaslan, Sedat, Arif (Zafer) Mehmet, Müjdat, Mustafa (Özcan) Selçuk ve Önder’den oluşan kadrosuyla deplasmanda Adanaspor ile 0-0 berabere kalırken, ligin 27.haftasını 38 puan ve averajla (liderle aynı puan) 2.sırada tamamladı.

***

01 Mayıs 1994

Fenerbahçe : 8
Samsunspor : 1

Fenerbahçe, lig tarihinin en farklı galibiyetini aldı.




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Türkiye 1.Futbol Ligi 28.hafta maçında Engin, Tayfur, Müjdat, Uche, İlker, Kemalettin, Oğuz, Mecnun, Nielsen (Aygün Dk.71) Aykut ve Bülent’ten oluşan kadrosuyla Samsunspor’u 8-1 mağlup ederken gollerini Bülent Uygun (Dk.1-15-52 ve 57) Kemalettin Şentürk (Dk.40) Mecnun (Dk.72) Aykut Kocaman (Dk.79 ve 80) attı. Fenerbahçe, lig tarihinin en farklı galibiyetini alırken, ligin 28.haftasını liderin 1 puan gerisinde 63 puanla 2.sırada tamamladı.

***

01 Mayıs 2004

Fenerbahçe : 3
Ankaragücü : 1




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Süper Lig 32.hafta maçında Volkan Demirel, Selçuk Şahin, Fabio Luciano, Stephan Tomas, Ali Güneş, Mehmet Yozgatlı (Servet Çetin Dk.90+1) Marco Aurelio, Ümit Özat, Tuncay Şanlı (Semih Şentürk Dk.46) Pierr Van Hooıjdonk, Marcio Nobre’den oluşan kadrosuyla Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda Ankaragücü’nü 3-1 mağlup ederken gollerini Semih Şentürk (Dk.47) ve Pierr Van Hooıjdonk (Dk.53 ve 86 ) Ankaragücü’nün golünü ise Yılmaz (Dk.20) attı. Fenerbahçe, ligin 32.haftasını 73 puanla lider olarak tamamladı.

***

01 Mayıs 2007

PFDK, Fenerbahçeli yöneticilere toplam 3 yıl 7 ay ceza verdi.




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı’nın, Fortis Türkiye Kupası Yarı Final rövanşında oynadığı Beşiktaş maçından sonra açıklamalar yapan Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Asbaşkanlar Ali Koç, Murat Özaydınlı ve Mahmut Uslu’ya, PFDK tarafından toplam 3 yıl 7 ay ceza verildi. Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a 1 yıl hak mahrumiyeti ve 20 bin YTL cezası veren kurul, Federasyon mensuplarına ve hakemlere görsel medya yoluyla hakaret ederek, kişilik haklarına ağır saldırıda bulunduğu gerekçesiyle As Başkan Ali Koç'a 2 yıl men ve 30 bin YTL para cezası verdi. PFDK, Mahmut Uslu'ya sportmenliğe aykırı davranışları yüzünden 1 ay, maçın hakemine hakaret eden ve daha önceden cezası bulunan Murat Özaydınlı'ya ise 6 ay hak mahrumiyeti cezası verdi. Kurul aynı şekilde görsel ve yazılı basın yoluyla sportmenliğe aykırı davranışta bulunduğunu belirlediği Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico'ya 1 maç, stadın otoparkında Beşiktaşlı Ricardinho ile kavga eden futbolculardan Aurelio'ya ise 2 maç ceza verdi. PFDK, ayrıca Fenerbahçe’nin Trabzonspor ile oynayacağı maçın da seyircisiz oynanmasına karar verdi.

***

Kaynak : Milliyet arşivleri-kişisel arşiv

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder