Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

2 Nisan 2011 Cumartesi

Fenerbahçe tarihinde bugün (02 Nisan)

02 Nisan 1967

Galatasaray: 1
Fenerbahçe : 3

Fenerbahçe, 20 Aralık 1964 tarihinde açılan ve iki takım arasında sadece 1 lig maçı oynanan Ali Sami Yen Stadı'nda, Galatasaray'ı ilk defa mağlup etti.




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Türkiye 1.Futbol Ligi maçında Radoviç, Şükrü, Numan, Selim, Ercan, Yılmaz, Yaşar, Nedim, Abdullah, Şeref ve Ogün’den oluşan kadrosuyla Ali Sami Yen Stadı’nda Galatasaray’ı 3-1 mağlup ederken gollerini, Şeref Has (Dk.5), Ogün Altıparmak (Dk.25) ve Yaşar Mumcuoğlu (Dk.52) Galatasaray’ın golünü ise Ergün (Dk.25) attı. 20 Aralık 1964 tarihinde açılan Ali Sami Yen Stadı’nda daha önce 2 maç yapan ve 1 beraberlik (TSYD Kupası) ile 1 mağlubiyet (Türkiye Ligi) alan Fenerbahçe, Galatasaray’ı Ali Sami Yen Stadı’nda ilk kez mağlup etti.

***

02 Nisan 1969

Fenerbahçe : 2
Romanya Milli Takımı : 1




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, İstanbul’da oynadığı özel maçta Yavuz, Şükrü, Numan, Selim, Ercan, Ziya, Yaşar, Fuat, Salim, Nedim ve Can’dan oluşan kadrosuyla Romanya Milli Takımı’nı 2-1 mağlup ederken gollerini golünü Fuat (Dk.37) Yaşar (Dk.82) Romanya Milli Takımı’nın golünü ise Dumitrache (Dk.25) attı.

***

02 Nisan 1972

Faruk Ilgaz, yeniden başkan seçildi.




Fenerbahçe Spor Kulübü kongresi yapıldı. 352 üyenin katıldığı ve başkanlığını Firuzan Tekil’in yaptığı kongrede Faruk Ilgaz 205 oy alarak yeniden başkan seçilirken yeni yönetim kurulu da şu isimlerden oluştu: Faruk Ilgaz (205 oy) Emin Cankurtaran (255 oy) Fikret Kırcan (247 oy) Recai Dıblen (246 oy) Şaban Gazioğlu (241 oy) Ulvi Tümen (227 oy) Bülent Yüksel (226 oy) Nusret Mengü (175 oy) Eşref Aydın (175 oy) Yedek Üyeler : Halit Çetinkaya (88 oy) Hanefi Ulutekin (84 oy)

***

02 Nisan 1978

Fenerbahçe : 1
Adanaspor : 2




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Türkiye 1.Futbol Ligi 22.hafta maçında İvançeviç, Onur (Cem) Coşkun, Emin, Yenal, Antiç,Engin, Önder, Tuna (Aydın) Cemil ve Şevki’den oluşan kadrosuyla kendi sahasında Adanaspor’a 2-1 mağlup olurken golünü Cemil Turan (Dk.81) Adanaspor’un gollerini ise Günay (Dk.77) ve İsa (Dk.79) attı.Fenerbahçe, ligin 22.haftasını 30 puanla lider olarak tamamladı.

***

02 Nisan 1985

Fenerbahçe : 68
Galatasaray: 74

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, Basketbol Erkekler Ligi Final serisinde 2-1 geriye düştü ve Galatasaray, Türkiye Erkek Basketbol Ligi şampiyonu oldu.




Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, Basketbol Erkekler 1.Ligi Play Off Final serisi 3.maçında Aliço 2, Ahmet 4, Efe 21, Necdet 9, Calvin 30, Hakan, Üstün 2 ve Kemal’den oluşan kadrosuyla Galatasaray’a 74-68 mağlup olurken seride 2-1 geriye düştü ve Galatasaray şampiyon oldu.

***

02 Nisan 1989

Fenerbahçe : 2
Karşıyaka : 0




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Türkiye 1.Futbol Ligi 22.hafta maçında Schumacher, İsmail, Nezihi, Müjdat, Şenol Ustaömer, Hakan, Turhan (Durmuş Dk.71) Oğuz, Rıdvan, Hasan, Aykut (Bilal Dk.9) tan oluşan kadrosuyla Fenerbahçe Stadı’nda Karşıyaka’yı 2-0 mağlup ederken ederken gollerini, Oğuz Çetin (Dk.25) ve Rıdvan Dilmen (Dk.38) attı. Aykut Kocaman, karşılaşmanın 9.dakikasında sakatlanarak yerini Bilal’e bıraktı. Fenerbahçe, ligin 22.haftasını 71 puanla lider olarak tamamladı.

***

02 Nisan 1995

Fenerbahçe : 6
Petrolofisi: 2

Sezon başında Bursaspor'dan transfer edilen Frank Pingel, Fenerbahçe formasıyla ligdeki ilk ve son golünü attı.




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Türkiye 1.Futbol Ligi 28.hafta maçında Engin, Uche, Müjdat, Emre, Kemalettin, Oğuz, Bülent, Nielsen, İlker (Feyyaz Dk.73) Aykut (Pingel Dk.78) ve Aygün’den oluşan kadrosuyla Fenerbahçe Stadı’nda Petrolofisi’ni 6-2 mağlup ederken gollerini Aykut Kocaman (Dk.25-35 ve 78) Oğuz Çetin (Dk.50) Feyyaz Uçar (Dk.87 pen.) ve Frank Pingel (Dk.89) Petrolofisi’nin gollerini ise Faruk (Dk.59) ve Nartallo (Dk.73) attı. Sezon başında büyük umutlarla Bursaspor’dan transfer olan ve sakatlanan Frank Pingel, Fenerbahçe formasıyla ilk ve tek golünü attı. Fenerbahçe, ligin 28.haftasını liderin 9 puan gerisinde 54 puanla 4.sırada tamamladı.

***

02 Nisan 2005

Fenerbahçe : 2
Gaziantepspor: 0




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Süper Lig 26.hafta maçında Rüştü Reçber, Ümit Özat, Mehmet Yozgatlı, Serhat Akın (Marcio Nobre Dk.63), Marco Aurelio, Önder Turacı, Alex De Souza, Selçuk Şahin, Deniz Barış, Kemal Aslan ve Nicolas Anelka (Tuncay Şanlı Dk.89)’dan oluşan kadrosuyla Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda Gaziantepspor’u 2-0 mağlup ederken gollerini Ümit Özat (Dk.44) ve Alex De Souza (Dk.89) attı.

***

02 Nisan 2008

Fenerbahçe : 2
Chealse : 1

Fenerbahçe, Avrupa Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final ilk maçında, İngiliz şampiyonu Chealse'nin 22 maçlık yenilmezlik serisini sona erdirdi, Zico yönetiminde, Avrupa Kupalarında Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda namağlup serisini devam ettirdi.




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Avrupa Şampiyonlar Ligi Çeyrek Finali ilk maçında, Volkan Demirel, Önder Turacı, Diego Lugano, Edu Drecena, Gökçek Vederson, Deivid De Souza, Mehmet Aurelio, Maldonado, Uğur Boral (Kazım Kazım Dk.54) Alex De Souza, Mateja Kezman (Semih Şentürk Dk.72) ten oluşan kadrosuyla Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda İngiltere’nin Chealse takımını 2-1 mağlup ederken gollerini Kazım Kazım (Dk.65) ve Deivid De Souza (Dk.81) Chealse’nin golünü ise Deivid De Souza (Dk.13 k.k.) attı.

Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı Teknik Direktörü Arthur Zico, maçın ardından bir basın toplantısı düzenledi. Arthur Zico, başarılarının kişilere maledilmeyeceğini belirtti, “Ben demek yanlış, hep birlikte olan bir şeydir bu” diye konuştu. İki devrede farklı futbol oynadıklarını söyleyen Zico şunları söyledi: “ İlk yarıda rakibe çok oynama şansı verdik. Bu, tansiyondan kaynaklanıyor olabilir. Bu tip takımlara oynama şansı verirseniz, sizi bir anda yıkabilirler. Bunun eşiğinden döndük diyebiliriz. Devre arası iyimser düşündük. Çünkü nefes aldıkça yaşıyorsunuz demektir. Kontra yeme riskimiz de vardı ama kazanmak için risk almak zorundasınız.

Normal skor, maçın bittiği skordur. Elde fırsat varsa bunları değerlendiremiyorsanız bu başarısızlıktır. Rakip bunları değerlendiremedi. Ne mutlu bize. Kariyerimde başarılar olduğundan, bu tip maçları çok yaşadığımdan, tecrübelerimi oyuncularıma daha iyi anlatıyorum. Avantajımız, kazanmaya alışkın olmam ve bu ruhu iyi aktarıyor olmam. Galatasaray 8 sene önce başarılı olduysa, demek ki başarılı bir ruhu vardı. Önemli olan etap etap gidip, öyle başarıya ulaşmak. İki maç arasındaki 5 günlük süre, oyuncuların toparlanması için olumsuz elbette. Cumartesi günü bana yüzde 100 yardımcı olacak arkadaşları oynatacağım. Çünkü şampiyonluğa gidiyoruz. Rövanşta, futboldaki üç sonuçtan ikisi bize yarıyor. Bu galibiyet o nedenle önemli. İkinci maçta 1-0’lık skor onları tur attırır. Ama bir gerçek var ki yenmek için üzerimize gelmeliler.”

***

Kaynak : Milliyet arşivleri - kişisel arşiv

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder