Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

1 Nisan 2011 Cuma

Fenerbahçe tarihinde bugün (01 Nisan)

01 Nisan 1921

Fenerbahçe : 4
Galatasaray: 0




Fenerbahçe Futbol Takımı, İstanbul Ligi maçında Fenerbahçe Stadı’nda Galatasaray’ı 4-0 mağlup ederken gollerini Sabih Arca (2) Zeki Rıza Sporel ve Alaaddin Baydar attı.

***

01 Nisan 1927

Fenerbahçe : 1
Galatasaray: 5




Fenerbahçe Futbol Takımı, İstanbul Ligi maçında Taksim Stadı’nda Galatasaray’a 5-1 mağlup olurken golünü Zeki Rıza Sporel attı.

***

01 Nisan 1950

Fenerbahçe : 2
Beşiktaş : 0

Lefter Küçükandonyadis, Fenerbahçe formasıyla Beşiktaş'a ilk golünü attı.




Fenerbahçe Futbol Takımı, Milli Küme maçında İnönü Stadı’nda Beşiktaş’ı 2-0 mağlup ederken gollerini Lefter Küçükandonyadis attı. Lefter Küçükandonyadis, Fenerbahçe formasıyla Beşiktaş’a ilk golünü attı.

***

01 Nisan 1961

AEK : 2
Fenerbahçe : 4





Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Yunanistan’ın başkenti Atina’da oynadığı özel maçta, Şükrü, Atilla, İsmail, Şeref, Basri, Kadri, Hilmi (Mustafa) Selçuk, Can, Naci (Hüseyin) Lefter (Ergun) ve Yüksel’den oluşan kadrosuyla AEK’yı 4-2 mağlup ederken gollerini Naci (Dk.32) Can (Dk.42 ve 46) ile Yüksel (Dk.65) attı.

***

01 Nisan 1973

Fenerbahçe : 1
Beşiktaş : 0




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Türkiye 1.Futbol Ligi 23.hafta maçında Datcu, Şükrü, Ercan, Levent, Serkan, Ostojiç (Canan) Ziya, Fuat, Osman, Cemil, Nedim (Muharrem) den oluşan kadrosuyla İnönü Stadı’nda Beşiktaş’ı 1-0 mağlup ederken golünü, Osman Arpacıoğlu (Dk.76) attı. Fenerbahçe, ligin 23.haftasını liderin 2 puan gerisinde 34 puanla 2.sırada tamamladı.

***

01 Nisan 1981

Fenerbahçe : 2
Mersin İdmanyurdu: 0




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Türkiye Kupası Çeyrek Final 1.maçında Adem, Müjdat (Hasan) Alpaslan, Erol, Cem (B.Mehmet) Onur, İsa, Sedat, Ali Kemal, Raşit ve Selçuk’tan oluşan kadrosuyla kendi sahasında Mersin İdman Yurdu’nu 2-0 mağlup ederken gollerini Selçuk Yula (Dk.29) ve Raşit Çetiner (Dk.73) attı.

***

01 Nisan 1984

Fenerbahçe : 0
Trabzonspor: 1




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Türkiye 1.Futbol Ligi 26.hafta maçında Yaşar, Erdoğan, Onur, Cem, Sedat (K.Hasan) Müjdat (Önder) Mehmet, Özcan, Arif, Engin ve Repçiç’ten oluşan kadrosuyla kendi sahasında Trabzonspor’a 1-0 mağlup olurken Trabzonspor’un golünü B.Hasan (Dk.89) attı. Fenerbahçe, ligin 26.haftasını liderin 3 puan gerisinde averajla 3.sırada tamamladı.

***

01 Nisan 1986

Galatasaray: 0
Fenerbahçe : 0

Selçuk Yula'nın bir golü ofsayt gerekçesiyle sayılmadı, Fenerbahçe'den Müjdat, Galatasaray'dan ise Erhan Önal kırmızı kart gördü.




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Türkiye 1.Futbol Ligi maçında Nurettin, İsmail (Önder) Abdülkerim, Onur, Erdoğan, Hüseyin, Engin, Pesiç (İlyas) Müjdat, Selçuk ve Şenol’dan oluşan kadrosuyla Ali Sami Yen Stadı’nda Galatasaray ile 0-0 berabere kalırken Fenerbahçe’den Müjdat Yetkiner ile Galatasaray’dan Erhan Önal, 59.dakikada kırmızı kart gördü. Selçuk Yula’nın attığı gol ise ofsayt gerekçesiyle sayılmadı.

***

01 Nisan 1987

Fenerbahçe : 0
Samsunspor : 0

Fenerbahçe, kupadan elenirken maçtan sonra futbolcular arasında kavga çıktı, polis güçlükle engel oldu.




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Türkiye Kupası Çeyrek Final rövanş maçında Lukovcan, İsmail, Hasan, Abdülkerim, Sedat, Pesiç, Müjdat, Önder, Zafer, Kayhan ve Şenol’dan oluşan kadrosuyla Fenerbahçe Stadı’nda Samsunspor ile 0-0 berabere kalırken Fenerbahçeli Zafer Tüzün 5.dakikada penaltı kaçırdı. İlk maçta rakibine deplasmanda 1-0 mağlup olan Fenerbahçe, Türkiye Kupasından elendi. Maçtan sonra her iki takım futbolcuları arasında saha içerisinde kavga çıktı, olayları polis güçlükle engelledi.

***

01 Nisan 2001

Fenerbahçe : 4
Adanaspor : 0




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Süper Lig 26.hafta maçında Rüştü, Mert, Uche, Mustafa Doğan, Ali Güneş, Samuel Johnson, Yusuf Şimşek (Elvir Baliç Dk.63) Celil Sağır, Milan Rapajc (Erhan Albayrak Dk.86) Serhat Akın (Kenneth Andersson Dk.63) ve Haim Revivo’dan oluşan kadrosuyla Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda Adanaspor’u 4-0 mağlup ederken gollerini, Milan Rapajc (Dk.15 pen ve Dk.48) ile Ali Güneş (Dk.29 ve 88) attı. Fenerbahçe, ligin 26.haftasını 61 puanla lider olarak tamamladı.

***

01 Nisan 2007

Fenerbahçe : 2
Ankaraspor : 1




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Turkcell Süper Lig 26.hafta maçında Serdar Kulbilge, Ümit Özat (Uğur Boral Dk.88), Mehmet Yozgatlı (Deivid De Souza Dk.46) Mateja Kezman, Tuncay Şanlı, Mehmet Aurelio, Alex De Souza, Deniz Barış (Tümer Metin Dk.76) Serkan Balcı, Diego Lugano ve Edu Drecena’dan oluşan kadrosuyla Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda Ankaraspor’u 2-1 mağlup ederken gollerini Alex De Souza (Dk.44) ve Tuncay Şanlı (Dk.72) Ankaraspor’un golünü ise Gökçek Vederson (Dk.21 pen.) attı.

***

01 Nisan 2008

Arkasspor : 0
Fenerbahçe: 3

Fenerbahçe Erkek Voleybol Takımı, tarihinde ilk defa Türkiye Kupası'nı kazandı.




Fenerbahçe Erkek Voleybol Takımı, Voleybol Erkekler Türkiye Kupası Final serisi rövanş maçında Barış, Arslan, Grbiç, Canas, Coskoviç, Hakan, Ali, Kadir ve Emre’den oluşan kadrosuyla İzmir’de Arkasspor’u 3-0 mağlup etti. İlk maçta rakibine İstanbul’da 3-1 mağlup olan Fenerbahçe, tarihinde ilk defa Voleybol Erkekler Türkiye Kupası’nı kazandı.

***

01 Nisan 2008

Arthur Zico, Chealse maçı öncesi basın toplantısı düzenledi.




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı Teknik Direktörü Arthur Zico, Avrupa Şampiyonlar Ligi Çeyrek Finalinde Chealse ile oynayacağı ilk maç öncesi Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda bir basın toplantısı düzenledi. Arthur Zico, rakiplerine saygı duyduklarını ancak her dakika golü düşünen, her dakika atak yapmak isteyen bir takım olarak sahaya çıkacaklarını belirtti.

Şükrü Saracoğlu Stadı’nda gazetecilerin karşısına çıkan Zico'nun basın toplantısında izdiham yaşandı, toplantı salonunda yer kalmadı. Çeyrek finale hak ederek geldiklerini belirten Zico, “Şu ana kadar yaptıklarımız, yapacaklarımızı gösterir. Elbetteki Chelsea’yı beğeniyorum. Kadrosunda çeşitli milli takımlardan kaliteli oyuncular var. Üstelik buralara gelmeye alışmış bir takım. Demek oluyor ki, beğenilmesi ve dikkat edilmesi gereken bir takım” ifadesini kullandı. Zico, Chelsea’nın 4, Fenerbahçe’nin ise ilk kez çeyrek final oynayacağının hatırlatılması üzerine, “Şampiyonlar Ligi’nde tecrübe önemli, fakat daha fazla önemli olan nokta, saha içinde maçı istemenizdir. Biz bunu gösterdik. İsminiz, formanız çok fazla işe yaramıyor. Önemli olan saha içindeki mücadelenizdir” dedi.

Zico, Chelsea defansının çok zorlu olduğunu, ancak kendilerinin de çok etkili bir forvete sahip bulunduklarını vurgularken, “Etkili bir forvetle etkili bir defansın karşılaşması olacak. Umarım biz kazanırız” diye konuştu. Zico, Fenerbahçe’nin eski futbolcularından Anelka’nın harika bir oyuncu olduğunu ifade ederek, “Takımımda kalmasını isterdim, ama o istemedi. Şu anda Chelsea’de olması da onun ne kadar kaliteli olduğunu gösteriyor” diye konuştu.

***

Kaynak : Milliyet arşivleri-kişisel arşiv

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder