Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

27 Şubat 2011 Pazar

Fenerbahçe tarihinde bugün (27 Şubat)

27 Şubat 1964

MTK Budapeşte : 2
Fenerbahçe : 0




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Avrupa Kupa Galipleri Kupası Çeyrek Final (3.tur) ilk maçında Hazım, Özcan, İsmail Kurt, Ali İhsan, Özer, Şeref, Ogün, Mustafa, Şenol, Hüseyin ve Aydın’dan oluşan kadrosuyla Macaristan’ın MTK Budapeşte takımına deplasmanda 2-0 mağlup oldu.

***

27 Şubat 1966

Galatasaray: 0
Fenerbahçe : 0




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Türkiye 1.Futbol Ligi 20.hafta maçında Hazım, Özcan, İsmail, Şeref, Ercan, Ali İhsan, Ogün, Yaşar, Nedim, Selim ve Aydın’dan oluşan kadrosuyla Mithatpaşa Stadı’nda Galatasaray ile 0-0 berabere kalırken ligin 20.haftasını liderin 12 puan gerisinde 5.sırada tamamladı.

***

27 Şubat 1974

Fenerbahçe : 3
Trabzonspor: 2

Fenerbahçe, Türkiye Kupası'nda Yarı Finale yükseldi.




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Türkiye Kupası Çeyrek Final rövanş maçında Datcu, Timuçin, Niyazi, Ziya, Serkan (İhsan) Mustafa, Ersoy, Alpaslan, Cemil, Osman, Ender (Selahattin) den oluşan kadrosuyla İnönü Stadı’nda Trabzonspor’u 3-2 mağlup ederken gollerini, K.Turgay (Dk.45 k.k.) Osman Arpacıoğlu (Dk.69) ve Cemil Turan (Dk.84) Trabzonspor’un gollerini ise Kadir (Dk.37 pen.) ve Hüseyin (Dk.64) attı. İlk maçta deplasmanda rakibiyle 0-0 berabere kalan Fenerbahçe, Türkiye Kupasında yarı finale yükseldi.

***

27 Şubat 1993

Fenerbahçe : 3
Altay : 1

1988-89 sezonunda Fenerbahçe'ye transfer olan Turhan Sofuoğlu, Fenerbahçe formasıyla ligdeki son golünü attı.




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Türkiye 1.Futbol Ligi maçında Engin, Nuri, Müjdat, Semih, İlker (İsmail Dk.88) Ümit, Hakan (Turhan Dk.84) Oğuz, Novak, Tanju ve Aykut’tan oluşan kadrosuyla Fenerbahçe Stadı’nda Altay’ı 3-1 mağlup ederken gollerini, Tanju Çolak (Dk.10), Oğuz Çetin (Dk.21) ve Turhan Sofuoğlu (Dk.87) Altay’ın golünü ise Reha Kapsal (Dk.82 pen.) attı. Turhan Sofuoğlu, Fenerbahçe formasıyla ligdeki son golünü attı.

***

27 Şubat 2000

Gaziantepspor : 5
Fenerbahçe : 1

Kemalettin Şentürk, Elvir Boliç ve John Leshiba Mosheau, süresiz kadro dışı bırakıldı.




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Türkiye 1.Futbol Ligi 22.hafta maçında Rüştü, Alpay, Johnson, Serkan, Tayfun, Ogün (Güvenç Dk.88) Kemalettin, Mosheau (Ömer Dk.55) Abdullah, Boliç, ( Preko Dk.55) ve Moldovan’dan oluşan kadrosuyla deplasmanda Gaziantepspor’a 5-1 mağlup olurken golünü Viorel Moldovan (Dk.74 pen.) Gaziantepspor’un gollerini ise Oktay Derelioğlu (Dk.16-47-51 ve 79) ile İbrahim Üzülmez (Dk.50) attı. Kemalettin Şentürk, 40.dakikada kırmızı kart gördü. Fenerbahçe, ligin 22.haftasını liderin 18 puan gerisinde 39 puanla 3.sırada tamamladı. Fenerbahçe Teknik Direktörü Turhan Sofuoğlu, 8.maçında ilk defa mağlup oldu.

***

27 Şubat 2008

Galatasaray : 2
Fenerbahçe : 1

Hakem Cüneyt Çakır, Diego Lugano, Gökhan Gönül ve Volkan Demirel'i kırmızı kartla oyun dışı bıraktı. Özellikle Gökhan Gönül'e gösterdiği ikinci sarı (kırmızı kart) skandal olarak değerlendirildi.




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Fortis Türkiye Kupası Çeyrek Final Rövanş maçında, Volkan Demirel, Diego Lugano, Gökçek Vederson, Mateja Kezman (Önder Turacı Dk.75), Mehmet Aurelio, Alex De Souza, Selçuk Şahin (Semih Şentürk Dk.64), Uğur Boral (Yasin Çakmak Dk.27), Edu Drecena, Gökhan Gönül ve Deivid De Souza’dan oluşan kadrosuyla Ali Sami Yen Stadı’nda Galatasaray’a 2-1 mağlup olurken golünü Gökhan Gönül (Dk.67) Galatasaray’ın gollerini ise Hakan Şükür (Dk.4) ve Ümit Karan (Dk.89) attı. İlk maçta rakibiyle Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda 0-0 berabere kalan Fenerbahçe, Fortis Türkiye Kupası’ndan elenirken maçın hakemi Cüneyt Çakır, Fenerbahçeli Lugano ve Gökhan Gönül’e çıkardığı haksız kırmızı kartlarla büyük tepki çekti. Özellikle Gökhan Gönül taç atışına hazırlanırken top toplayıcıların sahaya ikinci top atması üzerine atışı geciktirdiği gerekçesiyle ikinci sarı karttan çıkardığı kırmızı kart dikkat çekiciydi. Ayrıca Volkan Demirel, maçın uzatma dakikalarında Galatasaraylı Linchol’ün küfürüne karşılık verdiği için kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Maçta ayrıca Alex De Souza, Selçuk Şahin, Semih Şentürk, Gökhan Gönül, Volkan Demirel, Diego Lugano, Edu Drecena ve Deivid De Souza da sarı kart gördü.

Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı Teknik Direktörü Arthur Zico, maçın ardından bir basın toplantısı düzenledi. Zico, maçın hakemi Cüneyt Çakır'ı, kapasitesiz ve otoritesiz olarak değerlendirdi. Zico, "Kusura bakmayın ama ben sahada kararlar veren kişiyi hakem olarak görmüyorum. Maç içerisinde büyük bir mücadele sergileyen futbolcularımı kutluyorum. Erkekler gibi mücadele ettiler. Bu tip maçları kaldıramayacak hakemleri bu maçlara vermesinler. Bu hakem bu maçı kaldıramayacağını baştan belli etti. Bu hakem bir futbol hakemi olduğunu unuttu. Ev sahibi takım lehine kararlar verdi. Gökhan gibi parlayan bir futbolcunun, bu tip şekilde cezalandırılmasını gördüm ve Gökhan adına üzülüyorum. Bir top toplayıcı çocuk yüzünden atıldı. Bu tip örnekleri gördükten sonra Türk Futbolu adına üzülüyorum" dedi.

Zico, 40 yıldır futbolun içinde olduğunu ilk defa bulunduğum bir takımın 14 oyuncunun 10'una sarı kart çıkıyor ve bunun yanında 3 kırmızı kart görüyorum. Türk futbolu niye ilerlemiyor diye düşünüyorum. Kendi evinde oynayan takımların lehine kartlar çıkıyor ve Türk futbolcusu Avrupa'ya gidince böyle şeyler olmuyor ve şaşırıyor. Galatasaray'ın hakem kararlarına ihtiyacı yok. Kusura bakmayım ama ben bugün sahada kararlar veren kişiyi hakem olarak görmüyorum. Kapasitesi ve otoritesi olmayan bir insan. Tekrardan okuluna dönmesi ve bir şeyler öğrenmesi gerekiyor. Başka değinmemiz gereken konu ise bu tip kapasitesiz bir hakemi bu maça verenler. Bu insanların da okula gitmeleri gerekiyor. Burada nasıl elendiğimizi herkes gördü. Bizim takımımızın başı diktir. Önümüzdeki 2 kulvara kilitlenmeliyiz. Savaştığımız sürece başarılar bizim olacaktır" ifadelerini kullandı.

Zico, "Turu geçseydik de aynı yorumları yapardım. Eğer iki senelik süre zarfında beni biraz tanıdıysanız, benim nasıl bir yorum yapacağımı bilirsiniz. Ben futbolu seviyorum. Ben hakem hatasıyla maç kazanacaksam içim rahat etmez. Hakem hatasıyla kazansaydık ben ne olursa olsun söylerim. Ben yalnış bir kararla kazanırsam, ne kazanacağım ki?" dedi.

Fenerbahçe Spor Kulübü 2.Başkanı Nihat Özdemir, Fortis Türkiye Kupası Çeyrek Final rövanşında Galatasaray’a 2-1 mağlup ettikleri maçın ardından açıklamalarda bulundu. Nihat Özdemir, hakem Cüneyt Çakır'ın, karşılaşmayı adeta katlettiği belirterek , "Geçen yıl, herkesin hatırlayacağı üzere, kendi sahamızda Beşiktaş ile 1-1 berabere kaldığımız maçı yöneten hakem Selçuk Dereli de o karşılaşmayı katletmiş, bize çok büyük zararlar vermişti. Bugünkü maçın hakemi de maalesef maçı çığrından çıkartmıştır. Televizyon başında ve tribünde izleyen hiç kimse maçtan zevk almadı. Biz de elenmiş olduk."

Özdemir, maçta kırmızı kart gören futbolcuları Lugano'nun gördüğü 2. sarı kartta, hakemin doğru ve yerinde bir karar verdiğini dile getirerek, "Ama gördüğü ilk sarı kart nedensizdi. Gökhan'ın atılmasına neden olan 2. sarı kartta ise Gökhan elindeki topla taç atışını kullanacakken, top toplayıcı, ikinci topu sahaya attı. Gökhan da elindeki topu bıraktı ve 2. sarı karttan oyun dışında kaldı. Aynı hareketi daha sonra Alex yaptı ama O’na kart göstermedi" dedi. Rakip takım oyuncusu Lincoln'ün, kalecileri Volkan'a çok kötü küfürler ederek onu tahrik ettiğini de belirten Özdemir, "Bu olay hakemin gözü önünde olmasına rağmen, çıkan tartışmada kalecimize kırmızı kart gösteriliyor. Bu tip hakemler Türk futbolundan temizlenmedikçe, Türk futbolunun bir yere varması mümkün değildir. Futbol Federasyonu ve MHK yeni göreve geldi. Onlar için birşey söylemiyorum ama Selçuk Dereli gibi, bu maçı yöneten hakem gibi hakemler, Türk hakemliğinden mutlaka temizlenmelidir. Biz, bu maçı yöneten hakemi bir daha maçlarımızda görmek istemiyoruz. Seyircimizin bu hakeme karşı göstereceği tepkiyi biz önleyemeyiz. Bu tür olaylar Fenerbahçe'ye büyük zararlar vermekte ve biz bundan büyük hicap duymaktayız" diye konuştu.

***

Kaynak : Milliyet arşivleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder