Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

26 Şubat 2011 Cumartesi

Fenerbahçe : 2 - Kasımpaşa : 0 (Spor Toto Süper Lig 23.hafta maçı)



Fenerbahçe için kâğıt üzerinde kolay ama reelde bir o kadar da zor bir maçtı..

Tecrübesi geçen yıllarla sabitttir..

Geçtiğimiz sezon derbilerde rakiplerini sürklase ederken, zorluk derecesi nisbeten daha az olan maçlarda hovardaca dağıtılan puanların cezasını sezon sonunda çekmişti bütün Fenerbahçe camiası..

Mesela içeride berabere biten Diyarbakırspor maçı, kaybedilen Kasımpaşa ve Bursaspor maçı, yine deplasmanda berabere biten Manisaspor maçı gibi maçlardı Fenerbahçe'ye şampiyonluğu kaybettiren.

Bu akşamki rakip Kasımpaşa da tıpkı geçtiğimiz sezonki o "iş kazalarına" sebebiyet verecek nitelikte bir takımdı.

Fenerbahçe'nin son 6 maçını da galibiyetle kapatması futbolculara ne kadar büyük bir özgüven getirmişse, rakipler için de ekstra bir motivasyon unsuruydu hiç kuşkusuz. Kaldı ki Kasımpaşa'nın ligde bulunduğu konum itibariyle şiddetle puana ihtiyacının olduğunu da gözönüne alırsak, Fenerbahçe'nin işinin hiç te kolay olmadığı belli olacaktı.

Nitekim maç ta bu öngörüye yakın bir oyun formatıyla başladı.

Fenerbahçe defansına baskı yapmayan Kasımpaşalı oyuncular, top orta sahaya geçtiğinde bir topa 3 kişi basarak Fenerbahçeli futbolcuların topla buluşmasına engel oluyorlar, özellikle Alex ve Dia'nın koşu yollarını kapatacak hamleler yapıyorlardı.

Son haftaların formda ismi Mehmet Topuz'un özellikle maçın ilk yarısındaki durgun futboluna karşılık Gökhan Gönül'ün hücumlarda yanlız kalması, orta sahada Emre Belözoğlu'nun geçtiğimiz haftalardaki futbolunun uzağında bir görüntü sergilemesi Fenerbahçe'yi ofansif anlamda yetersiz kılarken, özellikle Volkan Demirel'in maçın ilk periyodunda çıkardığı çok net bir pozisyon da aynı zamanda maçın kontrolünün kaybolmasına engel oluyordu.

Fenerbahçe'nin her zorlandığı dönemde ortaya çıkan Alex, bu akşam da yine "şapkadan tavşan" çıkardı adeta..

Gol dakikasına kadar pozisyona girmekte zorlanan Fenerbahçe, Alex'in muhteşem frikiği ile üstünlüğü ele alırken, hemen akabinde Yobo'nun çok acemice sebep olduğu penaltıda adeta ecel terleri döktü.

Bereket ki Volkan Demirel, Yobo'nun bu hatasını bertaraf etti. Sonrasında çıkardığı 2net pozisyon da bonus oldu.

Niang'ın sert futbol karşısındaki çaresizliğinin yanısıra Dia'nın muhteşem kanat atakları, Andre Santos'un haftalar geçtikçe kendisini daha bir "Brezilyalı milli" olarak kabul etmesi, Lugano'nun kusursuz futbolu bu akşamın bir başka öne çıkan yönlerindendi.

Selçuk Şahin'in orta sahada toparlayıcı futbolunun yanısıra maçın son dakikasında yaşadığı talihsiz sakatlık, belki de şu anda Fenerbahçe'yi bekleyen en büyük sorun olarak duruyor karşımızda..

Umuyoruz ki Selçuk, bir an önce sahalara döner.. Çünkü bu takımın Selçuk'a çok büyük ihtiyacı var.. Zira O'nun olmadığı dönemlerde Fenerbahçe'nin nasıl sıkıntılar yaşadığını hep birlikte gördük. Maç kazanırken bile zorlanan, savunmada sıkıntı yaşayan bir Fenerbahçe, dileriz ki Selçuk'un olmadığı haftalarda seriyi bozmaz..

Şimdi önümüzde en az Kasımpaşa maçı kadar zor bir maç var..

Deplasmanda oynanacak Gençlerbirliği maçı, hem rakibin konumu itibariyle hem de artık Fenerbahçe'nin elinde bulundurduğu 7 maçlık seriyi "ilk bozan" takım olma hevesi, bundan sonraki her hafta için ayrı bir motivasyon nedeni olacaktır rakipler adına..

Umarız bu seri, gidebildiği kadar ileriye gider..

Maçın hakemi Halis Özkahya'ya gelince;

Özellikle Dia'ya maçın ilk yarısında yapılan kasti harekete faul bile çalmaması, Halis Özkahya'nın geçen yıllarla birlikte zerre kadar kendisini geliştirmediğinin en açık deliliydi. Rakibi sakatlamaya yönelik yapılan bu kasti hareketi bir hakem nasıl "faul olarak bile" değerlendirmez, şaşılacak bir durum. Kart çıkarmaması da cabası.. Penaltı pozisyonunda ise doğru bir karar verdi.

STAT: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
HAKEMLER: Halis Özkahya, Ekrem Kan, Serhan Malkoç

FENERBAHÇE: Volkan, Gökhan Gönül, Yobo, Lugano, Andre Santos, Mehmet Topuz, Selçuk (Dk. 87 Gökay), Emre (Dk. 73 Cristian), Dia (Dk. 68 Özer), Alex, Niang
KASIMPAŞA: Fırat, Özgür, Robledo, Luiz Henrique, Ergün, Dimitrov, Keller, Sancak (Dk. 59 Korhan), Halil (Dk. 73 Şahin), Varela (Dk. 65 Gökhan), Azar.

GOLLER: Dk. 32 Alex, Dk. 55 Dia (Fenerbahçe)
SARI KARTLAR: Dk. 34 Sancak (Kasımpaşa), Dk. 43 Yobo (Fenerbahçe)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder