Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

14 Aralık 2010 Salı

Fenerbahçe tarihinde bugün (14 Aralık)

14 Aralık 1934

Fenerbahçe : 1
Beşiktaş : 0




Fenerbahçe Futbol Takımı, İstanbul Ligi maçında Şeref Stadı’nda Beşiktaş’ı 1-0 mağlup ederken golünü Namık Erbay attı.

***

14 Aralık 1941

Fenerbahçe, Ortadoğu Karması ile özel bir maç yaptı,Cihat Arman penaltı kurtardı, maç içerisinde hakem ve rakip takım oyuncuları, Cihat Arman'ı tebrik etti.




Fenerbahçe Futbol Takımı,İngilizlerin Türk halkına sempati duyulması amacıyla İstanbul’a gönderdiği İngiliz Ortadoğu Karması takımı ile özel bir maç yaparken kaleci Cihat Arman, bir penaltı kurtardı. Cihat Arman'ın kurtardığı penaltı sonrası, maçı yöneten hakem ve rakip takım oyuncuları, Cihat Arman'ı tebrik ettiler.

***

14 Aralık 1946

Fenerbahçe : 2
Beşiktaş : 1




Fenerbahçe Futbol Takımı, İstanbul Ligi maçında Fenerbahçe Stadı’nda Beşiktaş’ı 2-1 mağlup ederken gollerini, Naci Bostancı ve Erol Keskin attı.

***

14 Aralık 1980

Fenerbahçe : 5
Boluspor : 0




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Türkiye 1.Futbol Ligi 12.hafta maçında Adem, Onur (Müjdat) Erol, Alpaslan, Cem, Hasan, Sedat, İsa, Tuna (Mustafa) Raşit ve Selçuk’tan oluşan kadrosuyla kendi sahasında Boluspor’u 5-0 mağlup ederken gollerini, Hasan Yıldızeli (Dk.17) İsa Ertürk (Dk.48 ve 65) Selçuk Yula (Dk.68) ve Erol Togay (Dk.89) attı. Fenerbahçe, ligin 12.haftasını liderin 2 puan gerisinde 17 puanla 2.sırada tamamladı.

***

14 Aralık 1997

Fenerbahçe : 7
Şekerspor : 0




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Türkiye 1.Ligi 16.hafta maçında Rüştü, Mustafa Doğan, Uche, Högh, Tayfun, Tuncay, Kemalettin, Okocha, Saffet Sancaklı, Sabin İlie, Murat, Taner ve Boliç’ten oluşan kadrosuyla Fenerbahçe Stadı’nda Şekerspor’u 7-0 mağlup ederken gollerini Uche (Dk.13), Tuncay Akgün(Dk.35) Saffet Sancaklı (Dk.54-76 –pen. 88) - Sabin İlie (Dk. 66) Elvir Boliç(Dk. 73 pen.) attı. Sezon başında transfer edilen Sabin İlie, Fenerbahçe formasıyla ligdeki son golünü attı. ( Fenerbahçe’de forma giydiği 12 lig maçında toplam 3 gol attı. ) Fenerbahçe, ligin 16haftasını en yakın rakibinin 6 puan önünde lider olarak tamamladı.

***

14 Aralık 1999

Pendikspor : 2
Fenerbahçe : 1

Fenerbahçe, Türkiye Kupası'ndan elendi, Rüştü Reçber saldırıya uğradı.




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Türkiye Kupası 3.tur maçında Rüştü, Erkan, Ogün (Serkan Dk.72) Alpay, Abdullah, Kemalettin, Güvenç, Metin Diyadin, Mosheau, Boliç ve Tufan’dan oluşan kadrosuyla deplasmanda Pendikspor’a 2-1 mağlup olurken golünü Metin Diyadin (Dk.32) Pendikspor’un gollerini ise Seçkin (Dk.50) ve Mustafa (Dk.57 pen.) attı. Fenerbahçe, bu skorla Türkiye Kupasından elendi.

Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı’nın, Türkiye Kupası 3.turunda Pendikspor’a 2-1 mağlup olarak kupadan elenmesi üzerine Dereağzı Tesisleri’ne gelen taraftarlar, kaleci ve kaptan Rüştü Reçber başta olmak üzere futbolcuları tartakladı.

***

14 Aralık 2002

Fenerbahçe : 0
Göztepe : 0

Oğuz Çetin, Fenerbahçe'nin başında ilk maçına çıktı.




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Süper Lig 17.hafta maçında Oğuz, Fatih, Ümit Özat, Mustafa Doğan, Hakan, Johnson, Ceyhun (Semih Dk.75) Abdullah, Rapajc (Ali Akdeniz Dk.82) Tuncay, Serhat’tan oluşan kadrosuyla Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda Göztepe ile 0-0 berabere kaldı. Oğuz Çetin, Fenerbahçe Teknik Direktörü olarak ilk maçına çıktı.

***

14 Aralık 2006

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a, TFF PFDK tarafından 1 yıl hak mahrumiyeti ve 20 bin YTL.para cezası verildi, Fenerbahçe resmi internet sitesinin haberi, Aziz Yıldırım'ın gülen resmi ile duyurması manidardı.




Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a, 29 Kasım 2006 tarihinde düzenlediği basın toplantısında söylediği "Bu kadar pisliğe batmış bir ortamın altından federasyon kalkamaz. Çünkü işin içinde onlar var, onların olduğu yerde temizlik olmaz" sözleri nedeniyle sevkedildiği PFDK tarafından 1 yıl hak mahrumiyeti ve 20 bin YTL. para cezası verildi. Kuruldan yapılan yazılı açıklamada, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın 29 Kasım 2006 tarihinde yaptığı basın toplantısında sarf ettiği, "Bu kadar pisliğe batmış bir ortamın altından federasyon kalkamaz. Çünkü işin içinde onlar var, onların olduğu yerde temizlik olmaz" şeklindeki sözlerinin federasyon ve mensuplarını küçük düşüren, onları hedef göstererek toplum husumetine maruz bırakan ve kişilik haklarına ağır saldırı teşkil ettiği gerekçesiyle bu cezanın verildiği bildirildi.

Fenerbahçe Spor Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, Başkan Aziz Yıldırım’a PFDK tarafından verilen 1 yıllık hak mahrumiyeti cezası verilmesi üzerine bir açıklama yaptı. Şekip Mosturoğlu, Aziz Yıldırım'a verilen cezanın son derece ağır olduğunu belirtti. Mosturoğlu, bir hukukçu olarak cezayı açıklamakta zorluk çektiğini belirterek, "Salı günü yönetim kurulu toplantısı sırasında 3 maç seyircisiz oynama cezası verildiğini öğrenmiştik. Bu sırada da başkanımıza 1 yıl ceza verileceğini dile getirmişlerdi. Ertesi gün de basında bu yayınlandı. Baktığınızda bugün verilen kararın daha önceki bir tarihte alındığı düşündürüyor. Bu çok ilginç" dedi. PFDK ve Tahkim Kurulu'nun bir yıldır Fenerbahçe Kulübü aleyhine verdiği kararların benzer kararlardan daha ağır olduğunu söyleyen Mosturoğlu, şöyle devam etti:
"Bu, söylemleri teyit eden yeni bir karar. Bu eyleme bu cezanın son derece ağır olduğunu düşünüyorum. Avrupa uyum yasalarıyla ifade özgürlüğünün bu kadar genişletildiği bir ülkede, Futbol Federasyonu ile ilgili eleştirilerin ve yorumların bu tip cezalarla cezalandırılması, ifadenin cezalandırılmasıdır."

Kaynak : Milliyet arşivleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder