Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

13 Aralık 2010 Pazartesi

Fenerbahçe tarihinde bugün (13 Aralık)

13 Aralık 1958

Fenerbahçe : 2
Karagümrük : 1




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, hazırlık maçında Şükrü, Nedim, Seraceddin (Necmi) Necdet, Osman, Avni, Mustafa, Ergun, Yüksel, Hüseyin ve Niyazi’den oluşan kadrosuyla Karagümrük’ü 2-1 mağlup ederken gollerini Avni (Dk.6) ve Ergun (Dk.66) attı.

***

13 Aralık 1967

Zonguldakspor : 0
Fenerbahçe : 1




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Türkiye Kupası 1.tur 1.maçında Ali, Numan, Levent, Selim (Yaşar) Ercan, Ziya, Ogün, Fuat, Nedim, Birol ve Abdullah’tan oluşan kadrosuyla deplasmanda Zonguldakspor’u 1-0 mağlup ederken golünü Ogün Altıparmak (Dk.51) attı.

***

13 Aralık 1978

Fenerbahçe : 1
Eskişehirspor: 0




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Türkiye Kupası 6.tur ilk maçında İvançeviç, Erhan (İsmail) Erol, Cem, Yenal, Tuna, Önder, Engin, Ali Kemal, Raşit ve İbrahim’den oluşan kadrosuyla kendi sahasında Eskişehirspor’u 1-0 mağlup ederken golünü, Erol Togay (Dk.44 pen.) attı.

***

13 Aralık 1991

Fenerbahçe : 94
Beşiktaş : 86




Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, Basketbol Erkekler 1.Ligi maçında Cenk 3, Kemal, Levent 25, Hüsnü 17, Richard 36, M.Ali 6, Güray 4 ve Aliço 3’dan oluşan kadrosuyla Beşiktaş’ı 94-86 mağlup etti.

***

13 Aralık 1995

Fenerbahçe : 6
Kocaelispor: 5

Fenerbahçe, Türkiye Kupası'nda Çeyrek Finale yükseldi.




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Türkiye Kupası 6.tur maçında Rüştü, İlker, Uche (Emre Dk.30) Högh, Erol, Tayfun, Serkan (Aykut Dk.58) Kemalettin (Aygün Dk.90) Bülent, Atkinson ve Boliç’ten oluşan kadrosuyla Fenerbahçe Stadı’nda Kocaelispor ile 1-1 berabere kalırken golünü Aykut Kocaman (Dk.92) Kocaelispor’un golünü ise Osman (Dk.114) attı. Maçın normal süresi 0-0 berabere bitti. Rakibini penaltı atışları sonucu 5-4 ile mağlup eden Fenerbahçe, Türkiye Kupasında Çeyrek Finale yükseldi. Fenerbahçe’nin penaltılarını Bülent, Erol, Högh, Atkinson ve Tayfun gole çevirirken Boliç ise kaçırdı.

***

13 Aralık 2003

Fenerbahçe : 2
Denizlispor: 0




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Süper Lig 16.hafta maçında Volkan Demirel, Ali Güneş, Luciano, Tomas, Petkov (Aurelio Dk.46) Rebrov, Ümit Özat, Selçuk Şahin, Tuncay Şanlı, Pierr Van Hooıjdonk, Serhat (Yusuf Şimşek Dk.88) ten oluşan kadrosuyla Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda Denizlispor’u 2-0 mağlup ederken gollerini Tuncay Şanlı ( Dk.57) ve Serhat Akın ( Dk.72 ) attı.

***

13 Aralık 2006

Fenerbahçe : 2
E.Frankfurt: 2

Fenerbahçe, UEFA Ligi'nde grubunu 3.sırada tamamladı ve üst tura yükseldi.Semih Şentürk, olası bir maç tekrarını önledi.




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, UEFA Kupası grup 4.maçında Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda Almanya’nın E.Frankfurt takımıyla 2-2 berabere kalırken gollerini Tuncay Şanlı (Dk.63) ve Semih Şentürk (Dk.82) attı. Fenerbahçe, grubunu 3.bitirerek UEFA Kupası’nda 3.tura yükseldi. Mateja Kezman sarı kart görerek cezalı duruma düştü. Semih Şentürk, sarı kartı olduğu halde hakemin ikinci sarı kart gösterip kırmızı kartını göstermemesi üzerine hakemi ikaz ederek kırmızı kartla oyun dışı kaldı ve olası bir kural hatasının önüne geçti.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Arthur Zico, UEFA Kupası grup 4.maçında Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda Almanya’nın E.Frankfurt takımıyla 2-2 berabere kalarak bir üst tura yükseldikleri maçın ardından bir basın toplantısı düzenledi. Arthur Zico, futbolcularının mücadele azmini takdirle karşıladığını söyledi. E.Frankfurt’un 2 golünü de atan Takahara'nın çok iyi iki kafa golü attığını söyleyen Zico, "Onu durdurabilmek için çalıştık ama bu tip oyuncular defansın dengesini bozar. Keşke Dünya Kupası'nda da böyle oynasaydı. Ancak burada futbolcularımın da hakkını yememeliyim. Yenik duruma düştüğümüz andan itibaren büyük mücadele verdiler, sadece kazanmayı düşündüler. Yenilgiyi hiç kabullenmediler" diye konuştu. "Eğer sahadan turu kaybetmiş şekilde ayrılsaydık, futbolun en büyük haksızlığını görecektik" ifadesini kullanan Brezilyalı çalıştırıcı, maçın son anına kadar futbolcularının mükemmel bir azim gösterdiğini savundu. Sarı - lacivertlilerin teknik patronu, beraberlik golünü atan ve kırmızı kart gören Semih'i savunarak şöyle konuştu: "Semih'in ikinci sarı kartı görmesini gereksiz buldum. Ancak böyle bir maçta bunu normal karşılıyorum. Kritik durumda maça girip, kendini göstermek için mücadele verdi. Önemli olan, turda payının olmasıydı. Bunu da başardı." Zico, "100. yılda lig mi kupa mı daha ön planda tutuluyor?" sorusuna, "Fenerbahçe mücadele ettiği her kupada sonuna kadar gitmeli. Hiçbir zaman kupa seçemez. Taraftarıyla takımıyla büyük olan kulüp olarak sadece lig ve UEFA Kupası'nı değil, Türkiye Kupası'nı da kazanmak istiyoruz" cevabını verdi. Fenerbahçe çalıştırıcısı, yeni bir yabancının alınıp alınmayacağı konusunda da, "Şu anda oynayan tüm futbolculardan olduğu gibi yabancılardan da memnunum. Onlar gösterdikleri mücadele ve istekle kadromuzda olmayı hak ediyor. Ayrılma isteği onların istediğiyle olur" ifadesini kullandı.

Kaynak : Milliyet arşivleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder