Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

12 Aralık 2010 Pazar

Ankaragücü : 2 - Fenerbahçe : 1 (Spor Toto Süper Lig 16.hafta maçı)



Fenerbahçe, ilk yarının son deplasmanında da öncekilerden farklı değildi.

Yine zaman zaman "oynuyor gibi görünen" ancak sonuca baktığınız zaman, bir hiç olduğunu gördüğünüz, maç sonu istatistiklerle skorboardda yazan sonuç arasında kocaman bir tezatın oluştuğu garip bir durum var ortada..

Maçın ilk yarısında rakip kaleyi sağlı sollu ataklarla sarsan ancak yıkamayan, kanatların tıkandığı zamanlarda ise ortadan verkaçlarla defans arkasına sarkmaya çalışan Fenerbahçe, zaman zaman da dış şutlarla etkili olmaya çalıştı. Ancak nafile..

Lugano ve Yobo'nun ilk yarıda dikkatli, ikinci yarıda ise özellikle Caner'in olduğu kanatta Caner'in yaptığı fahiş hatalar neticesinde defans dengesinin de bozulması nedeniyle savunmanın göbeğinde yaptıkları kritik hamle hataları;

Caner Erkin'in çok kritik yerde rakibini takip etmemesi nedeniyle yenilen ilk gol, zaten kırılgan olan Fenerbahçe oyununu iyice kırdı attı, adeta parçalandı.

Öyle ki topla oynama oranlarında %65-35 gibi açık bir farkla önde oynamasına, kaleyi bulan isabetli 8 şuttan sadece 1 gol çıkmasına, yine yapılan 570 olumlu pasa rağmen sahadan mağlubiyetle ayrılmanın başka bir izahı yoktur zira..

Dış sahada Fenerbahçe'nin bu kadar oyundan kopuk, bu kadar skora hakim olamayan ve rakibin baskısı altında kalan oyun yapısı, elbette ki kırılgandır.

Bunda, oyuncu tercihlerinin olduğu kadar bireysel performansın da önemi büyüktür.

Emre'nin bütün iyi niyetine rağmen sakatlıktan önceki form düzeyinin altında kalması, Baroni'nin bir var bir yok oyunu, son haftalarda belirgin bir düşüş içerisine girdiği gözle görünen Niang'ın oyunu, Caner Erkin'in saman alevi gibi parlayan sonra yeniden sönen futbolu gibi istikrarsızlıklarla dolu olan bir takımın performansı, uzun soluklu ligi götürmeye yetmez ve nitekim de daha ilk yarı bitmeden liderle arada oluşan 9 puanlık fark, bunun göstergesidir.

2-3 futbolcunun üstün form düzeyleri, maç kazanmaya belki yeter ancak bu kazanımların tekrarlanmasına yetmez. Fenerbahçe de bu sayıyı ivedilikle artırmak zorundadır istikrar adına.

Haftalardır futbollarıyla adeta yokları oynayan futbolcular yerine, Gökay Iravul gibi formaya saldıran futbolcular da bu takımın birer ferdidir ve teknik ekibin görevlerinden birisi de, formayı adaletle dağıtmaktır.

Ankaragücü'nün orta sahasını kalabalık tutan, top ile Fenerbahçeli futbolcuların arasına çok adamla girme gayreti ve kanatları kademeli markajlarla kapatan oyun anlayışı, Fenerbahçe karşısında başarılı olmuştur ve Fenerbahçe bu oyun şeklini lehine çevirecek hamleleri yapamamıştır.

Mağlubiyetin özeti budur..

Takım kadrolarına gelince;

Stat: 19 Mayıs
HAKEMLER: Kuddusi Müftüoğlu, Mehmet Şahan Yılmaz, Mehmet Cem Hanoğlu

ANKARAGÜCÜ: Senecky, Uğur, Zewlakov, Rajnoch, Klukowski, Güven, Adem, Kaan, Gabric (Weeks dk. 57), Turgut (Mehmet Çakır dk. 64), Sestak (Metin dk. 84)

FENERBAHÇE: Volkan, Gökhan Gönül, Lugano, Yobo, Caner, Mehmet Topuz,Cristian (Stoch dk. 76), Emre, Dia, Alex (Semih dk. 75), Niang

GOLLER: Sestak (dk. 62 ve 74) (Ankaragücü), Niang (dk. 90+3) (Fenerbahçe)
SARI KART: Emre (Fenerbahçe)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder