Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

2 Ekim 2010 Cumartesi

Fenerbahçe tarihinde bugün (02 Ekim)

02 Ekim 1968

Fenerbahçe : 2
Manchester City: 1

Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, İngiltere'nin ünlü takımı Manchester City'i, Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'ndan eledi.




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası 1.tur rövanş maçında, Yavuz, Şükrü, Levent, Nunweiller, Ercan, Yılmaz, Ogün, Ziya, Nedim, Fuat (Abdullah) ve Can’dan oluşan kadrosuyla İngiltere’nin Manchester City takımını Mithatpaşa Stadı’nda 2-1 mağlup ederken gollerini Abdullah Çevrim (Dk.46) ve Ogün Altıparmak (Dk.76) attı. İlk maçta da rakibiyle deplasmanda 0-0 berabere kalan Fenerbahçe, dönemin ünlü İngiliz Kulübü Manchester City’i Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası’ndan eleyerek 2.tura yükseldi. Bu skor, bütün dünyada ses getirdi.

***

02 Ekim 1974

Fenerbahçe : 2
Jeunesse d'Esch : 0




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası 1.tur rövanş maçında, Adil, Niyazi, Yılmaz, Alpaslan (Emin) Serkan, Zafer, Ersoy, Selahattin (Aydın) Cemil, Osman ve Ender’den oluşan kadrosuyla Lüksemburg’un Jeunesse d’Esch takımını İstanbul’da 2-0 mağlup ederken gollerini Cemil Turan (Dk.19 pen.) ve Yılmaz Şen (Dk.85) attı. İlk maçı da rakibi karşısında deplasmanda 3-2 kazanan Fenerbahçe, Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası’nda 2.tura yükseldi.

***

02 Ekim 1977

Fenerbahçe : 2
Galatasaray: 0




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Türkiye 1.Futbol Ligi 5.hafta maçında İvançeviç, Coşkun, Emin, Cem, Yenal, Engin, Antiç, Önder (Onur) Tuna (Zafer) Cemil ve Şevki’den oluşan kadrosuyla İnönü Stadı’nda Galatasaray’ı 2-0 mağlup ederken gollerini, Cemil Turan (Dk.6) ve Tuna Güneysu (Dk.37) attı. Fenerbahçe, ligin 5.haftasını 8 puanla lider olarak tamamladı.

***

02 Ekim 1983

Sakaryaspor : 0
Fenerbahçe : 1




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Türkiye 1.Futbol Ligi 7.hafta maçında Yaşar, Erdoğan, Cem, Karaliç, Sedat, Müjdat, Arif, Özcan, Selçuk, İlyas, Repçiç (Önder) den oluşan kadrosuyla deplasmanda Sakaryaspor’u 1-0 mağlup ederken golünü, Selçuk Yula (Dk.44) attı. Fenerbahçe, ligin 7.haftasını 10 puanla 2.sırada tamamladı.

***

02 Ekim 1985

Fenerbahçe : 0
Bordeaux : 0

Fenerbahçe, 1984 Avrupa Şampiyonu Fransa'nın, lig şampiyonu ünlü Bordeaux takımını, Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'ndan eledi.




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası 1.tur rövanş maçında Yaşar, İsmail, Abdülkerim, Cem, Erdoğan, Müjdat, Hüseyin, Pesiç, Önder, Şenol (İlyas) Selçuk (Onur) dan oluşan kadrosuyla Fransa’nın Bordeaux takımı ile İnönü Stadı’nda 0-0 berabere kaldı. İlk maçta rakibini deplasmanda 3-2 mağlup eden Fenerbahçe, dönemin ünlü takımı Bordeaux’u Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası’ndan eleyerek 2.tura yükselirken bu skor, bütün dünyada ses getirdi.

***

02 Ekim 1988

Trabzonspor : 0
Fenerbahçe : 0




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Türkiye 1.Futbol Ligi 7.hafta maçında Schumacher, İsmail, Ergin, Nezihi, Şenol Ustaömer, Oğuz, Turan, Serdar, Rıdvan (Sedat) Şenol Çorlu (Erdi) ve Aykut’tan oluşan kadrosuyla deplasmanda Trabzonspor ile 0-0 berabere kaldı. Fenerbahçe, ligin 7.haftasını 15 puanla 2.sırada tamamladı.

***

02 Ekim 1993

Fenerbahçe : 2
Galatasaray: 0

Fenerbahçe Stadı'nda, ilk gece maçı oynandı




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Türkiye 1.Futbol Ligi maçında Engin, Emre, Waghenhaus, Nuri (Kemalettin Dk.78) Tayfur, İlker (Aygün Dk.71) Oğuz, Müjdat, Mecnun, Bülent ve Cengiz’den oluşan kadrosuyla Fenerbahçe Stadı’nda Galatasaray’ı 2-0 mağlup ederken gollerini, Oğuz Çetin (Dk.41) ve Bülent Uygun (Dk.90 pen.) attı. Bülent Uygun, Fenerbahçe formasıyla Galatasaray’a ilk golünü attı. Fenerbahçe Stadı’nda ilk gece maçı oynandı.

***

02 Ekim 2007

CSKA Moskova : 2
Fenerbahçe : 2




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Avrupa Şampiyonlar Ligi maçında deplasmanda Rusya’nın CSKA Moskova takımıyla 2-2 berabere kalırken gollerini Alex De Souza (Dk.9) ve Deivid De Souza (Dk.86) attı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Arthur Zico, Avrupa Şampiyonlar Ligi maçında deplasmanda 2-2 berabere kaldıkları maçtan sonra bir basın toplantısı düzenledi. Zico, dengeli bir maç olduğunu , iki tarafın da gidip geldiği bir karşılaşma yaşadıklarını söyledi.

Saha zemininin kaygan olmasından şikayet eden Brezilyalı çalıştırıcı, "Hangi takımın daha iyi olduğunu açıkça söyleyemeyiz. İki takımın da iyi olduğu anlar vardı. Futbolda kaçıyorsunuz, tutamıyorsunuz, değerlendiremiyorsunuz, bireysel hatalardan yenik duruma geçiyorsunuz. Ancak futbolcuların saha içinde gösterdikleri duruş beni memnun etti. Skoru kabullenmediler. Önemli olan bir puandı" dedi. Hedeflerinin öncelikli olarak gruptan çıkmak olduğunu da belirten Zico, sözlerini şöyle sürdürdü: "Elbette birinci olmak isteriz. Ancak birinci ile ikinci olmak, birinci oldum duygusunu vermekten başka avantajı yok. Çıkınca eleme usulüne geçiliyor. Karşılaşılacak rakipler çok güçlü." Sarı - lacivertlilerin teknik patronu, basın mensuplarının "Kaç puan yeter?" sorusuna, "Bunun yorumunu yapmak zor. Liderliğe oynayacak takımların fazlalığına bakılarak görülür. 12 puan alınca çıkmama olasılığın az görünür. Ama bazı gruplarda 7 puanla da çıkılabilir. Kendi evinde başarılı olmuş takımların bir üst tura çıktığını görüyoruz. Bu nedenle kendi evimizde aldığımız puanların çok önemi var" yanıtını verdi. Kezman'ı bu maçta da savunan Zico, "Neler yaptığına dikkat etmek gerekir. Geriye gelip destek vermesi, kendini topu alacakmış gibi hep hazırlaması, ceza sahası dışında duvar pası yapması, arkadaşlarına boş alan yaratması... Her ne kadar gol atamasa da bunlara da dikkat etmek gerekiyor. Genelde Kezman'ı verimli buldum, çok hareketliydi" yorumunu yaptı.

Kaynak : Milliyet arşivleri

1 yorum: