Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

2 Ekim 2010 Cumartesi

Fenerbahçe : 3 Gençlerbirliği : 0 (Spor Toto Süper Lig 7.hafta maçı)



Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Spor Toto Süper Ligin 7.haftasında Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda Gençlerbirliği'ni 3-0 mağlup ederek ligde bu sezon ilk defa 2 maç üst üste galip gelirken 90 dakikanın zaman zaman belirli bölümlerinde etkili oldu.

Özellikle ilk golün geldiği 20.dakikaya kadar Fenerbahçe, son derece istekli ve arzulu futbolunu ileride son pas tercihlerini hatalı yaptığından ötürü oyunun bu bölümünde gol üretemedi ancak sonraki bölümde oyuna hakim oldu ve 8 dakika içerisinde 2 gol buldu.

Özellikle orta sahada son haftaların formda isimleri Emre ve Selçuk'un sürekli mücadele içerisinde olmaları ve kazandıkları topları olumlu kullanmaları, ileride Alex ve Niang'ın istekli oyunları Fenerbahçe adına artı yönlerdi.

Ancak Fenerbahçe'nin en önemli değişimi bugün, hiç kuşkusuz ki Caner Erkin'in takıma katılmasıydı.

Son haftaların formsuz ve "gamsız" ismi Andre Dos Santos'un yerine ilk 11 de görev yapan Caner, gol pasını verene kadar 2 defa kanat bindirmesi yaptı, ilkinde topu rakip oyuncular kornere atarken ikincisinde Niang'a mükemmel bir asist yaptı.

Önemli olan elbette ki asist yapması değildi, oyunun her anında diriydi, hem hücuma zamanında çıktı, hem de savunma görevini eksiksiz bir şekilde yerine getirdi. Nitekim yayıncı kuruluşun maç sonu verilerinde sahada en fazla koşan futbolcu da Caner Erkin oldu.

Defansa Lugano'nun yanına Yobo'nun monte edilmesi de Fenerbahçe adına önemli bir değişimdi. Bilica'nın son derece riskli oynaması ve defansta yapılan kademe hatalarını, bu akşam Lugano-Yobo ikilisinde görmedik. Yobo'nun risksiz oyunu tercih etmesi ve "sağlam" oynaması, hem defansın dengesini bozmuyor, hem de orta saha oyuncularının daha doğru yerlerde daha olumlu paslar kullanmalarına da neden oluyor.

Dia ve Niang'ın son haftalardaki artan form grafikleri bu maçta da devam etti. Özellikle Niang, son 3 haftada attığı 6 golle müthiş bir istatistik yakaladı. Fenerbahçe'nin 1996-97 sezonunun ilk 7 haftasında 10 gol atan Elvir Boliç'ten sonraki en golcü ikinci futbolcusu oldu.

Yine son haftaların "çok konuşulan" ismi Alex, bu akşam da Niang'ın 2.golünde yaptığı asistle geceyi boş geçmedi. Oyun içerisinde de dönem dönem etkili olan Alex, Selçuk Şahin'in sakatlanıp tedavisinin yapıldığı bölümlerde de ön libero mevkisine destek verdi. Alex'in son haftalardaki artan form grafiği, bu maçta da devam etti. Özellikle 6.dakikada hiç kimsenin beklemediği bir anda rakip kaleye attığı şutun direkten dönmesi, Alex adına şanssızlık, O'nun "düşmanları" açısından ise bulunmaz bir "lütuftu."

Gecenin en üzücü yanı, hiç kuşkusuz ki Selçuk Şahin'in sakatlanması ve sezonu kapatması oldu. Maalesef ki Selçuk'un takımdan ayrı kalacak olması, Fenerbahçe için çok kötü oldu. Zira o mevkide oynayan Baroni'nin oynadığı maçlarda Fenerbahçe'nin ne tür sıkıntılar yaşadığı, kaybedilen maçlarda çok bariz bir şekilde görüldü. Özellikle geçen yılın son 9 haftasında Baroni'nin takımda olmadığı dönemlerde Selçuk Şahin'le oynayan Fenerbahçe orta sahasının ne kadar verimli olduğu, o dönemde alınan galibiyetlerle de doğru orantılıydı. Şimdi aynı sıkıntı yeniden nüksedecek mi bilinmez ancak bilinen bir gerçek var ki o da Selçuk Şahin'i, Fenerbahçe'nin çok arayacağıdır.

Maçın hakemi Fırat Aydınus'a gelince;

"Kartal Fırat" namıyla meşhur olan bu hakem (!) aklını "Çarşı" da bırakmış olmalı ki Fenerbahçe lehine oyunun ilk bölümünde çaldığı 15 faul düdüğüne karşın, rakibe göstermediği kartları, Fenerbahçeli futbolcular çok kolay çıkardı. Özellikle Gökhan Gönül'e çıkardığı sarı kart, tam bir fiyaskoydu. Gençlerbirliği lehine verdiği "direkt" vuruşu rakip oyuncular kendi aralarında "paslaşarak" kullanması, dolayısıyla "endirekt vuruş" şekline dönüştürmelerine rağmen, haklı olarak barajdan çıkan Gökhan Gönül'e çıkardığı kart, Fırat Aydınus'un "Kartal Fırat" lakabını boşuna almadığını da gösterdi.

Maç kadroları ise şu şekilde oluştu:

: Şükrü Saracoğlu
HAKEMLER: Fırat Aydunus, Baki Tuncay Akkın, Serkan Akarca


FENERBAHÇE: Volkan, Gökhan Gönül, Yobo, Lugano, Caner, Mehmet Topuz, Emre, Selçuk (Andre Santos dk. 56), Dia (Kazım dk. 82), Alex, Niang (Gökay dk. 89)
YEDEKLER: Serkan, İlhan, Okan, Gökhan Ünal


GENÇLERBİRLİĞİ: Özkan, Orhan, Kulusic, Aykut, Murat (Hurşut dk. 79), Jedinak, Patiyo , Cem Can, Oktay (Soner dk. 46), Serkan, Smeltz (Alparslan dk. 71)
YEDEKEKLER: Ramazan, Billy Osman, Mahmut, Cem Atan


GOLLER: Niang (dk. 21), Aykut (dk. 25) (K.K.), Andre Santos (dk. 88)
KIRMIZI KART: Jedinak (dk. 67) (Gençlerbirliği)
SARI KARTLAR: Jedinak, Orhan (Gençlerbirliği), Emre, Gökhan Gönül (Fenerbahçe)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder