Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

1 Eylül 2010 Çarşamba

Fenerbahçe tarihinde bugün (01 Eylül)

01 Eylül 1957

Fenerbahçe : 3
Beşiktaş :1




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, İstanbul Profesyonel Ligi maçında İnönü Stadı’nda Şükrü, Nedim, Basri, Avni, Naci, Necdet, Turan, Can, Şeref, Lefter ve Ergun’lu kadrosuyla Beşiktaş’ı 3-1 mağlup ederken gollerini Şeref Has (Dk. 25) Turan Bayraktutan (Dk. 61) ve Ergun Öztuna (Dk. 77) attı.

***

01 Eylül 1965

Fenerbahçe : 0
Galatasaray: 1




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Türkiye Kupası Finali rövanş Mithatpaşa Stadı’nda Hazım, Özcan, Şükrü, Ziya, Ercan, Osman, Yaşar, Şenol, Hüseyin, Birol ve Aydın’dan oluşan kadrosuyla Galatasaray’a 1-0 mağlup oldu. İlk maçta da rakibiyle 0-0berabere kalan Fenerbahçe, kupayı kaybetti.

***

01 Eylül 1985

Fenerbahçe : 3
Kayserispor: 2




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Türkiye 1.Liginin ilk hafta maçında Yaşar, İsmail, Hasan, Abdülkerim, Erdoğan, Tuğrul (Cem) Müjdat, Pesiç, Önder, İlyas ve Şenol’dan oluşan kadrosuyla kendi sahasında Kayserispor’u 3-2 mağlup ederken gollerini, Şenol Çorlu (Dk.30), İlyas Tüfekçi (Dk.33) ve Dusan Pesiç (Dk.37) attı.

***

01 Eylül 1986

Fenerbahçe Spor Kulübü, Eskişehir'de yaşanan olaylarla ilgili bir açıklama yaptı




Fenerbahçe Spor Kulübü, Profesyonel Futbol Takımı’nın Eskişehir’de oynadığı Eskişehirspor-Fenerbahçe lig maçından önce ve sonra çıkan olaylar nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada “Pazar günü Eskişehir’de Eskişehirspor ile yaptığımız maçtan saatlerce önce (06.45 te) spor ve spor seyircisine yakıştırmadığımız ve hiçbir şekilde tasvip etmediğimiz olaylar cereyan etmiştir” ifadelerine yer verildi.

***

01 Eylül 1990

Boluspor : 2
Fenerbahçe:4




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Türkiye 1.Liginin 2.hafta maçında Neşet, Ahmet Suphi, Ercan (Hasan Dk.87) Müjdat, Erdi, İsmail, Şenol Çorlu, Oğuz, Turan, Hakan ve Vokri’den oluşan kadrosuyla deplasmanda Boluspor’u 4-2 mağlup ederken gollerini, Fadıl Vokri (Dk.3) Hakan Tecimer (Dk.25 ve 46) ile Turhan Sofuoğlu (Dk.79) attı. Yeni transfer Fadıl Vokri, Fenerbahçe formasıyla ligdeki ilk golünü attı.

***

01 Eylül 1991

Fenerbahçe : 1
Aydınspor: 2




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Türkiye 1.Ligi maçında Engin, Ercan, Müjdat, Soczynski, Hakan, Gerson, Turhan, Oğuz, Şenol Ustaömer (Sercan Dk.75) Ümit, (Levent Dk.62) ve Tanju’dan oluşan kadrosuyla Fenerbahçe Stadı’nda Aydınspor’a 2-1 mağlup olurken golünü Turhan Sofuoğlu (Dk.40) attı.

***

01 Eylül 1996

Fenerbahçe : 2
Samsunspor : 1

"Rambo" Turhan Sofuoğlu, jübilesini yaptı




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, eski futbolcularından Turhan Sofuoğlu’nun jübile maçında, Fevzi, İlker (Mustafa Katip Dk.46) Sedat, Saffet, Halil İbrahim, Tuncay, Turhan (Aygün Dk.8) Kemalettin (Kerem Dk.46) Bülent (K.Özkan Dk.46) Tarık (Selahattin Dk.78) B.Özkan (Benhur Dk.46) dan oluşan kadrosuyla Fenerbahçe Stadı’nda Samsunspor’u 2-1 mağlup ederken gollerini Tarık Daşgün (Dk.63 pen.) ve Tuncay (Dk.75) attı.

***

01 Eylül 2006

Fabio Luciano'nun sözleşmesi karşılıklı olarak feshedildi




Fenerbahçe Spor Kulübü, yabancı kontenjanı nedeniyle Brezilyalı futbolcusu Fabio Luciano’nun sözleşmesini feshetti. Sarı - lacivertlilerden ayrılmanın kendisini çok üzdüğünü vurgulayan Brezilyalı oyuncu, "Sakat bir şekilde takımıma yardım edemezken ayrılmak beni üzüyor. Özellikle Zico gibi bir teknik direktörle çalışamamak da beni ayrıca üzüyor. Artık iyileşmek zorundayım. 3 yıl boyunca güzel anlarımız oldu. Sonuçta buradan çok mutlu ayrılıyorum" dedi. Luciano, "Herhangi bir takım ile anlaşmadım. Beşiktaş'ın teklifine sonuna kadar saygı duyarım" diye konuştu. Brezilyalı, oğlu Luca ile birlikte gazetecilere el sallayıp, Türkçe olarak, "Sağolun, hoşça kalın" dedi.

Deivid De Souza ile 4 yıllık resmi sözleşme imzalandı



Fenerbahçe Spor Kulübü, Belçika’nın Sporting Lizbon takımından Brezilyalı Deivid De Souza ile 4 yıllık sözleşme imzaladı. Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki basın toplantısı odasında gerçekleşen imza törenine, yönetici İlhan Ekşioğlu ve Mithat Yenigün de katıldı. Fenerbahçe'ye geldiği için çok mutlu olduğunu söyleyen Deivid, "Alex ile aynı ortamda ve diğer arkadaşlarımla birlikte oynayabileceğim için çok mutluyum. Fenerbahçe, büyük başarılar hak eden, büyük bir camia. Ben de bu uğurda hizmet edeceğim. Yapmam gerekenin maksimumunu yerine getireceğim" ifadelerini kullandı. Çok önemli isimleri takıma kazandırarak transfer çalışmasını tamamladıklarını söyleyen yönetici İlhan Ekşioğlu da şöyle konuştu:
"Deivid de diğerleri gibi 100. yılda katkı sağlayacak. Onu tanıdıkça beğeniyle izleyeceksiniz. Kadromuz bu kadar. Luciano'nun sözleşmesi son derece seviyeli ve mutlu biçimde feshedildi. Kendisi ile üç yıl mutlu günler geçirdik. Talihsiz sakatlığı nedeniyle yollarımızı ayırmak zorunda kaldık. Biz onu hâlâ kendi futbolcumuz gibi görüyoruz."

Öte yandan İspanya'nın Atletico Madrid takımından transfer edilen Mateja Kezman da Fenerbahçe ile ilk antrenmanına çıktı.

Kaynak : Milliyet arşivleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder